Τι φύλο είναι το budgie μου;

Συζήτηση με θέμα Τι φύλο είναι το budgie μου;, που ξεκίνησε από stelli, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 27 Απρ 2014.

 1. stelli

  stelli PB New Member

  καλησπέρα είμαι καινούργια στο forum. Έχω ένα παπαγαλάκι εδώ k ενάμισι χρόνο νόμιζα ότι είναι κοριτσάκι k σήμερα που το είδες κάποιος γνωστός μου είπε ότι είναι αγοράκι..θα βάλω κάποιες φωτογραφίες που έβγαλα και αν μπορείτε να με βοηθήσετε.."ευχαριστοο"..
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Κι εγώ νομίζω πως είναι θηλυκό. Τι ηλικία έχει; Δεν το βλέπω ώριμο αναπαραγωγικά.
  Τι διατροφή του κάνεις; Έχει ποικιλία διατροφής; Έχεις παρατηρήσει κουτσουλιές καθόλου;
   
 3. stelli

  stelli PB New Member

  το έχω 1 χρόνο k 5 μήνες μου το είχαν φέρει δώρο αλλα ήταν μωρό άρα σίγουρα είναι ενάμισι χρόνον. του βάζο κανναβούρι και μπάρα με διαφορα (meli, ακτινίδιο, k.a.)..και κόκαλο σουπιάς. ναι έχει κουτσουλιές k παρα πολλές..προσπάθησα να του βάλω k άλλη τροφές όπως καροτάκι και αυγό αλλα ούτε που τα άγγιξε..
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Στέλλα τα Budgies δεν τρώνε καναβούρι, υπάρχει ειδική τροφή για μικρά παπαγαλάκια.
  Επίσης για να μάθουμε το πουλάκι μας να τρώει χόρτα και λαχανικά τα βάζουμε συνέχεια και επανειλημμένως και κάποτε θα δοκιμάσει
   
 5. δηλαδή ο παπαγάλος 1,5 χρόνο τρωει καναβούρι? τι λες βρε παιδί μου????????????
   
 6. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Πώς έκρινε ο γνωστός σου ότι πρόκειται για αρσενικό?? Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με θηλυκό αλλά ίσως οι φωτογραφίες να μην ενδεικτικές λόγω του ότι ο φωτισμος μπορεί να επηρεάσει το χρώμα. Συνήθως ο διαχωρισμός φύλου στα παπαγαλάκια αυτού του είδους γίνεται από το χρώμα στα ρουθούνια του. Αν είναι μπλέ είναι αρσενικό, αν είναι ροζ είναι θηλυκό. Την περίοδο της αναπαραγωγής το ρόζ ρουθούνι γίνεται καφετί συνήθως..
   
 7. stelli

  stelli PB New Member

  βασικα έκανα λάθος, του δίνω σπόρους ειδικά για παπαγάλους..ο γνωστός μου το είδε για γαλαζιο αλλα μεχρι και 7 μηνών ήταν μωβ τώρα είναι μωβ, γύρω από τα ρουθούνια γαλαζιο και έχει βγάλει και μικρές κουκίδες καφέ..και εχω μπερδευτει για το τι φυλο ειναι το παπαγαλάκι μου..
   
 8. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Θηλυκό είναι
   
Φόρτωση...