Τρώει τα αυγά της

Συζήτηση με θέμα Τρώει τα αυγά της, που ξεκίνησε από ceaser, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 8 Ιουν 2009.

 1. ceaser

  ceaser PB New Member

  Θέλω την βοήθειά σας ρε παιδιά γιατί πριν από ένα μήνα περίπου έβαλα μία θηλυκιά με ένα αρσενικό να ζευγαρώσουν.Όλα πήγαιναν καλά. Η θηλυκιά έκανε τρία αυγά (και ένα τέταρτο έξω από τη φωλιά το οποίο και έσπασε). Τα αυγά έγιναν στις 30,31 Μαιου και 1 Ιουνίου. Πριν από δύο μέρες είδα μέσα στην φωλιά και υπήρχε μόνο ένα αυγό. Σήμερα το απόγευμα (8/6/2009) βγήκε η κανάρα από την φωλιά της και όταν είδα μέσαα δεν είχε κανένα αυγό. Το τελευταίο αυτό αυγό ήταν πεσμένο και σπασμένο στην άλλη μεριά του κλουβιού. Υπόψη ότι όλες αυτές τις ημέρες καθόταν συνέχεια στην φωλιά της. Τι φταίει ρε παιδιά! Τι πρέπει να κάνω εγώ???
   
 2. μαλλον καταλαβε οτι ηταν ασπορα και τα πεταξε..
   
 3. - Ίσως είχαν βάλει πολύ υλικό και τα παρέσυρε η κανάρα κατά λάθος.
  - Θα έπρεπε να παρατηρήσεις ποιο πουλί τα έσπασε, αν τελικά δεν έφταιγε το υλικό. Ίσως ο αρσενικός ήταν πυρωμένος και ήθελε να ξαναζευγαρώσει.
  - Ίσως η κανάρα είχε έλλειψη ασβεστίου.

  Χώρισε τα τώρα γιατί δεν σε παίρνει να τα ζευγαρώσεις πάλι. Με την αύξηση της θερμοκρασίας θα έχεις άσχημα αποτελέσματα, όπως να αποβεί μοιραίο για τους νεοσσούς ή για τους γονείς, εμφάνιση ψείρας κ.ο.κ. Κι επιπλέον σε λίγο θα μπουν στην επίπονη φάση της πτερόρροιας και θα ταλαιπωρηθούν περισσότερο. Κατ' εμέ καλύτερα να τα αφήσεις να ξεκουραστούν.
   
Φόρτωση...