Τροφή και υγεία πουλιών

Συζήτηση με θέμα Τροφή και υγεία πουλιών, που ξεκίνησε από Χρήστος Γκάφ., στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 5 Ιουν 2015.

 1. Ποίες είναι οι καλύτερες τροφές για να είναι ένα καναρίνι υγείες;
  Από κάτω η διατροφή που του κάνω εγώ

  Ένα μπαστουνάκι μάρκας prestige με διάφορες γεύσεις
  Μία ταΐστρα με Κελαϊδίνη
  Μία ταΐστρα Καναβούρι
  Μία αυγουλοθίκη με μια κουταλιά βιταμίνης Tropical
  Και φυσικά ένα κόκαλο Σουπιάς
  Του έδινα καθημερινά ή αγγούρι ή μαρούλι ή μήλο καλά πλυμένα πάντα και το μήλο καθαρισμένο αλλά από την συντήρηση απευθείας αλλά έκανε πολύ υγρά κόπρανα.Μετά από επικοινωνία με τον κτηνίατρο της Pet City μου είπε να τα σταματήσω και να του δίνω ένα από τα τρία μία φορά την εβδομάδα.

  Πείτε μου κατά την γνώμη σας την καλύτερη διατροφή αλλά και κατά περιόδους(όταν είναι να ζευγαρώσει,τον χειμώνα,το καλοκαίρι).
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Χρήστο αν πας στο φόρουμ της Διατροφής των Καναρινιών θα βρεις ένα σωρό θέματα που θα σου λύσουν πάρα πολλές απορίες και ίσως πιο πολλές από αυτές που έχεις! ;)
  [QUOTE="Χρήστος Γκάφ., post: 272156, member: 19752]Ένα μπαστουνάκι μάρκας prestige με διάφορες γεύσεις[/QUOTE]
  Αυτό θεωρώ πως είναι περιττό και το μόνο που δίνει στο καναρινάκι σου είναι λίπος.
  [QUOTE="Χρήστος Γκάφ., post: 272156, member: 19752]Μία ταΐστρα με Κελαϊδίνη
  Μία ταΐστρα Καναβούρι[/QUOTE]
  Πρέπει να πας να πάρεις μια συσκευασμένη τροφή μιας οποιαδήποτε μάρκας που να περιλαμβάνει μια πληθώρα από σπόρους. Όχι μόνο κελαιδίνη και καναβούρι. Έχουν ανάγκη και από περίλλα, νίζερ, ασπούρι, λιναρόσπορο και πολλούς άλλους σπόρους!
  [QUOTE="Χρήστος Γκάφ., post: 272156, member: 19752]Μία αυγουλοθίκη με μια κουταλιά βιταμίνης Tropical[/QUOTE]
  Δεν την γνωρίζω οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη... Τροφή είναι αυτό? Πως είναι??
  [QUOTE="Χρήστος Γκάφ., post: 272156, member: 19752]ή αγγούρι ή μαρούλι ή μήλο[/QUOTE]
  Μπορείς να του δώσεις και άλλα πολλά πέρα από αυτά τα 3! Λαχανικά και φρούτα που μπορουμε να δίνουμε στα καναρινια μας
  [QUOTE="Χρήστος Γκάφ., post: 272156, member: 19752]Πείτε μου κατά την γνώμη σας την καλύτερη διατροφή αλλά και κατά περιόδους[/QUOTE]
  Όπως σου είπα μπορείς να έχεις όλο το χρόνο μια καλή συσκευασμένη τροφή που έχει διάφορους σπόρους και καθημερινά να φυσάς τα τσόφλια και κάθε 3-4 μέρες να ανανεώνεις το μείγμα! Μιας και έχεις ένα καναρινάκι είναι περιττό να αγοράσεις συσκευασμένη αυγοτροφή ή να φτιάξεις εσύ μόνο σου. Αλλά αυτό που είναι απαραίτητο στη διατροφή του φτερωτού σου φίλου είναι το βραστό αυγό! Βράζεις ένα αυγό για πάνω από 12 λεπτά έτσι ώστε να είναι πολύ σφιχτό, το κάνεις κομματάκια με ένα πιρουνάκι και μαζί με το τσόφλι το βάζεις στην αυγοθήκη. Στην πτερόροια που είναι από τον Αύγουστο μέχρι περίπου τον Οκτώβρη έχει ανάγκη από πρωτείνη θα του δίνεις αυγό 3-4 φορές την εβδομάδα, τον χειμώνα (από Νοέμβρη μέχρι το Φλεβάρη) μια φορά την εβδομάδα αυγό είναι μια χαρά, και μετά είναι η περίοδος αναπραγωγής (Μάρτη με Ιούνιο και μόνο την άνοιξη) πριν το ζευγαρώσεις πρέπει να κάνεις μια διατροφική προετοιμασία που θα δεις εδώ: Ζευγάρωμα καναρινιών Λαχανικά και φρούτα μπορείς όλο το χρόνο να δίνεις και 3-4 φορές την εβδομάδα! Καλό τους κάνει! Και μπορείς να δίνεις και βότανα είτε αποξηραμένα είτε χλωρά! Και κάτι άλλο για τους απαιτητικούς: Φυτρα - βλαστωμενοι σποροι

  Ελπίζω να σε βοήθησα! :)
   
Φόρτωση...