Τι φύλο είναι αυτά τα Καρδερινοκάναρα;

Συζήτηση με θέμα Τι φύλο είναι αυτά τα Καρδερινοκάναρα;, που ξεκίνησε από tasosts, στο Forum 'Αναπαραγωγή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 26 Αυγ 2014.

 1. tasosts

  tasosts PB New Member

  Καλημέρα.
  Φέτος πέτυχα (για 1η φορά που το επεδίωξα) να έχω το κατάλληλο ζευγάρι. Αρσενική καρδερίνα χρονιάρικη και θηλυκή Timbranto επίσης χρονιάρικη. Τα ζευγάρωσα αργά σχετικά τέλος Απρίλη, και τέλος Μάη είχα την 1η γέννα. Δυστυχώς από τα 3 αυγά, το ένα έπεσε κάτω (δεν είχα απομακρύνει την καρδερίνα) και τα άλλα δυο που βγήκαν, την "έκαναν" 4-5 ημερών. Στη συνέχεια είχα 2η γέννα με 3 αυγά, τα οποία τα πήρα και τα έριξα όλα μαζί. Βγήκαν και τα 3 στις 3 Αυγούστου! Το ένα όμως 10 ημερών, έπεσε κάτω από τη φωλιά και την επόμενη...την "έκανε" και αυτό. Κοντολογίς, έμεινα με αυτά τα 2 τα οποία είναι σήμερα 23 ημερών και ζητάω τη γνώμη σας για το φύλο τους (εάν και εφόσον είναι ευδιάκριτο). Διάβασα το σχετικό άρθρο εδώ και είμαι σίγουρος για το Β πως είναι αρσενικό (οι 2 τελευταίες φωτό). Όμως κάτι A1.jpg A2.jpg A3.jpg B1.jpg B2.jpg με "τρώει" πως είναι και το Α.
  Τι λέτε οι πιο έμπειροι;
  Παράλληλα οι 2 γονείς έχουν αρχίσει να ερωτοτροπούν πάλι. Λέτε να τα αφήσω και για 3η γέννα;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
   
 2. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Το ένα δεν φαίνεται καλά ..το 2ο είναι αρσενικό.
  Θα κοιτάξεις κάτω από το ράμφος του Α ...έχει κίτρινα φτεράκια ?
   
 3. tasosts

  tasosts PB New Member

  Έχει αλλά αχνοφαίνονται και η φωτό δεν είναι καλή (καθότι ζωηρό το μικρό). Αν παρατηρήσεις καλά διακρίνονται, απλά δεν είμαι και τόσο βέβαιος (...εξ ου και η ενόχληση στους περισσότερο ειδήμονες!) :)
   
Φόρτωση...