Το guldian μου δεν πατάει το πόδι του

Συζήτηση με θέμα Το guldian μου δεν πατάει το πόδι του, που ξεκίνησε από Luna1, στο Forum 'Ασθένειες - Τραυματισμοί Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 11 Ιουν 2014.

 1. Luna1

  Luna1 PB New Member

  Άλλαξα χθες το κλουβί στο ζευγάρι μου και παρατήρησα ότι η θηλικία μου δεν πατάει το ένα της πόδι καλά και 'εχει ψιλομελανιάσει. πολύ φοβάμαι μήπως κατά την μεταφορά από τοτώ. ένα κλουβί στο άλλο την τραυμάτισα. Κουνάει το πόδι της και προσπαθεί να το πατήσει αλλά φαίνεται σαν να μην μπορεί να κουνήσει τα δάχτυλά της. Αν το έχει σπάσει υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι;
  'Εχετε αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχό; Ευχαριστώ.
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ίσως πρϋπήρχε κάτι που δεν είχες προσέξει. Μπορείς να βάλεις κάποια φωτογραφία του ποδιού της;
   
 3. Luna1

  Luna1 PB New Member

  Πριν από 10 μέρες περίπου είχε πιαστεί το πόδι της ανάμεσα στα κάγκελα του κλουβιού και της κόπηκε το μπροστά μεσαίο δάχτυλο. Πήρα τον κτηνίατρο και μου είπε να ρίξω βάμμα ιωδίου και να δω πω θα πάει το πουλάκι. Μέσα σε 2 μέρες το πατούσε κανονικά το πόδι της και έκλεινε κανονικά τα δάχτυλά της. Το νύχι της φυσικά νέκρωσε αλλά με είπε ο γιατρός ότι θα ξαναβγεί. Αύτη την φορά όμως μου φαίνεται σαν να μην μπορεί να κλείσει τα δάχτυλά της. Φωτογραφία δεν μπορώ τα βάλω ακόμα γιατί έχει το πόδι της σηκωμένο και δεν θέλω να την πιάσω πάλι για να μην τα κάνω χειρότερα τα πράγματα.
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ίσως πρέπει να την πιάσεις να της βάζεις betadine στο ποδαράκι της αφού υπάρχει και προηγούμενη πληγή.
  Το ιώδιο το βρίσκω πολύ ισχυρό για τόσο μικρό ποδαράκι
   
Φόρτωση...