Το Scotch fancy απο την αρχή μέχρι τις μέρες μας

M

muthos

PB New Member
#1
Το Scotch fancy από την αρχή μέχρι τις μέρες μας!

Προερχόμενο Σκοτσέζικο είδος , από τα πρώτα χρόνια στο 1800 εκτρέφονταν, τα πρώτα καναρίνια με φόρμα C και λεπτά τα οποία προέρχονταν αρχικά από διασταύρωση ενός παλιού είδους του “Glasgow Don” με καναρίνια Ολλανδέζικα, το αποτέλεσμα του ζευγαρώματος ήταν το είδος “Bossu”.Αυτό το καναρίνι σε φόρμα του μισοφέγγαρου λεπτό και μακρύ που εκτράφηκε στην Σκωτία και στην Αγγλία από το 1820 έως το 1870.

Οι εκτροφείς γύρω στο 1880 ψάχνοντας να μακρύνουν τον λαιμό και την καμπή, έκαναν πράξη ένα μεγάλο νούμερο ζευγαρωμάτων με το “Bossu”, με αποτέλεσμα και τα δυο είδη να είναι πολύ ίδια αναμεταξύ τους με μοναδική διαφορά του “Scotch fancy” ότι αναδίπλωνε την ουρά ελαφρώς!

Στα πρώτα χρόνια του 1900 πωλιοντουσαν πουλιά με ιδιότητες ότι είχαν σγουρό στο πέτο προερχόμενο από το ολλανδικό σγουρό. Το 1930 βγήκε στην επιφάνια ένα καινούργιο στάνταρ για το Σκωτσέζικο fancy σε φόρμα του 7 αντί για την παλιά φόρμα ημικύκλιου. Η μεγάλη σύγχυση μεταξύ των δυο στάνταρ δηλαδή μεταξύ του “Bossu” και του Σκωτσέζικου fancy έγινε έτσι ώστε να σταματήσει η εκτροφή – διασταύρωση τους από το 1940 έως το 1950 ακόμα και με την συμβολή του 2 παγκοσμίου πολέμου που υπήρχε !Το 1971 η Εγγλέζικη Οργάνωση “Παλιών διαφόρων ειδών καναρινιών οργάνωση” εξετάζοντας το παλιό στάνταρ του “Glasgow Don” και κάνοντας μερικές διαφοροποιήσεις έβαλε σαν σκοπό να ξανά αναπαράγει το είδος.

Σήμερα έχει επιτεθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, στις ορνιθολογικές εκθέσεις ειδικότερα στην Campania μπορούν να καμαρώνουν το θαυμάσιο ομορφιάς “Scotch fancy” με θέση και φόρμα τέλεια και αυτό χάρη στην επιμονή των εκτροφέων που ήξεραν να κάνουν αυτά τα τελευταία χρόνια μια σωστή επιλογή!

Arnesano 14/11/2005 Carmelo Caroppo

Υ.Γ θελω να ευχαριστησω την κοπελα μου που εκανε την μεταφραση
 

Συνημμένα

Stavros

Stavros

Administrator
Staff Member
#2
Πολύ χρήσιμο Γιάννη!

Μπράβο σε σένα και στη μεταφράστρια.

The Scotch Fancy Canary
 
sophia pj.

sophia pj.

PB New Member
#3
Μπραβο μικρε! Αν και ορμομενος απο τον Γιαννη τον ομορφο* και την Μαρια την ασχημη*...ωραιο post!Μηπως επρεπε να το ειχες ανεβασει νωριτερα??:D
*(Oποιαδηποτε ομοιοτητα ειναι συμπτωματικη...ειμαι η νονα των πουλιων του muthos και δεν θελω σχολια)!:D..
 
M

muthos

PB New Member
#4
Σταυρο στης ιταλικες ιστιοσεληδες εχουν πολλα και χρισημα πραγματα που εχεις την δηνατοτητα να τα κατεβασεις απο ηστωριες ρατσας φωτογραφιες μεχρι και βιβλια,οπως και κτινιατρο που σου απανταει on line
 
Top