Το καναρίνι μου έχει κόκκινα μάτια ή είναι φορέας;

Συζήτηση με θέμα Το καναρίνι μου έχει κόκκινα μάτια ή είναι φορέας;, που ξεκίνησε από Papadopoulos G, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 24 Αυγ 2014.

 1. Πριν δυο χρόνα αγόρα ένα όμορφο λευκό Γερμανικό καναρίνι. Μου είχαν πει οτι ο Ταρζάν, έτσι το βάφτισε η κόρη μου, ήταν φορέας κόκκινου ματιού? Τα μάτια του όμως είναι εντελώς μαύρα και στα μωρά του το ένα είχε κι αυτό στην αρχή κόκκινα μάτια, αλλά στη συνέχεια άλλαξαν κι έγιναν μαύρα. Γίνεται? Πως μπορώ να το ξέρω αν όντως έχει ο Ταρζαν κόκκινα μάτια? Κια αφού είναι, αν είναι, φορέας γιατί δεν έχει ούτε ένα μικρό του κόκκινα μάτια?
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ο ταρζαν θα είχε κόκκινα μάτια αν ήταν μετάλλαξη σε -ινο (αλμπινο, λουτινο κτλ). Εφόσον τώρα έχει μαύρα δεν είναι τέτοια μετάλλαξη αλλά μπορεί να είναι φορέας! Για να βγουν τα μικρά με κόκκινα μάτια πρέπει και οι δύο γονείς να είναι φορείς κόκκινων ματιών.
  Νεοσσοί έχουν κόκκινα μάτια
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 15 Ιουλ 2016
 3. Δεν έχει αυτό κόκκινα μάτια. Το ένα μικρό είχε και είναι αυτό που δεν φαίνεται στη φωτογραφία. Λες και το έκανε επίτηδες.
  Πως όμως θα έχω μικρά με κόκκινα μάτια? Πως δηλαδή θα παραείνουν κόκκινα?

  P5090084.jpg
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αν όντως ο Ταρζαν είναι φορέας κόκκινων ματιών που σε ξέρω πως θα το διαπιστώσεις, πρέπει να πάρεις μια θηλυκια που να είναι και εκείνη φορέας κόκκινων ματιών.

  Πολλά καναρίνια έχουν κόκκινα μάτια μόνο τις πρώτες μέρες της ζωής τους. Είναι διαφορετικές μεταλλάξεις. Εγώ ξέρω μόνο την μετάλλαξη cinammon. Ένα μικρό μου φέτος τις 5 πρώτες μέρες είχε κόκκινα μάτια και τώρα είναι μαύρα. Και γω ψάχνω να βρω αν το ζευγαρωσω με ένα καναρίνι με κόκκινα μάτια θα βγουν τα μικρά με κόκκινα μάτια άραγε?
   
 5. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Oλα τα πουλάκια της καφέ σειράς έχουν κοκκινωπά μάτια στην φωλιά. Τα καφέ , οι Ιζαμπέλλες , τα παρδαλά cinnamon και fawn . Φυσικά οι μεταλλάξεις των κόκκινων ματιών είναι δύο ΦΑΙΟ και ΣΑΤΙΝΕ. Κάποια απο αυτές τις τελευταίες πρέπει να υπάρχει και στους δυό γονείς για να εμφανιστούν νεοσσοί με κόκκινα μάτια. Αν είναι αλήθεια οτι το Γερμανικό σου είναι φορέας Γιώργο, για να δείς 100% στις μελλοντικές φωλιές σου κοκκινομάτικα μωρά, χρειάζεται η αγορά ενός θηλυκού ΑΛΜΠΊΝΟ .

  albino-recesive-copy.jpg
   
 6. Ευχαριστώ....
  Το μικρό καναρίνι είναι φορέας?
  Αν δεν βρω λευκό καναρίνι, μπορώ να βάλω γαι ζευγάρι κίτρινο?.
  Πως μπορώ να δω αν τα πουλιά μου είναι φορέας?
   
