Το τρίτο αυγό κάτω, λόγω του καιρού;

Συζήτηση με θέμα Το τρίτο αυγό κάτω, λόγω του καιρού;, που ξεκίνησε από alicedros, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 7 Απρ 2014.

 1. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Και ενώ όλα πήγαιναν ρολόι, 5 Απριλίου το πρώτο αυγό, 6 απριλίου το δεύτερο, το βράδυ κοιμήθηκε στη φωλιά, σήμερα το πρωί ενώ ήταν στη φωλιά και κλωσούσε το τρίτο αυγό ήταν κάτω! Πρέπει να το γέννησε εκεί γιατί είχε μόνο μια μικρή ρωγμή εκεί που ακούμπησε.. Το άνοιξα και είδα ότι ήταν έτσι:
  [​IMG] που σημαίνει ότι ήταν γόνιμo και στεναχωρέθηκα!

  Σήμερα κλωσάει πιο συστηματικά τα 2 αυγά.. Μπορεί αυτό που έγινε να οφείλεται στη ξαφνική αλλαγή του καιρού?? Εγώ προσωπικά πάντως δεν τα ενοχλώ καθόλου.. Ποιες άλλες μπορεί να είναι οι αιτίες που έκανε αυγό κάτω (και ειδικά το τρίτο μετά από 2 που έκανε στη φωλιά)??
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δεν έχω εμπειρία σε καναρίνια αλλά ίσως κάτι την τρόμαξε την ακατάλληλη στιγμή.
   
 3. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Αν η φωλιά είναι εσωτερική, οι πιθανότητες να πέσει απ' έξω το αυγό την στιγμή της "γέννησης" , είναι μεγάλες . Λίγο μεγαλύτερη απο τα συνηθισμένα δυσκολία και μια βίαιη σύσπαση αρκεί για να γίνει το κακό. Πάντως η συνηθέστερη εξήγηση είναι το κόλλημα του αυγού στην αμάρα για μερικά δευτερόλεπτα και η μεταφορά του κατά την έξοδο του πουλιού. Για τις εσωτερικές φωλιές υπάρχουν κάποια έξυπνα τρύκΈξυπνες λύσεις | M. Gerolymatos--P. Moschogiannakis
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ναι η φωλιά είναι εσωτερική.. Και δυστυχώς σήμερα δεν έκανε άλλο αυγό.. Μείναμε στα 3 αυγά και το ένα σπασμένο στον πάτο.. Γκαντεμιά! Αυτά τα δύο αυγά τα κλωσάει όμως συνεχώς.. Ας ελπίζουμε να είναι γόνιμα.. Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2!
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Σήμερα μου είχε έκπληξη η μικρή μου! Έκανε κι άλλο αυγό σήμερα! Αν και με καθυστέρηση μιας ημέρας, δε ξέρω γιατί... Είναι αυτό που είναι πάνω δεξιά το πιο γαλάζιο και μάλλον είναι και το τελευταίο για πρώτη γέννα.. Πλέον τα κλωσάει συνεχώς! :)
  rsz_1rsz_1rsz_dsc_2942.jpg
   
 6. NassiaGr

  NassiaGr PB New Member

  αντε με το καλο αλικη!
   
 7. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Με το καλό Αλίκη, καλή σαιζόν να έχεις! :)
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Σ ευχαριστώ πολύ Μαράκι! Να σαι καλά! Το μεγάλο Σάββατο περιμένω τους δύο πρώτους από τις δύο φωλιές! Για να δούμε...! :)
   
 9. Με το καλό Αλίκη!;)
  Και εμένα ένα θηλυκό μου εδώ και τις 2-3 αναπαραγωγές που έχει κάνει, κάνει το πρώτο αυγό και μετά από δύο μέρες κάνει το δεύτερο και μετά κανονικά.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...