Τσακωμοί σε κλούβα καναρινιών

Συζήτηση με θέμα Τσακωμοί σε κλούβα καναρινιών, που ξεκίνησε από siamego, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 28 Ιουν 2014.

 1. siamego

  siamego PB New Member

  Κάτοχος της κλασσικής κλούβας εμπορίου με διαστάσεις 1,70 Χ 60 Χ 60,αποφάσισα μιας και τα δύο μου ζευγάρια tibrado τελείωσαν με τα ζευγαρώματα τους για φέτος,να τα βάλω για πρώτη φορά μαζί με τα φετινά τους πουλάκια,11 πουλιά στο σύνολο.Απο τη πρώτη μέρα οι τσακωμοί των δύο αρσενικών είναι επικοί (σταματούν μόνο για να κοιμηθούν) ενώ οι δύο θηλυκές ρίχνουν κανένα καυγαδάκι αραιά και που. Μετά απο 5 ημέρες τσακωμών χώρισα το ένα ζευγάρι. Η ερώτηση μου είναι αν θα σταματήσουν οι τσακωμοί κάποια στιγμή αν τα βάλω πάλι στη κλούβα.Μήπως είναι ακόμα πυρρωμένα?
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Τα αρσενικά μόνα τους σε ατομικά κλουβιά. Ζευγάρια κρατάς μαζί μόνο για την αναπαραγωγή.
   
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μετά από λίγες μέρες συνήθως βρίσκουν τις ισορροπίες τους και οι τσακωμοί σταματούν. Αφού μετά από 5 μέρες συνεχίστηκαν στα δικά σου σημαίνει ότι δε τα βρήκαν τα αρσενικά σου. :( Πιστεύω όμως ότι στην πτερόροια θα μειωθούν κατά πολύ. Άστα λίγο καιρό έτσι να ξεπυρώσουν, το ζευγάρι προφανώς χωριστά και τα βάζεις ξανά πιο μετά και δοκιμάζεις μπας και έχουν ηρεμήσει τα πράγματα! Το καλύτερο θα ήταν να έχεις τις 2 θηλυκές με τα μικρά στην κλούβα και τα 2 αρσενικά στις 2 ζευγαρώστρες ξεχωριστά.
   
 4. siamego

  siamego PB New Member

  Η αναπαραγωγή τους δεν είναι αυτοσκοπός.Για αυτό και τα βάζω μαζί,τουλάχιστον μέχρι να ξεχειμωνιάσουν.
  Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τι εννοείς τα βάζεις μαζί? Δλδ το ζευγάρι που είναι εκτός κλούβας το έχεις ενωμένο?
   
 6. siamego

  siamego PB New Member

  Ήταν ενωμένο μέχρι την απόπειρα να μπει στη κλούβα με τα άλλα. Πλέον το καθένα είναι στο κλουβί του.
  Εννοώ μαζί με τα υπόλοιπα πουλιά,όχι μεταξύ τους.
   
 7. τα αρσενικα να τα εχεις σε ατομικα κλουβακια το καθε ενα αλλα τις ηκιες μπορεις να τις εχεις μαζι στην κλουβα,θα μαλωνουν ποτε ποτε αλλα σιγα σιγα θα συνηθισουν η μια την αλλη
   
Φόρτωση...