Το αρσενικό ζεμπράκι έφυγε, να πάρω ένα καινούργιο αρσενικό;

Συζήτηση με θέμα Το αρσενικό ζεμπράκι έφυγε, να πάρω ένα καινούργιο αρσενικό;, που ξεκίνησε από gx8352, στο Forum 'Αναπαραγωγή Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 20 Μαϊ 2016.

 1. gx8352

  gx8352 PB New Member

  καλώς σας βρήκα πριν από ένα μήνα αγόρασα ένα ζευγάρι Ζεμπράκια και όλα πήγαιναν κάλα και έκαναν 5-6 αυγά, αλλά από απροσεξία μου έφυγε το αρσενικό. η θηλυκιά πυρώνει κανονικά τα αυγά αλλά σήμερα είναι ανήσυχη και φωνάζει αρκετά συχνά ενώ τις προηγούμενες ημέρες ήταν ήσυχη και περισσότερη ώρα στην φωλιά. να πω ότι τα αυγα τα έχουν περίπου δέκα μέρες. τι να κάνω να πάρω αρσενικό ή να αφησω να ολοκληρώσει την διαδικασία και μετά αγορά αρσενικού. καιπιστεύετε ότι μπορει να τα καταφέρει η θυληκιά να τα μεγαλώσει μόνη της.
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Καλώς ήρθες! :)
  Κρίμα για το αρσενικό που έχασες.
  Όχι δεν πρέπει τώρα να βάλεις άλλο αρσενικό στο κλουβί. Κατ' αρχήν όταν θα έρθει η ώρα να το πάρεις, θα πρέπει πριν ενώσεις το ζευγάρι , να τηρήσεις καραντίνα .
  Θα αφήσεις το θηλυκό να τα καταφέρει μόνο του, απλά έχε της πιο κοντά του την τροφή του και το νερό. Σουπιοκόκκαλο της έχεις στο κλουβί; 5 ή 6 αυγά έκανε; :) Έδωσες κάποιο συμπλήρωμα ασβεστίου στο νερό;
   
 3. gx8352

  gx8352 PB New Member

  Γειά σου maria p σε ευχαριστώ για την βοήθεια. στο κλουβί της έχω σουπιοκόκαλο, τροφή, αυγό, μήλο, άμμο αλλά συμπλήρωμα ασβεστίου δεν έχω βάλει, έχεις κάποιο να μου προτείνεις;
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Στα συμπληρώματα υπάρχουν πολλά αλλά το πιο φθηνό και αυτό που βρίσκεις στα περισσότερα μαγαζιά είναι το Tabernil Calcio Πάρε και κεχρί σενεγάλης να υπάρχει διαθέσιμο μόλις σκάσουν οι νεοσσοί.
   
 5. gx8352

  gx8352 PB New Member

  γειά και πάλι σχετικά με την θυληκιά δεν μπαίνει καθόλου στη φωλιά την ημέρα μα μόνο την νύχτα τι σημαίνει αυτό;
   
 6. Panagiota.

  Panagiota. Daily Active Member

  Σύμφωνα με το πρώτο σου ποστ τα αυγα την Παρασκευή τα κλωσσουσε για δέκα μέρες. Τη στιγμή που την ημέρα τώρα δεν μπαινει καθόλου στη φωλιά κατά την άποψή μου τα αυγά και ενσπορα να ήταν θα έχουν χαλάσει.
   
 7. gx8352

  gx8352 PB New Member

  άρα μου προτείνεις να ξεκινήσω διαδικασία αγοράς αρσενικού;
   
 8. Panagiota.

  Panagiota. Daily Active Member

 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πάρε αρσενικό αλλά αναπαραγωγή από φθινόπωρο πια. Τώρα πάμε για θερινή ανάπαυση. :)
   
Φόρτωση...