Τροφή καναρινιών συμπυκνωμένη σε μορφή μικροσκοπικού πέλλετ

Συζήτηση με θέμα Τροφή καναρινιών συμπυκνωμένη σε μορφή μικροσκοπικού πέλλετ, που ξεκίνησε από GimDim, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 14 Απρ 2016.

mgerom
Best Answer mgerom, 15 Απρ 2016
Στην γενετική υπάρχει ένας όρος .....ΕΠΙΓΕΝΕΤΙΚΗ . Είναι η διαδικασία της επίδρασης στη δράση ενός γονίδιου χωρίς να αλλάζει το ίδιο το DNA του. Απλά... Ολόκληρο το Post
 1. Γνωρίζεται αν υπάρχουν τροφές καναρινιών σε μορφή μικροσκοπικού πέλλετ που να περιλαμβάνουν στη σύνθεσή τους όλα τα απαραίτητα συστατικά, καθώς και για τις αντίστοιχες περιόδους (συντήρηση-αναπαραγωγή-ανάπτυξη), ώστε να αποφεύγεται η επιλογή ή η απόρριψη κάποιων σπόρων ή συστατικών αυγοτροφής που είναι όμως απαραίτητοι.
   
 2. Best Answer:
  Post #318704 by mgerom, 15 Απρ 2016
 3. Αυτό ή κάτι αντίστοιχο...... .
  Το θέμα είναι αν πρέπει να προτιμάτε μία τέτοιου τύπου τροφή έναντι των σπόρων και λοιπών τροφών και για πιό λόγο.
  Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά το βρίσκω ενδιαφέρον για πολλούς λόγους και θα ήθελα να μάθω περισσότερα.
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Λέγεται ότι παρέχουν πλήρη διατροφή αφού περιέχουν ότι χρειάζεται συνεχώς ο οργανισμός τους. Κάτι αντίστοιχο που λέγεται για τα σκυλιά δηλαδή.

  Τα πελλετς τα χρησιμοποιούν περισσότερο όσοι έχουν παπαγάλους. Στα καναρίνια δεν "περπάτησε" η επιλογή αυτού του τρόπου της διατροφής, αλλά δεν γνωρίζω περισσότερα στην πράξη για να έχω άποψη.
   
 5. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Το πέλλετ για τα καναρίνια είναι παρελθόν(αν και δεν υπήρξε ποτέ παρόν) ,όπως λέει κι' ο Σταύρος. Απλά σε κάποια μείγματα υπάρχει ταυτόχρονα σαν πολύ μικρό ποσοστό στην προσπάθεια παροχής Βιταμινών,Αμινοξέων,Μετάλλων. Η σημερινή προσπάθεια αλλαγής
  ειναι αυτή...

  psittacus-serinus-350gr.jpg

  Πλήρης τροφή Συντήρησης για λευκά & κίτρινα καναρίνια (και όχι μόνον).
  Πρόκειται για τροφή σε μορφή σκόνης που υποτίθεται οτι απαλλάσσει τον εκτροφέα απο οποιαδήποτε άλλη παροχή τροφής(μειγμα σπόρων-αυγοτροφή-πράσινα και φρούτα) . Πιθανότατα προσφέρει όσα υπόσχεται. Δεν ξέρω όμως αν μπορεί να σταθεί και να παγιωθεί σε μια αγορά που ο σπόρος είναι το 99,99 % . Ξεχνόντας για λίγο το οποιο διατροφικό σοκ (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΕΊΤΑΙ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ)....Δύσκολο, αν σκεφτεί κανείς μόνον, το τί θα σημαίνει στην μετακίνηση των πουλιών (αγοραπωλησίες κ.λ.π). Πώς ένα πουλί που διατρέφεται αποκλειστικά με αυτό, θα μεταπηδήσει σε μια άλλη εκτροφή που η διατροφή ακολουθεί τον παραδοσιακό τρόπο.
   
 6. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  η γνώμη μου..
  όπως έχω δηλώσει και σε άλλο θέμα..είμαι υπέρ της προόδου και της αλλαγής,υπέρ της καλύτερης δυνατής παροχής τροφής στα καναρίνια μας,ανοιχτός σε κάθε συζήτηση με απώτερο σκοπό το ..μέλλον,αλλά μέσα από ώριμη και αναλυτική συζήτηση και με αποδείξεις.Τόσο το C15 όσο και το μείγμα της Serinus δεν με αφήνουν αδιάφορο..αλλά το ξαναλέω,μόνο με αποδείξεις θα αφήσω στην άκρη το διατρ.πλάνο που ακολουθώ και θα κάνω το..επόμενο βήμα!!
   
