Το κοκατιλ μου τρωει το παιχνιδι του

Συζήτηση με θέμα Το κοκατιλ μου τρωει το παιχνιδι του, που ξεκίνησε από akis07, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 23 Φεβ 2009.

 1. akis07

  akis07 PB New Member

  καλημερα!
  το κοκατιλ μου δαγκωνει το παιχνιδι του και νομιζω το τρωει τι να κανω?
   
 2. katerinaa

  katerinaa PB New Member

  ειναι ειδικο παιχνιδι για παπαγαλους η το εφτιαξες εσυ?Αν δεν εχει επικινδυνα κομματια που μπορει να το πληγωσουν δεν πειραζει!Ετσι παιζουν και τα δικα μου και καταστρεφουν τα παιχνιδια τους! :)
   
 3. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Όλα τα είδη των παπαγάλων έχουν έντονη την ανάγκη να ραμφίζουν για να διατηρούν το ράμφος τους σε καλή κατάσταση. Στην φύση αυτό επιτυγχάνεται με το να ροκανίζουν κλαδιά δέντρων.

  Στην αιχμαλωσία όμως πρέπει εμείς να τους προσφέρουμε τα απαραίτητα υλικά για να ραμφίζουν. Έτσι τους προτείνουμε συχνά ξύλινα παιχνίδια ή από πλαστικά καλής ποιότητας( συνήθως δίνουμε παιχίδια που απευθύνονται για μωρά) ή παιχνίδια από φυσικά υλικά όπως κανέλα με τα οποία συχρόνως απασχολούνται δημιουργικά. Τα υλικά αυτα δεν πρέπει να είναι επικύνδυνα, με αιχμηρές άκρες για μην τραυματιστούν και για να μην καταπιούν κάποια υλικά όπως αφρολέξ, συνθετικό κτλ. Στην περίπτωση αυτή η αντικαταστασή τους πρέπει να είναι συχνή για την αποφυγή ατυχημάτων και για να μην βαριούνται.

  Απο τι υλικό είναι το παιχνίδι και πως κατάλαβες οτι το τρώει??
   
 4. akis07

  akis07 PB New Member

  ειναι για παπαγαλλυς το πηρα απο πετ σοπ. δεν ειναι ξυλινο ειναι σκληρο αλλα δεν ξερω απο τι ειναι συνθετικο ειναι. ειχε κοψει ενα κομματι και το δαγκωνε
   
Φόρτωση...