Το καναρίνι μου που γέννησε μέσα στην ταΐστρα

Συζήτηση με θέμα Το καναρίνι μου που γέννησε μέσα στην ταΐστρα, που ξεκίνησε από Karina88, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 22 Δεκ 2014.

 1. Karina88

  Karina88 PB New Member

  Καλημέρα σε Όλους σας και Καλές Γιορτές!
  Χτες λύθηκε η απορία για το κίτρινο καναρίνι μου ... επισήμως, ... αφού έκανε αυγό μέσα στη θήκη της τροφής....
  Τι να κάνω από εδώ και πέρα???
   
 2. patilas

  patilas PB Member

  Για να έκανε αυγο αυτό δείχνει ότι είναι έτοιμη.πρώτον μην της αφήνεις τα αυγά να τα παίρνεις..δύο πες μου λίγο διατροφή και ώρες φωτισμού.
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Κατερίνα τοποθέτησε μια φωλιά με λίγο υλικό κατασκευής της φωλιάς, ώστε να την προετοιμάσει και να ολοκληρώσει την ωοτοκία που ξεκίνησε. Είναι αδύνατο να σταματήσει τώρα.
  Αν έχεις ένα αρσενικό καναρίνι να τα βάλεις μαζί περισσότερο για την επόμενη διαδικασία ωοτοκίας που θα έρθει τον επόμενο μήνα. Πιστεύω πως τη συγκεκριμένη οριακά την έχεις χάσει κι αν θέλεις τη γνώμη μου καλύτερα.
  Όταν ολοκληρωθεί η ωοτοκία (σε 3-4 μέρες), θα απομακρύνεις τα άγονα αυγά και θα βάλεις ομοιώματα - πλαστικά και θα αφήσεις το θηλυκό μερικές μέρες να κλωσά, ώστε να μην υπάρξει αναστολή της αναπαραγωγικής διαδικασίας. Αν διακοπεί (εξαιρετικά δύσκολο αλλά όχι απίθανο) θα χαθεί αναπαραγωγικά η χρονιά του.
  Μια βδομάδα - με δέκα μέρες μετά, θα αφαιρέσεις τη φωλιά με τα ψεύτικα αυγά και και θα τοποθετήσεις καινούργια, με νέο υλικό για να ξεκινήσει την επαναδημιουργία της με σωστές προϋποθέσεις και ασφαλώς με γόνιμα αυγά.
  Θα φροντίσεις το κλουβί να είναι ευρύχωρο, να βρίσκεται σε ζεστό και με σταθερό φωτισμό χώρο και να ετοιμαστείς από τη νέα χρονιά να έχεις γεννητούρια.
  Δεν ξέρω την εμπειρία σου σε κάτι τέτοιο... αλλά σου ορκίζομαι πως σαν συναίσθημα είναι τέλειο, θαυμάσιο.... μοναδικό!
  Καλά Χριστούγεννα!
   
 4. patilas

  patilas PB Member

  Γιάννη δεν έχει αρσενικό... Καλύτερα ν την κόψει για εμένα..εφόσον δεν υπάρχει αρσενικό..
   
 5. Karina88

  Karina88 PB New Member

  Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση και τις πληροφορίες.... αλλά θέλω βοήθεια στο εξής... από ότι κατάλαβα....
  Χρειάζομαι έναν αρσενικό.... άμεσα... Δεν έχω ... το πουλάκι αυτό μου το πούλησαν για αρσενικό οπότε το δεύτερο που πήρα είναι θηλυκό και αυτό. Τι αρσενικό πρέπει να αναζητήσω... Έχω βρει δυο γνωστούς με έναν κίτρινο αρσενικό (διαπιστωμένο) αλλά το πρόβλημα είναι ότι εγώ δεν θέλω να απομακρυνθώ από αυτό το πουλί. Το δακτυλίδι του γράφει 35 ΝΒ 13 7RHJ, δεν ξέρω κάτι άλλο. Πρέπει να βρω οποιονδήποτε αρσενικό μόνο κίτρινο ή μπορεί να είναι και κόκκινος?
  .... Παύση... σηκώθηκε από την ταίστρα και ναι έχει κάνει και δεύτερο αυγό .... Βοήθεια .... ναι δεν θέλω να χάσω την αναπαραγωγική περίοδο ... η γλυκιά μου ... είναι τόσο τρυφερή... δεν θέλω να στεναχωρηθεί...
   