 7. Ειναι πολύ δύσκολη η μετάβαση ενός ενηλίκου πουλιού από τα σπόρια στην φόρμουλα.
   
 8. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  έχεις δίκιο,απόλυτο δίκιο Γιάννη! αν είναι για το καλό τους..δεν θα πω όχι,εμείς θα κατευθύνουμε την διατροφή τους,αλλά το ξαναλέω..με αποδείξεις! ειδάλλως..εγώ δεν πειράζω τίποτα!!
   
 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ψήφοι: 1
  Γενικά και όχι αναφερόμενη σε μάρκες και εταιρείες, είμαι αρνητική στις συμπυκνωμένες τροφές, ως μοναδικό τρόπο διατροφής, τόσο στα πουλιά, όσο και τα ζώα αλλά και τον άνθρωπο.
  Η αναζήτηση της τροφής είναι μια διαδικασία που αφορά το μεγαλύτερο μέρος της ημερήσιας ενασχόλησης ενός οργανισμού.
  Η αλληλεπίδραση των συστατικών των τροφίμων εξελίσσεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια σε συνάρτηση με όλο τον κύκλο της ζωής στην φύση πανίδας-χλωρίδας.
  Ψάχνοντας τα επιμέρους συστατικά των τροφών, διαπιστώνουμε ότι η επιστήμη αγνοεί σε πολλά, μην πω στα περισσότερα, τον τρόπο συνδυασμού και δραστικότητας μεταξύ τους.
  Να επιλέξουμε ως συμπληρωματικό τρόπο διατροφής κάποιο μοδάτο είδος, έτσι καλού-κακού ως πιθανή ενίσχυση της ποιότητας της διατροφής, να το δεχτώ. Όχι όμως να κάνουμε τα ζώα μας πειραματόζωα στις ιδέες των εταιρειών.
  Η διατροφή μέσω της διαδικασίας αναζήτησης, προετοιμασίας αλλά και της ποικιλίας της, δεν θωρακίζει μόνο την βιολογία ενός οργανισμού αλλά και την ψυχολογία του,
   
 10. Θα ήθελα να εστιάσουμε στο αν όντως καλύπτονται πλήρως διατροφικά οι ανάγκες των πουλιών και όχι στο αν το βρίσκεις εύκολα στην αγορά (αυτό είναι ένα θέμα αλλά αντιμετωπίζεται).
  Θέλω απλά να πω, πως αν απαλλάσει όχι τον εκτροφέα(δηλ. μετακινήσεις,αγοραπωλησίες κ.λ.π.), αλλά αυτόν που απλά έχει 1-2 πουλάκια και με αυτή την τροφή πέρα από την ευκολία-καθαριότητα πετυχαίνει και καλύτερη διατροφή στα πουλάκια του και ίσως μακροπρόθεσμα και κάποιο μικρό οικονομικό όφελος.
   
 11. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  η γιαγιά μου έλεγε..'' την καλή τη συνταγή δεν τη χαλάς''. γι αυτό και
  ..θα πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις(όχι απλά να αναγράφεται σε μια οποιαδήποτε συσκευασία).
  αυτό πιστεύω...
   
 12. Αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα, ας ελπίσουμε ότι κάποιοι το χρησιμοποιούν και θα έχουμε τις αποδείξεις-εντυπώσεις τους (έστω και σε παπαγάλους).

  Εδώ Μαρία ίσως έχεις απόλυτο δίκιο, είναι και ο παράγοντας ψυχοσύνθεση που πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν.
   
 13. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Ψήφοι: 1
  Στην γενετική υπάρχει ένας όρος .....ΕΠΙΓΕΝΕΤΙΚΗ . Είναι η διαδικασία της επίδρασης στη δράση ενός γονίδιου χωρίς να αλλάζει το ίδιο το DNA του. Απλά , κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε οι κωδικοποιητές των σημάτων που στέλνονται στα κύτταρα να αλλάζουν "μενού" , μεταδίδοντας νέες πληροφορίες, και κατευθύνοντας τα κύτταρα σε νέες μορφές ή λειτουργίες.
  --Αν τα σποροφάγα πουλιά πάψουν να σπάνε σπόρους για να τραφούν , ποιός ο λόγος να έχουν αυτού του είδος το ράμφος, την μύτη ;
  Θα ήθελα να ζώ μετά απο κάποια χρόνια να δώ πως θα εξελίσσονταν αυτό το ράμφος όταν μια ΣΚΟΝΗ θα αντικαθιστούσε ένα σπόρο . Φαντάζομαι μια μύτη σαν την δική μας , να μπορεί να ....σνιφάρει :p ή κάποια άλλη κάπως σαν καλαμάκι αναψυκτικού , ώστε να μπορεί να ρουφά τον πολτό που θα δημιουργούταν ,κάθε φορά που τα πουλιά μούλιαζαν την σκόνη.
   
  mgerom, 15 Απρ 2016
  Best Answer
  #13
 14. Με απασχόλησε και μένα αυτό, όμως μου γεννάτε η απορία οι εταιρείες που παράγουν τις ανωτέρω τροφές δεν σκέφτηκαν και δεν εξετάσαν όλα αυτά....... .
  Και κάτι ακόμη η επιλογή BEST ANSWER από ποιόν γίνεται.
   
