Το παραδείσιο μου τρώει την πετρα που είναι για το ράμφος

Συζήτηση με θέμα Το παραδείσιο μου τρώει την πετρα που είναι για το ράμφος, που ξεκίνησε από nickoula, στο Forum 'Φροντίδα, Διαμονή, Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 11 Ιαν 2009.

 1. Καλησπέρα σε όλους!
  Σήμερα έβαλα τα παραδείσια μου μαζί και παρατήρησα οτι το θηλυκ'ο τρώει την πέτρα που είναι κανονικά για να ακονίζει το ράμφος της.Είναι επικίνδυνο?να το αφεραίσω?:(
   
 2. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Όχι μη το αφαιρέσεις, αυτό το νόημα ακριβώς έχει η πέτρα για να παίρνει το απαραίτητο ασβέστιο.. Καλύτερα πάντως αν βρεις, να τους βάλεις σουπιοκόκκαλο!:)
   
 3. Ειχα ρωτήσει στο pet shop γι το σουπιοκόκαλο και μου είπε"είναι μεγάλη ιστορία" κ δεν μου έδωσε... Δηλαδή είναι καλό που το τρώει?η λειτουργία του είναι παρόμοια με το σουπιοκόκαλο δηλαδή??
   
 4. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Καλό είναι το block να παραμείνει στην θέση του και να τοποθετήσεις και https://petbirds.gr/threads/grit-minerals-Οστρακα.6554/ για να πέρνουν τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία που τους λείπουν. Μήπως η θηλυκιά ετοιμάζεται για αναπαραγωγή?
   
 5. Αχ, δεν ξέρω σήμερα τα έβαλα μαζί και απ'ότι μου είπαν δεν θα ξεκινήσουν αμέσως την αναπαραγωγή γιατι πρέπει να προσαρμοστούν. Επίσης δεν τους έχω βάλει φωλίτσα ακόμα, οπότε δεν νομίζω να κάνει κατι είναι πολύ νωρίς ακόμα, σωστά??
   
Φόρτωση...