Τρόποι αντιμετώπισης υγρασίας σε εξωτερική εκτροφή

Συζήτηση με θέμα Τρόποι αντιμετώπισης υγρασίας σε εξωτερική εκτροφή, που ξεκίνησε από TheBigL, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 23 Οκτ 2015.

 1. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Θα ήθελα να ρωτήσω σε εξωτερική εκτροφή πως μπορείς να προστατεύσεις τα πτηνά από την υγρασία?
  Χθες με τις βροχές το υγρασιόμετρο έδειχνε 95 στη διάρκεια της νύχτας με θερμοκρασία 21.
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Δυστυχώς η υγρασία σε ανοιχτούς χώρους δεν είναι εφικτό να ελεγχθεί.
  Θα πρέπει όμως να σκεφτείς πως η φύση λειτουργεί με εξαιρετικά καλή ισορροπία.
  Συνήθως τα έμβια όντα προσαρμόζονται απόλυτα στις προσταγές της και αν έχουν καλή υγεία δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την προσαρμογή τους.
  Σε απότομες αλλαγές των καιρικών συνθηκών ή σε περιπτώσεις λάθος δικών μας επιλογών (λάθος χρονικά αναπαραγωγή) τότε πολύ πιθανόν να διαπιστωθούν αρνητικές επιδράσεις.
  Στη δική σου όμως περίπτωση που η η υγρασία ακολουθεί την εποχή της φυσικά δεν έχει σοβαρές επιπτώσεις στα πουλιά.
   
 3. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Σκεφτόμουνα για αγορά αφυγραντήρα αλλά να τον έχω στο μπαλκόνι δεν νομίζω να έχει και πολύ νόημα.Το καλό είναι ότι το πουλάκι ζει μόνιμα έξω οπότε θα έχει προσαρμοστεί.
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δεν γίνεται αυτό Λάμπρο. Δεν γίνεται μια οικιακή συσκευή εσωτερικού χώρου να αφεραίσει την υγρασία από όλη την πόλη.
  Ούτε αυτό είναι σίγουρο. Στη φύση τα πουλιά ακολουθούν το ένστικτο που τους οδηγεί σε διαφορετικές περιοχές ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, προκειμένου να προστατευτούν από ακραίες για την υγεία τους καταστάσεις που επικρατούν για κάποιο διάστημα σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τα πουλιά που βρίσκονται σε εξωτερική εκτροφή.

  Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες γίνονται άλλοτε πλεονέκτημα και άλλοτε μειονέκτημα σε μια εξωτερική εκτροφή. Είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις.
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Γενικά αυτό είναι το μόνο κακό του να έχεις τα καναρίνια σου έξω.. Και εγώ έξω τα έχω όλο το χρόνο και αναπαράγονται και έξω στην ταράτσα. Αλλά θεωρώ ότι έξω ζουν σε ένα πιο φυσικό περιβάλλον, με οξυγόνο, με ήλιο (πάρα πολύ σημαντικό για την υγεία τους), με καθαρό αέρα (εκτός αν μένεις πάνω σε κεντρικό δρόμο) και ξυπνάνε με την ανατολή και κοιμούνται με την δύση του ηλίου! Αλλά ο καιρός είναι απρόβλεπτος!! Απ΄ κει και πέρα αυτό που έχεις να κάνεις εσύ είναι να καθαρίζεις συχνά το κλουβί, να του παρέχεις μια σωστή διατροφή, καθαρό νεράκι, να το προστατεύεις από καιρικά φαινόμενα και από ιπτάμενους κινδύνους!! Τέλος πρέπει να παρατηρείς καθημερινά την συμπεριφορά του και να ενεργείς άμεσα αν κάτι δεν πάει καλά.. έτσι θα σου κρατάει συντροφιά για πολλά χρόνια ακόμα!! ;)
   
 6. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Απλά έλεγα μήπως κάνει δουλειά κοντά στην κλούβα αλλά το ξέρω ότι δεν γίνεται όσο και να καλύψεις τον χώρο με άλλα πράγματα.
  Και η εσωτερική επίσης πάντως Σταύρο έχει θετικά και αρνητικά.Απλά τώρα με υγρασία αυτές τις μέρες έλεγα να το φέρω μέσα αλλά αφού μπήκε από άνοιξη καλοκαίρι και τώρα φθινόπωρο στον εξωτερικό χώρο θα γίνει χειρότερα με το μέσα έξω.
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αν τον βάλεις τώρα μέσα θα πρέπει να τον βγάλεις πάλι έξω τον Μάιο και αν...
   
 8. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Θα γίνω σκληρός σαν τον sdc .Έξω μόνιμα και όποιος ζήσει και όποιος πεθάνει :p .
  Πλάκα κάνω παιδιά.Απλά το λυπάμαι έξω το καημένο :D.
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Καλέ δεν παθαίνουν τίποτα!!! Εμένα μια χρονιά που χιόνιζε είχα βάλει πλεξιγκλάς γύρω γύρω απ την κλούβα και αυτά κελαηδούσαν! Δεν φύσαγε και μέχρι και μπάνιο έκαναν! Απλά θέλει προσοχή με τον αέρα τα αρπακτικά κτλ!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...