Το αρσενικό Κοκατίλ πιέζει το θηλυκό για ζευγάρωμα

Συζήτηση με θέμα Το αρσενικό Κοκατίλ πιέζει το θηλυκό για ζευγάρωμα, που ξεκίνησε από Μαίρη 2420, στο Forum 'Αναπαραγωγή Παπαγάλων' του PetBirds, 13 Απρ 2015.

 1. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά!Έχω ένα αρσενικό Κοκατιλάκι 10 μηνών και πριν ένα μήνα αγόρασα ένα θηλυκό 3 μηνών.Μόλις τις τελευταίες μέρες το θηλυκό μου άρχισε να εξημερώνεται λίγο και να μη φοβάται τόσο και όταν τα βγάζω έξω μαζί το αρσενικό της επιτείθεται τσιμπώντας την στο λαιμό και τις προάλλες επιχείρησε να ανέβει επάνω της!Όταν την πρωτοείδε ήταν πιο ήρεμος και προσπαθούσε να της καθαρίσει τα φτερά.Και το ερώτημα μου είναι το εξής: Αρχικά το αρσενικό δεν είναι ακόμα μικρό για να έχει ορέξεις αναπαραγωγής?Και δεύτερον τι να κάνω για να προστατεύσω το θηλυκό που τον φοβάται και είναι ακόμα πολύ μικρό για ζευγάρωμα??
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Χρόνια πολλά!
  Και τα δύο είναι μικρά Τι πρέπει να ξέρετε για το ζευγάρωμα των Cockatiels βέβαια το θηλυκό πέρα από κάθε περιθώριο, πάρα πολύ μικρό. Πρέπει να τα βγάζεις σε διαφορετικούς χρόνους εκτός κλουβιού για να μην συναντιούνται και της επιτίθεται. Μεγαλώνοντας εκείνη, θα μπορεί να τον αντιμετωπίζει μόνη της.
   
 3. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Ναι,το έχω διαβάσει αρκετές φορές το άρθρο αυτό Μαρία!Είναι φυσιολογικό που το αρσενικό έχει από τώρα ορεξούλες?Και αν τα βγαζω ξεχωριστά αυτό θα καθυστερήσει το χρόνο εξοικείωσης μεταξύ τους??
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Στο ίδιο δωμάτιο θα τα έχεις, θα γνωρίζονται, θα γίνουν φίλοι. Μπορείς να τα αφήνεις για μικρό διάστημα μαζί ελεύθερα υπό την επίβλεψή σου. Κυρίως για να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία της μικρής.
   
 5. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Ναι αυτό κάνουμε μέχρι στιγμής..Τα επιβλέπουμε και δεν τα αφήνουμε μόνα!Ο μικρός κάποιες φορές βατεύει το χέρι μας!:pΠολύ αιμοβόρος μας βγήκε!Επομένως εφόσον δεν θα τα βάλω ακόμα μαζί,να πάρω ένα μεγαλύτερο κλουβάκι για τη μικρή?Θα έχει πρόβλημα να μείνει καιρό στο μικρό που της έχω?
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πάρε καλύτερα ένα μεγαλύτερο και αργότερα της βάζεις εκεί τον αρσενικό για να μην έχει το πάνω χέρι στο σπίτι και την πιέζει. Έτσι κι αλλιώς θα χρειαστείς κλουβί γιατί βλέπω ότι αυτός είναι ορμητικός και σε κανένα χρόνο θα σου βγάλει μωρά :)
   
 7. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Χαχαχα..οκ αυτό θα κάνω.Αλοιμονό μας!:oops:
   
Φόρτωση...