 6. patilas

  patilas PB Member

  Οποιοδήποτε κοινό αρσενικό.κατά βάση άμεσα Να πυρωσει και αυτός σε αυτό θ σε βοηθήσουμε και εμείς και να μπει το πολύ σε 10 μέρες ν ξεκινήσει η γόνιμη γέννα αυγών...ψάξου βρες αρσενικό και γράψε μας ν σε βοηθήσουμε..
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Νομίζω πως πρέπει να κινηθείς γρήγορα στην αγορά ενός "διαπιστωμένου" αρσενικού με τα ίδια περίπου χρωματικά χαρακτηριστικά του καναρινιού που έχεις. Θα σου πρότεινα μάλιστα να επισπεύσεις αυτή σου την ενέργεια ώστε να μην χάσεις και την επόμενη γέννα αυγών. Αν μπορείς να ζητήσεις ένα σχετικά "έτοιμο" για αναπαραγωγή πουλί.... Οποιαδήποτε προσπάθεια και πειραματισμός με κόκκινου παράγοντα αρσενικό μόνο αρνητικά θα έχει να δώσει.
   
 8. Τα αυγά πρέπει να τα αλλάζει οπωσδήποτε με ψεύτικα; Νομιζα πως αυτό το κάνουμε για να βγουν ολα τα πουλιά σχεδόν μαζί.
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Και να βάλει το καναρίνι της μαζί με ένα άλλο που δε ξέρει τι ασθένεια κουβαλάει πάνω του μόνο και μόνο για να μη χάσει την αναπαραγωγή??? Διαφωνώ! Δώσε φωλιά και νήμα να κλωσησει λίγες μέρες τα ψεύτικα αυγά και κατα τη γνώμη μου άλλαξε τις συνθήκες του περιβάλλοντος που την έχεις να ξεπυρωσει. Δεν πρόκειται να στεναχωρεθει. Είναι τρυφερη γιατι το ένστικτο της της το λέει. Δεν έχει την λογική να στεναχωρεθει ή να πάθει κατάθλιψη αν της πάρεις τα κλουβιά αυγά της. Το πιο βασικό απ όλα, δωστης λίγο σουσάμι, κόκκαλο σουπιας και αυγό με τσόφλι. Άμεσα μην πάθει καμιά δυστοκια το πουλάκι!

  Σε τι θερμοκρασία το έχεις?? Με τι διαρκεία φωτισμού??
   
 10. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Καλό είναι να τα αλλάξει για προστασία του καναρινιού... είναι άχρηστα άλλωστε.
  Από αυτά που ξέρω αν χάσει την αναπαραγωγική διαδικασία τη φετινή (ξεπυρώσει όπως λες) πάμε αποκλειστικά για την Άνοιξη του 2016
  Για την καραντίνα έχεις απόλυτο δίκιο ... αλλά ίσως στην συγκεκριμένη περίπτωση να μην υπάρχουν και πολλές επιλογές.
   
 11. Όταν ένα θηλυκό που είναι πυρωμένο αυτήν την περίοδο το υποβάλλουμε στη διαδικασία να ξεπυρώσει δεν θα ξαναπυρώσει την άνοιξη του 2015 με σωστή διατροφική προετοιμασία;
   
 12. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Κύριε Μάκη τα φώτα σας παρακαλούμε! :D mgerom
   
 13. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Δύσκολη απάντηση για ζωντανούς οργανισμούς.
  Όπως είναι δύσκολο και να το σταματήσεις, να το φρενάρεις στην αναπαραγωγική διαδικασία όταν αυτή δρομολογηθεί και ξεκινήσει.
  Αν το καταφέρεις ... αν υποθέσουμε πως το καταφέρουμε... το πιθανότερο είναι πως θα πάει για την άλλη χρονιά.
  Γι αυτό σε αυτές τις περιπτώσεις "ξεγελάμε" τα "βιαστικά κορίτσια" μας, με ψεύτικα αυγά και φωλιές, μέχρι να ετοιμάσουμε κάποιο αρσενικό και να μη χάσουμε εντελώς την τρέχουσα εκτροφική χρονιά τις γέννες της.
   
