Το κοκατίλ μου πέφτει με τα μούτρα στην τροφή για ώρες

Συζήτηση με θέμα Το κοκατίλ μου πέφτει με τα μούτρα στην τροφή για ώρες, που ξεκίνησε από Μαίρη 2420, στο Forum 'Διατροφή Παπαγάλων' του PetBirds, 11 Σεπ 2014.

 1. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Καλημέρα σε όλους!Το κοκατίλ μου είναι 5 μηνών. Του δίνω συσκευασμένους σπόρους της vitacraft. Επίσης έχουμε αρχίσει λαχανικα, φρούτα και αυγοτροφή..Τα δοκιμάζει όλα από λίγο και μετά τα αγνοεί όμως όταν τελειώσουν οι σπόροι του κάνει σαν τρελο και τη στιγμή που του βάζω τρώει με λαιμαργία για ώρες!Παιχνιδάκια του έχω πάρα πολλά στο κλουβί για να ασχολείται και έξω τον βγάζω 2-3 φορές τη μέρα να ξεμουδιάζει και να παίζει!Αναρρωτιέμαι γιατί έχει αυτή τη συμπεριφορά της λαιμαργίας?? Είναι ο χαρακτήρας του έτσι?Τι άλλο μπορώ να κάνω?Είναι σωστό να τρώει τόσο πολύ?
   
 2. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Καθεται δηλαδη πανω απο το δοχειο της τροφης και τρωει μεχρι να το αδειασει?
   
 3. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Φαντάσου ότι δεν του βάζω μεγάλη ποσότητα αλλά το 1/3 του δοχείου και ναι σχεδόν το αδειάζει!Τώρα έτρωγε για 45 λεπτά περίπου!
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Λίγο πριν το σούρουπο θ' αδειάζεις την ταίστρα και θ' αφήνεις ένα τσικ τροφής τόσο για να νοιώθει ασφαλές. Το πρωί θα του δίνεις πρώτα τα χορταρικά του και αφού τα φάει θα του βάζεις τροφή στην ταίστρα.
  Αν οι κουτσουλιές του είναι εντάξει καθώς και η γενικότερη συμπεριφορά του δείχνει υγεία, δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα υπάρξει γιατί θα σου γίνει χοντρούλικο.
  Βάζε ημερήσια δόση τροφής όσο χωράει μια αυγοθήκη. Είναι επαρκής ποσότητα. Αν κάνει φασαρία και βλέπεις ανησυχία, αφού περάσει κάποια ώρα βάλε ελάχιστη ακόμα ποσότητα. Κάνε κάποια δοκιμαστικά, παρατήρησέ το σχολαστικά, τσέκαρε το στήθος του να δεις αν προεξέχει η καρίνα, που σημαίνει τρώει αλλά δεν αποδίδει η τροφή , άρα (που το απεύχομαι ) κάτι έχει και ξαναενημέρωσέ μας.
   
 5. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου Μαράκι και θα τα ξαναπούμε αν δω κάτι ανησυχητικό...Τις κουτσουλιές τις παρατηρώ καθημερινά και είναι εντάξει...Είναι πολύ δραστήριος, παίζει, κελαηδάει... αλλά δεν θέλουμε να μας γίνει χοντρούλης :p Ευχαριστώ πολύ!
   
 6. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Καλησπέρα παιδιά!Έρχομαι μετά από μέρες να ξανανοίξω το συγκεκριμένο θέμα με την τροφή!Αρχικά να τονίσω ότι η συμπεριφορά του κοκατίλ μου είναι φυσιολογικότατη, όπως και οι κουτσουλιές, η στάση του σώματος του και η καρίνα του!Του έχω λιγοστέψει την ποσότητα των σπόρων και του τα ανακατεύω με λαχανικά, χόρτα ή φρούτα..Διαλέγει βέβαια τα σπόρια αλλά τσιμπώντας κάτι τρώει και από τα υπόλοιπα...Δεν το έχω ξαναδεί όμως να κάνει έτσι με την τροφή! Όταν δει το σακουλάκι χτυπιέται πάνω κάτω στο κλουβί, σκοτώνεται να ανέβει στην ταίστρα πριν καλά καλά του την τοποθετήσω και δεν σηκώνει κεφάλι μέχρι να την αδειάσει!(όταν περιέχει σκέτα σποράκια)Πλέον είμαι φειδωλή στην ποσότητα που του βάζω..Συμπληρώνει μια αυγοτροφή αλλά του τη χωρίζω 3 φορές τη μέρα γιατί είμαι σίγουρη ότι αν του βάλω παραπάνω θα την εξαφανίσει!Μπορεί και να ανησυχώ άδικα αλλά με τόση μανία δεν θυμάμαι να έτρωγε ποτέ!
   
Φόρτωση...