Το αρσενικό ζεμπράκι τσιμπάει τους νεοσσούς

Συζήτηση με θέμα Το αρσενικό ζεμπράκι τσιμπάει τους νεοσσούς, που ξεκίνησε από sissy-nikos, στο Forum 'Αναπαραγωγή Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 18 Δεκ 2013.

 1. sissy-nikos

  sissy-nikos PB New Member

  Καλησπέρα, έχω εδώ και τρεις μήνες τα ζεμπράκια μου τα οποία γέννησαν και ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Κλωσούσαν και οι δύο γονείς και ήταν αγαπημένοι. 'Εχει όμως τώρα λίγες μέρες όπου τα μικρά άρχισαν να βγαίνουν από τη φωλιά και να κάνουν τις βόλτες τους στο κλουβί και ο αρσενικός τους τσιμπάει. Γιατί συμβαίνει αυτό ξαφνικά; Ενώ όσο ήταν μέσα ακόμα τα τάιζε κιόλας και τα φρόντιζε.
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  καλημέρα, καλώς ήρθατε στο φόρουμ και να σας ζήσουν τα μωράκια!
  Δεν είχα ποτέ γέννα σε ζεμπράκια αλλά προφανώς πρέπει να χωρίσετε τον αρσενικό από το κλουβί εφόσον διαπιστώνετε πρόβλημα.
  Πιθανότατα θέλει να ζευγαρώσει και πάλι, κάτι το οποίο δεν είναι και επιθυμητό για την υγεία του ζευγαριού.
   
 3. sissy-nikos

  sissy-nikos PB New Member

  Σ' ευχαριστώ πολύ! μήπως ο αρσενικός επειδή βλέπει ακόμα τη φωλιά μέσα στο κλουβί θέλει να ζευγαρώσει;;πότε μπορώ να βγάλω τη φωλιά;;τα μικρά κυκλοφορούν αρκετά έξω όλη τη μέρα αλλά κάθονται ακόμα στη φωλιά και το βράδυ κοιμούνται μέσα.Επίσης σκεφτόμαστε να πάρουμε μεγαλύτερο κλουβί άμεσα γιατί τα πουλάκια από 2 έγιναν 7 και θέλουμε να είναι πιο άνετα. θα τους επηρεάσει η αλλαγή περιβάλλοντος τώρα που είναι πολύ μικρά;;;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Όταν λες "νεοσσούς", πόσων ημερών εννοείς;
   
 5. geo_ilion

  geo_ilion PB New Member

  καλο θα ηταν να περιμενεις λιγο με την φωλια θα δεις να κοιμουνται εξω πρωτα τουλαχιστον ετσι κανουν τα καναριναι γιατι για ζεμπρακια δεν ξερω ουτε εγω
  να ξεκινησουν να τρωνε μονα τους και μετα αλλαγη κλουβιου
   
 6. sissy-nikos

  sissy-nikos PB New Member

  το πρώτο μας γεννήθηκε 25 Νοεμβρίου δηλαδή 23 ημερών και τα υπόλοιπα το καθένα μια μέρα αργότερα..μπορεί να έκανα λάθος που τα είπα νεοσσούς, δεν ξέρω μέχρι ποια μέρα λέγονται έτσι.
   
Φόρτωση...