 7. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Μόνο αν βάλεις ένα κοκκινομάτικο σαν αυτό που σου είπα θα δείς αν το αρσενικό σου είναι φορέας.Και βέβαια μπορείς να το βάλεις μ'ένα ΛΟΥΤΙΝΟ αλλά δεν θα πάρεις λευκά πουλιά .Μόνον κίτρινα, εκτός κι ' αν το Γερμανικό σου είναι Λευκό κυρίαρχο !:)
  [​IMG]
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Για να πάρω από κίτρινο λευκά πουλιά με κόκκινα μάτια δε γίνεται Μάκη? Αν δηλαδή είναι λευκό υπολοιπόμενο? Με αφορά άμεσα χαχαχα
   
 9. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Αν ο μπαμπάς του είναι πράγματι φορέας κόκκινου ματιού , το μικρό σου έχει πιθανότητες 50% να είναι και εκείνο ΦΟΡΕΑΣ κοκκινομάτικο.
   
 10. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Γίνεται μόνον σε μια περίπτωση . Αν το κίτρινο είναι ταυτόχρονα και ΦΟΡΕΑΣ λευκού υποχωρητικού.
  Υ.Γ Μιλάω για την περίπτωση του Γιώργου που το αρσενικό είναι Λευκό φορέας κοκκινου ματιού (για να μη παρεξηγούμαι)
   
 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αν τις πρώτες μέρες τηζς ζωής τους οι νεοσσοί έχουν κόκκινα μάτια, τότε αυτό σημαίνει ότι είναι και φορείς της μετάλλαξης ή καμμία σχέση;;
   
 12. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Είναι και αυτό μια πιθανότης, δεν αποκλείεται, αλλά φυσικά το πιο πιθανόν είναι να πρόκειται για κοινά πουλιά που κρατάνε απο την καφέ σειρά.
   
 13. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τι εννοείται από την "καφέ" σειρά??
  Ρωτάω γιατί φέτος μια κόκκινη λιποχρωμική μου ζευγάρωσε με έναν καφέ κόκκινο αρσενικό που έχω, ο οποίος έχει μαμά μια μωζαίκ και μπαμπά ένα κοινό παρδαλό πρασινοκίτρινο αρσενικό, και το ένα από τα τρία μικρά τις πρώτες μέρες της ζωής του είχε κόκκινα ματάκια και μετά έγιναν μαύρα.. Πλέον η μικρή είναι κοκκινοκανελλή και έχει και λίγο άσπρο. Δλδ αυτή η μικρή μπορεί να έχει φορέα κόκκινων ματιών και αν τη ζευγαρώσω με ένα καναρίνι με κόκκινα μάτια μπορεί να δω μικρά με κόκκινα μάτια??

  Εδώ κάποιες φώτο του ζευγαριού και της όλης αναπαραγωγής: Αναπαραγωγή Μαριλού - Στέλιος 2014
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 15 Ιουλ 2016
 14. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Γραφω πιο πάνω ........ " Τα καφέ , οι Ιζαμπέλλες , τα παρδαλά cinnamon και fawn " Κόκκινα μάτια δεν θα δείς ποτέ απο πουλιά που προέρχονται απο τυχαία ζευγαρώματα σαν τα παραπάνω.
  Γραφω πιο πάνω ........ " Τα καφέ , οι Ιζαμπέλλες , τα παρδαλά cinnamon και fawn "
  Κόκκινα μάτια δεν θα δείς ΠΟΤΕ απο πουλιά που προέρχονται απο τυχαία ζευγαρώματα σαν τα παραπάνω, διότι και να υπήρχαν οι μεταλλάξεις ΝΟΘΕΥΟΝΤΑΙ με αυτό τον τρόπο .
   
 15. Πάμε στα απλά γιατί εγώ μπερδεύομαι. Πως μπορώ με ένα λευκό και ένα κίτρινο με κόκκινα μάτια να έχω λευκά με κόκκινα μάτια? Μπορεί κάποιος να μου το πει?
   
 16. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Τί κάνω σε τόσα πόστς ; Δεν σου λέω ; Η γενετική δεν έχει απλά και δύσκολα ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ.
  Αν έχεις στην διάθεσή σου απλά ένα λευκό, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΤΙΑ
  Aν όμως πάμε στην περίπτωσή σου και το λευκό σου είναι Γερμανικό λευκό κυρίαρχο φορέας κόκκινου ματιού και το ζευγαρώσεις με ένα ΛΟΥΤΙΝΟ (ένα κιτρινο με κόκκινα μάτια) Θα έχεις το 50% των μικρών σου λευκά. Απο αυτά τα λευκά, τα μισά θα έχουν πιθανότητες και για κόκκινα μάτια.
   
 17. Συγνώμη, αλλά είχα μπερδευτεί με όλα τα άλλα. Ευχαριστώ
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...