 14. Karina88

  Karina88 PB New Member

  Καλημέρα σας και ξανά ~ ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.
  Επειδή είδα ότι δύο φορές με ρωτάνε για τη θερμοκρασία και τη διάρκεια φωτισμού.... κατάλαβα ότι μάλλον φταίω εγώ που τα κράτησα μέσα στο σπίτι?
  Δεν έχω τρελή ζέστη, ούτε ανάβουμε θερμαντικά σώματα... αλλά ναι η θερμοκρασία μας είναι ανοιξιάτικη εδώ μέσα.
  Χτες έκανα κάποιες κρούσεις για κάναρο... θα συνεχίσω και σήμερα και θα πάω να πάρω και τα υλικά φωλιάς που μου είπατε... Για τα ψεύτικα αυγά δεν το ήξερα.
  Αλλά σε γενικές γραμμές κατάλαβα... Το πουλάκι το βλέπω καλά... ευδιάθετο... δεν πειράζει αν δε τα καταφέρω με την αναπαραγωγική διαδικασία φέτος... αλλά αυτό σημαίνει ότι (πρώτα ο Θεός) και του χρόνου έτσι θα είναι ... δηλαδή θα μπερδευτούν οι εποχές... Άρα πρέπει να έχω ένα διαθέσιμο κάναρο. Το πουλάκι είναι του 13. Το θέμα είναι ότι και η μωσαικ καναρούλα μου που είναι του 14 άρχισε να κόβει και αυτή χαρτάκια και να τα βάζει στην ταίστρα... χμμμμ ????
   
 15. Την άλλη χρονιά θα είσαι καλύτερα ενημερωμένη και θα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.
   
 16. Karina88

  Karina88 PB New Member

  Τι σημαίνει "για την προστασία του καναρινιού" τι θα πάθει με τα αυγά???
   
 17. Να σπάσουν και να λερωθεί ή να χαλάσουν, (κλουβιάσουν).
   
 18. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Παιδιά νομίζω ότι προσεγγίζουμε το θέμα λάθος. Της Κατερίνας της έτυχε ένα θηλυκό πουλί που από λάθος χειρισμούς βρέθηκε να γεννάει πριν από τα Χριστούγεννα. Αντί να διορθώσουμε αυτό το λάθος, την βάζουμε σε διαδικασία να βρει και ένα αρσενικό και από κει που δεν γνώριζε με ποιον τρόπο να φροντίσει σωστά ένα πουλί, να έχει δύο και μάλιστα σε αναπαραγωγή.
  Επιτρέψτε μου αλλά δεν είναι σωστό να διαβάζουν κάτι τέτοιο άνθρωποι που δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα για τη φροντίδα των πουλιών.

  Κατερίνα καταλαβαίνω ότι ο ενθουσιασμός σου είναι μεγάλος αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό που γίνεται είναι λάθος. Το χρονοδιάγραμμα δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη των πουλιών που ζουν σε αιχμαλωσία. Η τήρηση του είναι ευθύνη του ανθρώπου που τα φροντίζει και είναι ζωτικής σημασίας για αυτά.

  Διάβασε σε παρακαλώ αυτά τα πράγματα και θα καταλάβεις.

  Πως να φροντίζετε σωστά τα κατοικίδια πουλιά σας | PetBirds
  Η Διατροφή των πουλιών και η συμβολή της στην καλή υγεία τους | PetBirds
  Ζευγάρωμα καναρινιών | PetBirds
   
 19. patilas

  patilas PB Member

  Βάλε αγγελία εδω ζητάς άμεση αγορά κοινού αρσενικού πες το πόσο να προλάβεις και την άλλη είναι κρίμα ν χάσεις την χρόνια..

  Οκ ναι συμφωνώ...γιατί σταυρό όμως ν μην προχωρήσει;;;
   
 20. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Παναγιώτη, για τους λόγους που αναφέρω στον μήνυμα. Ειδικά όταν δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου γνώση και εμπειρία, η σωστή νοοτροπία είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να περνάμε στον κόσμο.

  Για περισσότερες λεπτομέρειες, διάβασε τα άρθρα που παραθέτω, εξηγούν καλύτερα την ουσία.
   
Φόρτωση...