 15. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Από αυτόν που γράφει το θέμα ... αλλά λειτουργεί και σαν ψηφοφορία κοινού...
  Ο καθένας μπορεί να το επιλέξει... οι περισσότερες επιλογές κατοχυρώνουν και την επιλογή του.
   
 16. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Πιθανόν ΝΑΙ . Αλλά το έχουν στην αγορά. Μήπως στις επιλογές τους βαραίνουν άλλοι παράγοντες ;
   
 17. Η σκονη που αναφερατε πιο πανω δυσκολα θα γινοταν αποδεκτη απο τα πουλια, οι περλες νομιζω ειναι πιο ευκολο , εχω δει με τα ματια μου να τις τρωνε καναρινια ωμες, οχι μουσκεμενες (αναφερομαι στις μικρες). Το θεμα ειναι οτι θελει πολυ προσοχη στη ημερησια δοσολογια. Για παραδειγμα ενω στους σπορους γεμιζεις την ταιστρα και ξανατροφοδοτεις σε μια βδομαδα για παραδειγμα, στις περλες αυτο δεν γινεται πρακτικα γιατι απο αυτα που μου εχουν πει, ενα γραμμαριο ειναι αρκετο σαν ημερησια δοση, παραπανω ειναι ιδιαιτερα παχυντικο. Αν βαλουμε σε ταιστρα 7 μεζουριτσες, 7 γραμμαρια δηλαδη που αντιστοιχουν για μια εβδομαδα, σε τεσσερις μερες θα το εχουν εξαφανισει τα πουλια. Εγω τις βαζω στην αυγοτροφη βεβαια, δεν μου εχει τυχει να τις προτιμησουν ωμες
   
 18. Ποιας εταιρείας είναι αυτή η τροφή; Έχω βρει την psittacus που είναι με φρούτα, λαχανικά και δημητριακά. Την έχει ένα φιλαράκι μου και δανειστηκα μια δόση για δοκιμή. Οι καρδερίνες την τίμησαν ιδιαιτέρως και ψάχνω μήπως έχει και μείγμα για καρδερίνες. Σαν συμπλήρωμα πιο πολύ και όχι για βασική τροφή
   
 19. Η τροφή σε σκόνη αν και νεώτερη όπως ανέφερε ο Μάκης με προβληματίζει μάλλον αρνητικά,αλλά αυτή που είπε ο Λάζαρος(σε κόκκους) έχω μπεί στο πειρασμό να την δοκιμάσω...... .
  Οι πέρλες που αναφέρεις είναι το ίδιο προιόν με το Nutribird C15 που ανέφερε ο Λάζαρος ή κάτι άλλο.
  Δημήτρη σωστή η γιαγιά, αλλά αν ακούγαμε πάντα τη γιαγιά δεν θα είχαμε πάει στο φεγγάρι, ούτε θα υπήρχε ιχθυοκαλλιέργεια, ούτε κύβοι κνορ, ούτε κορν φλακεκς και χίλια άλλα που αποτελούν πλέον μέρος της ανθρώπινης διατροφής...... .
  Θέλω να πω ότι όλα εξελίσσονται και αξίζουν μιά δοκιμή νομίζω.... .
   
 20. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Είμαι πιο κοντά στη λογική του mgerom που την αναπτύσσει στο 13ο ποστ...
  Η θέση μου δεν έχει να κάνει με την αποδοχή σε κάθε νέο ή καινοτόμο "τρόφιμο" .. αλλά για την τάση παρέμβασης και ελέγχου του ανθρώπου σε όλα....
  Διαφορετικά ας αφήσουμε τις μπριζόλες και τα παιδάκια που είναι ιατρικά αποδεδειγμένα πως "βλάπτουν" κι ας το γυρίσουμε στα συμπυκνωμένα "χάπια" σίτισης ... που είναι πλήρη διατροφικά, βόμβες ενέργειας, δεν έχουν εκκρίσεις και εκκενώσεις και κυρίως δε χρειάζεται τόσο χρόνο για να ετοιμαστούν...
   
Φόρτωση...