Το κοκατίλ μου κρύβεται και φοβάται

Συζήτηση με θέμα Το κοκατίλ μου κρύβεται και φοβάται, που ξεκίνησε από Μαίρη 2420, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 30 Απρ 2015.

 1. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Καλησπέρα σε όλους παιδιά!Έρχομαι μετά από 2 μήνες παραμονής στο σπίτι να γράψω για την πρόοδο της μικρής μας κοκατιλίνας.Από τότε που τη φέραμε σπίτι δεν σταματάει να φοβάται και να ρουθουνίζει. Όταν τη βγάζουμε έξω πάει κ κρύβεται πίσω από αντικείμενα και μας παρακολουθεί από μακρυά.Επίσης φοβάται πολύ τον άλλο μας κοκατιλίνο ίσως γιατί κάποιες φορές έχει πάει να ανέβει επάνω της.Αλλά και όταν της τραγουδάει και πάει κοντά της αλλάζει δρόμο!Βέβαια όταν τον χάσει από τα μάτια της τον φωνάζει επίμονα!Ασχολούμαστε συνέχεια μαζί της και προσπαθούμε να την προσεγγίζουμε αλλά δυστυχώς...Έχω διαβάσει περιπτώσεις με πουλάκια που κάνανε ακόμη και χρόνια να έρθουν κοντά με τον ιδιοκτήτη αλλά τι άλλο μπορούμε να κάνουμε εκτός από υπομονή??Ποιος ο λόγος που είναι τόσο τρομαγμένη???
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αυτό Μαίρη μου μόνο αυτός που σου την πούλησε μπορεί να στο πει και απ' ότι θυμάμαι είναι εκτροφέας.
  Εντάξει είπαμε κάθε πουλί έχει την δική του ψυχολογία και πολλά είναι φοβιτσιάρικα. Δεν ξέρω τι φταίει στην δική σου με τόσες προσπάθειες που κάνετε.
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο τρόπος της προσπάθειας και η πίεση που πιθανόν να δέχεται?
  Μήπως χρειάζεται περισσότερος χρόνος και μικρότερα βήματα?
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Το έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν, η Μαίρη έχει και άλλο πουλάκι και έχει εμπειρία. Είναι δύσκολο το πουλί που της έτυχε. Και πάλι καλά που "έπεσε" στην Μαίρη γιατί αυτά που της είπαν δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και η κοπέλα το "παλεύει" όσο μπορεί.
   
 5. Nikoskrt

  Nikoskrt PB New Member

  Το οτι εχετε και αρσενικο που μερικες φορες ανεβαινει (προσπαθει) να ανεβει πανω της, ισως σχετιζεται..
   
 6. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Έτσι όπως τα λές είναι Μαράκι..Έχουμε δοκιμάσει κάθε τρόπο και με πολλή λαχτάρα και καθημερινή ενασχόληση..Ο εκτροφέας ισχυρίζεται ότι το πουλακι ήταν ήμερο με τον πατέρα του και ανέβαινε και πάνω του πράγμα που αδυνατώ να φανταστώ και ο λόγος είναι πως έχει σοκαριστεί που άλλαξε περιβάλλον ή ότι είχε δεθεί πολύ με κάποιο από τα αδέρφια του...Εκπλήσσεται όταν ακούει ότι δεν έχει προσαρμοστεί εδώ...Θα την τρόμαξε και ο Λούφης με τα ανεβοκατεβάσματα αλλά τα επιτηρούμε όταν είναι έξω μαζί και το εμποδίζουμε αυτό να συμβεί...Το παράξενο είναι ότι τον ακολουθεί και τον μιμμείται σε πολλά ενώ τον φοβάται παράλληλα....
   
 7. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αυτό ακριβώς, το πουλάκι το πήρες φοβισμένο και αυτό πρέπει να το δεχθείς ότι σου είπε ψέματα και τώρα αρχίζει σιγά-σιγά να εξοικειώνεται μ' εσάς και το άλλο πουλάκι. Θα χρειαστεί υπομονή κι επιμονή. Εγώ πιστεύω ότι ο Λούφης θα βοηθήσει σ' αυτό. Έχετε δρόμο, αλλά αξίζει τον κόπο.
   
 8. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Και γω πιστεύω ότι θα βοηθήσει γιατί είναι αξιολάτρευτο και σπάνιο πουλάκι!:)(Πρέπει να ανεβάσω ένα καινούριο βιντεάκι κάποια στιγμή να δείτε τα νέα του σκέρτσα):)Βλέποντάς μας πόση οικειότητα έχουμε με τον μικρό,σιγά σιγά εύχομαι να ηρεμήσει και εκείνη..Μας στεναχωρεί που τη βλέπουμε έτσι και ελπίζουμε να αλλάξει..
   
 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Θ' αλλάξει σίγουρα, θέλει τον χρόνο της είναι και μικρή. Φαίνεται η καημένη από την στάση του σώματος ότι φοβάται :)
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...