Το budgie μου δεν πίνει νερο

Συζήτηση με θέμα Το budgie μου δεν πίνει νερο, που ξεκίνησε από Νικηφόρος, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 4 Μαρ 2014.

 1. Το αρχικό πρόβλημα που έχω είναι ότι ο sky δεν πίνει καθόλου νερό και ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει καθόλου την πισινούλα του.Αν και εξακολούθω να της αλλάζω το νερό καθημερινά
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πόσον καιρό τον έχεις; Σε γενικές γραμμές αποκλείεται να μην πίνει καθόλου νερό, απλά δεν έτυχε να τον δεις. Όσο για το μπάνιο τον χειμώνα δεν κάνουν και τόσο συχνά, ιδιαίτερα αν δεν το έχουν ήδη συνηθίσει από το καλοκαίρι, δεν ξεκινούν αυτήν την εποχή.
   
 3. Τον έχω κάτι παραπάνω από ένα μήνα.Πάντως πίστεψέ με,έχει τύχει,να είμαι όοοολη μέρα μαζί του και ούτε καν πλησιάζει το νερό.Εκτός αν πίνει την νύχτα,που κάτι τέτοιο το αποκλείω.Εύχομαι να κάνω λάθος.
  Στο θέμα του μπάνιου...Δεν το προσπάθησε ποτέ!
  Στο διατροφικό πρόβλημα??? Μόνο ξερή(συγκεκριμένη)τροφή.Συν το ότι δεν πίνει και νερό.
  Ααααλλη σκοτούρα αυτή.
  Η κοπέλα με καθησυχάζει,λέγοντάς μου πως όλα αυτά είναι λογικά,όμως εγώ νιώθω πως κάτι δεν κάνω σωστά και το ταλαιπωρώ το άμοιρο.Με καταλαβαίνεις?
   
 4. alek

  alek PB New Member

  Νικηφόρε, κ εγώ το έχω 3-4 μήνες και δε το έχω δει ποτέ να πίνει νερό... κ έχει τύχει 3μερα ή σ/κ να το βλέπω συνέχεια! μάλλον μας δουλεύουν! :rolleyes: don't worry, αποκλείεται να μη πίνει.. στην αρχή κ εγώ ανησύχησα, αλλά για να μου ζεί, θα πίνει..:D
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Νικηφόρε συγγνώμη που δεν σου είχα απαντήσει ο δαίμων του ίντερνετ, δεν είχα δει την απάντησή σου τόσες μέρες και την είδα τώρα με αφορμή την απάντηση του alek.
  Εφόσον έχεις τουλάχιστον 1,5 μήνα το πουλάκι, πιστεύω πρέπει να αρχίσεις να εισαγάγεις χορταρικά, λαχανικά και φρούτα στην διατροφή του. Ξεκίνα με χόρτα και προχώρα στα φρούτα αργότερα.
  Βάζε λίγες ώρες την μπανιερίτσα με καθαρό νερό μήπως την προτιμήσει για να πιει νερό και ενημέρωσέ μας.
   
Φόρτωση...