Το αρσενικό μου mosaic δεν κελαηδάει καλά

Συζήτηση με θέμα Το αρσενικό μου mosaic δεν κελαηδάει καλά, που ξεκίνησε από zaf77, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 27 Ιαν 2015.

 1. γιαννη εχω αγορασι ενα καναρινυ μοζαικ ενουσ χρονου περιμενα οτι θα τα ελεγε λογο ρατσασ κε οτι τον πλιροσα διστιχοσ με πιασαν μ......αλα τον λιπαμε να τον δοσο κε ειναι ομορφοσ μορφολογικα... εκτοσ οτι δεν αιχει δασκαλεφτι καλα εγω ποσ μπορο να τον μαθο να κελαιδισι κεαν μπορι πλεον να μαθη λογο ιλικιασ...σιγνομι για τιν ορθογραφια μου...το πουλυ ειναι με δαχτιλιδια
   
 2. magdaki

  magdaki PB New Member

  Είναι σίγουρα αρσενικός? Αν και μωσαϊκό θα πρεπε να κελαηδάει όπως κάθε καναρινι αν ήταν αρσενικό! Οι ρατσες φωνής είναι τα τιμπραντο τα μαλινουα και τα harz roller όχι τα μωσαικα :)
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Χρήστο να μας πεις το χρώμα από το δακτυλίδι για να καταλάβουμε την ηλικία του και αν μπορείς να μας βάλεις και μια φωτογραφία... τα άλλα θα είναι σχετικά πιο εύκολα μετά.
   
 4. αρσενικοσ ειναι. μπορο και τα ξεχοριζο απο κατο... εχω κατακερουσ κε αλα καναρινηα απλα ιταν απο φιλουσ κε καναρινηα μιξ αλα κελαιδουσαν ξερανε κε καναν αλαγεσ στιν φονι τουσ...αφτοσ διστιχοσ τον πλιροσα κε τον φερανε δεν πιγα να τον ακουσο.

  θατον βγαλο αβριο το προη κε θατον ανεβασο να τον διτε
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Χρήστο εγώ δεν έχω καταλάβει ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα... Που πήρες ένα αρσενικό μωζαίκ και δεν τραγουδάει ή δεν τραγουδάει όπως θα ήθελες? Τα μωζαίκ είναι καναρίνια χρώματος και δεν είναι διάσημα για το τραγούδι αλλά για το χρώμα τους. Αν ακόμα δεν τραγουδάει και το πήρες τώρα είναι λογικά, μιας και στρεσαρίστηκε λόγω μεταφοράς και αλλαγή περιβάλλοντος. Υπομονή, φροντίδα και αγάπη και θα τραγουδήσει κι αυτό! :)
   
 6. [​IMG] 20150127_191054~2~2.jpg
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Είναι γεννημένο το 2014... ίσως ηλικιακά να μην μπορεί να βγάλει τις φωνές που θέλεις. Γνωρίζεις πόσο μηνών είναι?
   
 8. προσπαθο να ανεβασο κε αλεσ φοτο αλ μου λεη οτι ειναι μεγαλο το αρχιο
   
 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πρέπει να τις μικρύνεις δες εδώ https://petbirds.gr/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/ .
   
 10. καλημερααφτεσ μπορεσα να φτιαξω κενα τησ ανεβασω.τορα δεν ξερω αν μποριτε να καταλαβετε τιν ηλικηα... η 8 μινον ειναι η χρονιαρισ...παντοσ επηδη εχω ακουση μοζαικ να κελαηδαει αφτοσ δεν το αιχει το κελαηδησμα

  Optimized-SAM_0406.JPG Optimized-SAM_0406.JPG Optimized-SAM_0406.JPG

  Optimized-SAM_0396.JPG Optimized-20150127_191054~2.jpg
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αααα είναι πολύ όμορφος! Να το χαίρεσαι! Πάντως τα μωζαίκ δεν τραγουδάνε μοναδικά ή διαφορετικά από ένα κοινό καναρινάκι... Αυτά που έχουν ξεχωριστές ικανότητες φωνής είναι τα tibrado, τα μαλίνουα, τα harz roller και άλλα καναρίνια φωνής! ;)

  Τραγουδάει καθόλου ο μικρός με διάρκεια και γυρίσματα?? Αν ναι τότε μια χαρά είναι το πουλάκι!
   
 12. αλικη επιδι εχο ακουση μοζαικ αφτοσ δεν τα λεη. κεοταν ξεκηναη μπερδεβετα.
   
 13. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τι να σου πω βρε Χρήστο... Τα μωζαίκ, επιμένω, είναι καναρίνια χρώματος διάσημα για την εμφάνιση τους και όχι για την φωνή τους..

  Τι σκέφτεσαι να κάνεις τώρα με το πουλάκι??
   
 14. θα τον κρατισο ενοητε...δεν περιμενο να κανι ότι ένα καναρινυ φονησ απλα επιδι ακουσα ένα τις ιδιασ ρατσασ πιστεβο ότι με επιασαν μ........τορα μπορι νανε ακομα μικροσ...αλα κε παλι κατι θα ελεγε...εγω παντοσ κλεω τα 50.ιπαρχι τροποσ να του βαλο να κουσι αλα θα μαθη η τσαμπα η προσπαθηα...η να τον πουλισο κενα με βρηζουν
   
 15. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αν θες να το χαρίσεις κάπου εδώ είμαστε εμείς! :p Μη μας ξεχάσεις χαχα
   
 16. οκ
  :thumbsup:
   
 17. Βάλε βρε Χρήστο πιο μεγάλες φωτογραφίες να τον καμαρώσουμε. Είναι πανέμορφος!
   
 18. Το ότι έχεις ακούσει mosaic να κελαηδάει "καλά", δεν σημαίνει ότι όλα τα αρσενικά της ίδιας ράτσας κελαηδούν "καλά". Εξαρτάται από την κληρονομικότητα αλλά και από τα ακούσματα που είχε από μικρό.
   
 19. οντοσ ετσι είναι
   
 20. patilas

  patilas PB Member

  Να σε ρωτήσω σε τι περιβάλλον το έχεις μέσα έξω που;;
   
Φόρτωση...