"Τραυματισμός" budgie στην ουρά

Συζήτηση με θέμα "Τραυματισμός" budgie στην ουρά, που ξεκίνησε από MariosΧ, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 12 Νοε 2015.

Sissy
Best Answer Sissy, 12 Νοε 2015
Εκει που ειχα το budgie στο χερι μου ξαφνικα τρομαξε και εκανε κατι αποτμες κινησεις με αποτελεσμα παρα πολλα φτερα απο την ουρα και βγουν. Όταν... Ολόκληρο το Post
 1. Εκει που ειχα το budgie στο χερι μου ξαφνικα τρομαξε και εκανε κατι αποτμες κινησεις με αποτελεσμα παρα πολλα φτερα απο την ουρα και βγουν. Τωρα αναρωτιέμαι εαν θα ξαναβγουν αυτα τα φτερα ή θα μεινει το παπαγαλακι μου με τον 1/3 της ουρας που εμεινε
   
 2. Best Answer:
  Post #294272 by Sissy, 12 Νοε 2015
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Θα βγουν και πάλι. Σιγά σιγά θα αρχίσουν να μεγαλώνουν μέχρι να φτάσουν στον τελικό τους μέγεθος. Σε κανένα μήνα θα είναι μια χαρά.
   
 4. Ψήφοι: 1
  Όταν βγάζεις από το κλουβί το πουλάκι, θα πρέπει να έχεις ήδη φροντίσει ο χώρος να είναι ασφαλής.
  Κλειστές κουρτίνες μπροστά στα παράθυρα, κλειστές πόρτες στο δωμάτιο, προσοχή στα κενά μεταξύ επίπλων και τοίχων, όχι αναμμένα κεριά ή ζεστά ροφήματα, όχι ψαλίδια, μαχαίρια κτλ κτλ (χρειάζεται να διαθέτεις μεγάλη φαντασία).
  Όλα αυτά τα γράφω γιατί διαπιστώνω πως ενώ το πουλί θέλησε να φύγει (για κάποιο λόγο) αντέδρασες μη αφήνοντας το ελεύθερο και γι αυτό...σου έμεινε ''η ουρά στο χέρι''.
  Αυτή τη φορά ήταν φτερά τα οποία ξαναβγαίνουν, μπορεί όμως κάποια ανάλογη στιγμή να τραυματιστεί στα πόδια ή στις φτερούγες.Οπότε, αν τρομάξουν ή θελήσουν να φύγουν δεν τα ''ζορίζουμε'' αν δεν τα κρατάμε ήδη σταθερά και με σωστό τρόπο διότι μπορεί να προκύψει σοβαρός τραυματισμός.:)
   
  Sissy, 12 Νοε 2015
  Best Answer
  #3
 5. Sissy οχι δεν ειναι οτι δεν το αφησα απλα η ουρα της ηταν αναμεσα στα δαχτυλα μου και για αυτο με την αποτομη κινηση εφυγαν τα φτερα.
   
Φόρτωση...