Το μπροκολο και οι θαυμαστες του ιδιοτητες

Συζήτηση με θέμα Το μπροκολο και οι θαυμαστες του ιδιοτητες, που ξεκίνησε από Greek yorkshire, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 19 Ιουλ 2016.

maria p
Best Answer maria p, 19 Ιουλ 2016
Ευχαριστούμε πολύ Παναγιώτη, όντως υπερπολίτιμο, μια σημείωση, χωρίς να χάνει τίποτα από τα θρεπτικά του στοιχεία, καλό είναι να βράζεται για λίγα... Ολόκληρο το Post
  1. Greek yorkshire

    Greek yorkshire PB Member

    Η λέξη μπρόκολο προέρχεται από την ιταλική brocco. Για πολλούς, και ειδικότερα για τα παιδιά, μπορεί να μην είναι το αγαπημένο τους λαχανικό, ωστόσο έχει πολλές ιδιότητες που κάνουν καλό σε ολόκληρο τον οργανισμό. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα λαχανικά για την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών.

    Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αποτελεί μία από τις πιο πλούσιες πηγές βιταμίνης C, βιταμίνης Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9, Β12 και βιταμίνης Α. Επιπλέον, περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο.
    το πιο σημαντικό όμως είναι ότι περιέχει όλες αυτές τις βιταμίνες σε μεγάλες ποσότητες! Επίσης το μπρόκολο περιέχει ουσίες οι οποίες δρουν προληπτικά κατά του καρκίνου.
    Τα οφέλη που προσφέρει το μπρόκολο στην υγεία μας είναι πραγματικά πολλά ! Παρακάτω αναφέρω τα πιο σημαντικά.
    ● Βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς
    ● Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
    ● Διευκολύνει την απορρόφηση σιδήρου στο σώμα μας
    ● Βοηθάει στην πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου
    ● Εξισορροπεί το ζάχαρο στο αίμα
    ● Βοηθάει στην διατήρηση χαμηλής αρτηριακής πίεσης
    ● Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης
    ● Βοηθάει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών
    ● Προλαμβάνει τον καταρράκτη
    ● Συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης
    ● Βοηθάει στην καλή λειτουργία των νεφρών
    ● Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα
    ● Δρα επικουρικά στην θεραπεία της αρθρίτιδας

    Περισσοτερα στοιχεια θα διαβασετε εδω http://greekyorkshirecanaries.blogspot.gr/2016/07/blog-post.html
     
  2. Best Answer:
    Post #339919 by maria p, 19 Ιουλ 2016
  3. maria p

    maria p PB Supporter PBCP Contributor

    Ψήφοι: 1
    Ευχαριστούμε πολύ Παναγιώτη, όντως υπερπολίτιμο, μια σημείωση, χωρίς να χάνει τίποτα από τα θρεπτικά του στοιχεία, καλό είναι να βράζεται για λίγα λεπτά, ώστε να αποφύγουμε τα οξαλικά οξέα που εμποδίζουν την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό και επίσης να δίνεται στην εποχή του αλλά όχι στα θηλυκά πτηνά την εποχή της αναπαραγωγής. Έχει περιληφθεί στο άρθρο και στα media ως πολύτιμη τροφή.
     
    maria p, 19 Ιουλ 2016
    Best Answer
    #2
  4. Panagiota.

    Panagiota. PB Known Member

    Τα καναρίνια μας πάντως το τσακίζουν σε χρόνο ρεκόρ. Τα φύλλα του δε, είναι ακόμη πιο πολύτιμα στη διατροφή τους.
    Τους το προσφέρω στην εποχή του πολύ συχνά. Ευχαριστούμε Παναγιώτη.
     
  5. maria p

    maria p PB Supporter PBCP Contributor

    Ναι όντως και βρε παιδί μου αυτοί στα σούπερ μάρκετ τα καθαρίζουν και τα πετάνε, κάθε φορά κάθομαι και μαζεύω φύλλα από τα τελλάρα .
     
  6. α και τα φυλλα δινουμε και τα λαχανοφυλλα φρασμενα η ωμα? εγω τα κανω τα φυλα και του μπροκολου και του λαχανου ντολμαδες με κιμα μμμμ τρελενωμε
     
  7. maria p

    maria p PB Supporter PBCP Contributor

    Μπορείς και ωμό αλλά καλύτερα να το έχεις βουτήξει 1-2 λεπτά σε βραστό νερό.
     

Μοιραστείτε

Φόρτωση...