Τροφή -φροντίδα καρδερινοκάναρου

Συζήτηση με θέμα Τροφή -φροντίδα καρδερινοκάναρου, που ξεκίνησε από hristosp, στο Forum 'Φροντίδα, Διαμονή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 23 Ιουν 2008.

 1. Καλησπέρα σε όλους πριν απο λιγες ημέρες απέκτησα ένα καρδερινοκάναρο.Θα ήθελα να μάθω για την τροφή που πρέπει να του δίνω.Ιδια με του καναρινιού που έχω? Επίσεις εχει σταματησει το κελαιδημα ενώ πριν κελαιδούσε πολύ καλά.Η πτερόροια πότε αρχίζει ? μήπως ειναι απο αυτό?
   
 2. Γράψε αν θέλεις φίλε μου πόσο χρονών είναι το πουλάκι;;Κι απο που το απέκτησες;Από φίλο ή από πετ σοπ;;
   
 3. Καλησπέρα φίλε mortis το πουλί είναι ενός χρονών και το πήρα από φίλο.
   
 4. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Η πτερόροια αρχίζει πιο αργά, συνήθως μετά τον Αύγουστο ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες που επικρατούν. Αν όμως κάποιο πουλί βρίσκεται σε πολύ ζεστό χώρο τότε μπορεί να αρχίσει να χάνει φτερά ανά πάσα στιγμή. Αυτό όμως δεν έχει σχέση με την προγραμματισμένη ετήσια πτερόροια.

  Τώρα σχετικά με το κελάιδισμα, αφού απέκτησες το καρδερινοκαναρο πριν λίγες μέρες, πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι να συνηθίσει το καινούριο του χώρο.
  Δώσε του αυτά που χρειάζεται, άστο στην ησυχία του και αυτό μόλις αισθανθεί ασφαλή θα αρχίσει και πάλι να τραγουδά….
   
 5. Ρώτα το φίλο σου για το μείγμα που έδινε αυτός όσο είχε το πουλί.Εγώ τα δικά μου καρδερινοκάναρα τα δίνω το μείγμα που δίνω και στις καρδερίνες μου το οποίο δεν έχει καμμία σχέση με μείγμα καναρινιού.Αλλα καρδερινοκάναρα πάλι το τρώνε το μείγμα για καναρίνια.Άλλα πάλι τρώνε την αυγοτροφή άλλα όχι.Είναι αναλόγως πως έχει μάθει το πουλί και σε τι είδους μείγμα και σε αυτό ο μόνος που θα σε βοηθήσει είναι ο φίλος σου. Η αλλαγή χώρου σίγουρα έχει επηρεάσει το κελάηδημα του αλλά μην σε στεναχωρεί αυτό.Αργα ή γρήγορα και με την κατάλληλη φροντίδα θα ξεκινήσει πάλι.Η πτερρόροια ξεκιναει περίπου κατά τα μέσα Αυγούστου.Κατά τη περίοδο της πτερρόροιας καλή διατροφή αυγό βρασμένο και καλή καθαριότητα.
   
Φόρτωση...