Τι χρώματος γαμπρός θα ταίριαζε για το κανελί κορίτσι μας;

Συζήτηση με θέμα Τι χρώματος γαμπρός θα ταίριαζε για το κανελί κορίτσι μας;, που ξεκίνησε από alicedros, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 10 Ιαν 2015.

 1. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Καλησπέρα σε όλους!

  Και εμείς οι μπαλκονάτοι σιγά σιγά αρχίζουμε να κάνουμε πλάνα για την αναπαραγωγή και τα ζευγάρια μας. Από τα 5 λοιπόν που έβγαλα πέρσι μόνο 2 κοριτσάκια! Το ένα, δε ξέρω από που, βγήκε κανελί κόκκινου παράγοντα! Πολύ ξεχωριστή και όμορφη η Κανέλα μας εεε??
  rsz_dsc_3362.jpg

  Εδώ κάνει μπανάκι!
  rsz_dsc_3484.jpg
  Αυτές οι φώτο είναι πριν την πτερόροια αλλά και μετά την πτερόροια δεν άλλαξε το χρώμα! Ίδια έμεινε!

  Να πω πως η μαμά της είναι κόκκινη λιποχρωμική και ο μπαμπάς κοινός-παρδαλός κοκκινοκαφέ. Ο μπαμπάς της είναι ο Στέλιος που έχει μαμά (γιαγιά Κανέλας) μωζαικ και μπαμπά (παππούς Κανέλας) παρδαλό κίτρινο-πράσινο. Ναι ναι ξέρω ό,τι να ναι! :p

  Αλλά τελικά τι χρώματος γαμπρός θα ταίριαζε πιο καλά χρωματικά με την Κανέλα? Με τι χρώμα κάναρο να τη ζευγαρώσω φέτος?
   
 2. Μμμμ νομίζω οτι ένα αρσενικό αυτού του τύπου θα της πήγαινε για γαμπρός τι λες;;) th.jpg
   
 3. patilas

  patilas PB Member

  Κόκκινο λιποχρωμικο.η καφέ..
   
 4. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Γιατί ρωτάς κάτι τέτοιο ;
  Στα καναρίνια χρώματος υπάρχουν κανόνες. Βάσει αυτών, μπορεί να υπάρξουν απαντήσεις για τα ζευγαρώματά τους και τα αποτελέσματα τους. Όταν παραβιάζεις τους κανόνες σημαίνει τουλάχιστον οτι δεν ενδιαφέρεσε για το αποτέλεσμα. Αφού πρώτα δηλαδή χάλασες την εμφάνιση ενός κόκκινου λιποχρωμικού ζευγαρώνοντάς το με ένα πουλάκι μελανίνης , τώρα ζητάς απάντηση στην συνέχιση του λάθους. Μόνον στο επίπεδο της πλάκας μπορεί να δίδονται απαντήσεις σ' αυτό το ερώτημα .
   
 5. passenger

  passenger PB New Member

  εμένα πάντως μαρέσει χρωματικά το πουλάκι στις φωτογραφίες. Αν και το βρίσκω λίγο....ταλαιπωρημένο ? ατημέλητο ?
   
 6. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Οχι μόνον σ' εσένα ,αλλά και στους περισσότερους απο εμάς πιστεύω. Αυτό αλλάζει σε τίποτα το οτι δεν μπορεί να απαντηθεί σοβαρά ,ποιό πρέπει να είναι το ταίρι του ;
   
 7. BullsEye

  BullsEye PB New Member

  Ο κύριος Μάκης έχει δίκιο γιατί δεν ασχολείσαι με μια συγκεκριμένη ράτσα Αλίκη? Αν το πουλί ήταν timbrado π.χ ένας κριτής είχε πει αυτό : Το σίναμον μπορούμε να το ζευγαρώσουμε μόνο με πράσινο. Στα σίναμον που θα ζευγαρώσουμε με πράσινο , όσα πουλιά βγάλουμε σίναμον θα είναι όλα θηλυκά εκτός και αν το πράσινο που αποτελεί το ζευγάρι είχε προγόνους σίναμον. Σε αυτή την περίπτωση θα βγάλουμε και κάποια αρσενικά σίναμον.
  Φέτος βέβαια που ρώτησα τον κριτή του διαγωνισμού του συλλόγου μας (Cipriano Salas Blanco) μου είπε ότι φωνητικά τουλάχιστον δεν έχει να κάνει ο συνδυασμός χρωμάτων.
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις και το χρόνο σας! Την πήρα την απάντηση μου! :)
   
Φόρτωση...