Το καναρίνι μου χάνει φτερά

Συζήτηση με θέμα Το καναρίνι μου χάνει φτερά, που ξεκίνησε από texaros, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 27 Απρ 2014.

 1. texaros

  texaros PB New Member

  Καλησπέρα παιδιά. Έχω την εντύπωση πως το καναρίνι μου χάνει φτερά επειδή βρίσκω στον πάτο του κλουβιού μερικά. όχι πολύ συχνά αλλά βρίσκω. Επίσης τα περιτώματά του είναι λίγο κίτρινα.
  Γενικά δεν είναι πολύ "φαγανό", από σπόρια τρώει ελάχιστα (καμία σχέση με μια καρδερίνα που έχω που αδιάζει και τις δυο καναβουρίστρες σε 4 μέρες περίπου) δηλαδή μπορεί να περάσει και εβδομάδα και να μην έχουνε φτάσει καν στη μέση οι καναβουρίστρες. Επίσης του δίνω και αυγοτροφή και που και που φρούτα (μήλο). Λέτε να έχει κάτι? Είναι δραστήριο στο κλουβί του και κελαηδάει.
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Παναγιώτη, αν μπορείς ανέβασε μία καθαρή φωτογραφία για κάθε περιγραφή σου.
   
 3. texaros

  texaros PB New Member

  Ανέβασα 3 φωτογραφίες με τα περιτώματά του που μόλις τράβηξα με το κινητό μου. Νομίζω φαίνονται ευδιάκριτα.

  rsz_20140427_173404.jpg rsz_20140427_173411.jpg
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Παναγιώτη, στις φωτογραφίες δεν διακρίνω κάποιο πρόβλημα. Α η συμπεριφορά του είναι η συνηθισμένη, νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

  Σχετικά με τα πούπουλα που βρίσκεις, διαβάσε προσεκτικά το άρθρο αφούΠαθολογική Πτερόρροια των Πτηνών και αν νομίζεις ότι διακρίνεις στο δικό σου καναρίνι κάτι απ' αυτά που αναφέρονται στο άρθρο, μπορούμε να το συζητήσουμε.
   
 5. texaros

  texaros PB New Member

  Ευχαριστώ πολύ Σταύρο. Θα διαβάσω σχολαστικά το άρθρο! Σκέφτομαι να το ζευγαρώσω (του χρόνου βέβαια με τη προυπόθεση ότι θα έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο από τωρα) και θέλω να είναι όσο πιο υγειές γίνεται και να του παρέχω όσο καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
   
 6. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Μήπως το καναρίνι σου έχει γεννηθεί φθινόπωρο και τώρα περνάει πτεροροια ?
  Ίσως σου φαίνεται ότι η καρδερίνα τρώει πολύ διότι οι σπόροι δεν είναι αυτοί που θέλει και τα πετάει κάτω ψάχνοντας έναν της αρεσκείας της.
   
 7. texaros

  texaros PB New Member

  Δυστυχώς δε γνωρίζω πότε έχει γεννηθεί, μου το έκανε δώρο ο θείος μου πριν κανα μήνα το αγόρασε από πετ σοπ. Η καρδερίνα όντως τρώει πολυ, τσόφλια έχει στον πάτο του κλουβιού.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...