Τι φάρμακο υπάρχει για το συκώτι στα καναρίνια που βάφονται;

Συζήτηση με θέμα Τι φάρμακο υπάρχει για το συκώτι στα καναρίνια που βάφονται;, που ξεκίνησε από Μάνος Ίτσιος, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 21 Σεπ 2014.

 1. Τι φάρμακο μου προτείνεται για μοσαικά καναρίνια ου παίρνουν χρωστική...φάρμακο που βοηθάει στο συκώτι τους?
   
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Αν η χρήση των χρωστικών δεν είναι υπερβολική , τα "φάρμακα για το συκώτι" δεν χρειάζονται.
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Γεια σου Μάνο.
  Η χορήγηση χρωστικής στα πτηνά κόκκινου παράγοντα (διάβασε αν θες), έχει γίνει πλέον "απαραίτητη". Δεν γνωρίζω εκτροφέα που να μην χορηγεί. Το ζητούμενο είναι ποιες δόσεις χρωστικής πρέπει να χορηγήσει κάποιος και από ποια ποσότητα και πάνω θα κάνει κακό στα πτηνά του (φυσικά και στο συκώτι).
  Οι λύσεις που προτείνονται από αρκετούς και ωθούν τους εκτροφείς (παλιούς ή νέους) σε φάρμακα για την βελτίωση της κατάστασης του συκωτιού των πτηνών τους δεν με βρίσκουν σε καμία περίπτωση σύμφωνο.
  Γιατί στην προσπάθειά μας να φτιάξουμε το κατακόκκινο καναρίνι υπερβάλουμε και το εκθέτουμε σε κινδύνους ακόμη και για τη ζωή του?
  Το να χορηγούμε δηλαδή υπερδιπλάσιες ποσότητες και πολλές φορές αμφιβόλου ποιότητας χρωστικές και να δίνουμε ταυτόχρονα κάποιο σκεύασμα που να υποστηρίξει τις λειτουργίες του οργανισμού του πτηνού (συκώτι), πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι?
  Πολλές φορές αναρωτιέμαι και προσπαθώ κι εγώ να ισορροπήσω ανάμεσα στο σωστό για την υγεία των πτηνών και το σωστό αποτέλεσμα αν αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι..... και ειλικρινά είμαι ακόμη στην προσπάθεια.
  Χορηγώ λοιπόν την ποσότητα της χρωστικής που προτείνει ο κατασκευαστής της και όχι περισσότερη.
  Το συκώτι των πτηνών επιβαρύνεται ανάλογα με τις ποσότητες χρωστικής που του χορηγείται και φυσικά και από το είδος της διατροφής του.
  Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως η χολίνη είναι η ουσία που επιτρέπει στο συκώτι να μεταβολίσει το λίπος, να μην επιτρέψει την δημιουργία του και γενικά το βοηθά στην καλή λειτουργία του. Αν δεν κάνω λάθος τα περισσότερα "βοηθητικά" σκευάσματα αυτή την ουσία έχουν ως βάση.
  Είναι όμως κοινό μυστικό πως υπάρχουν στη φύση πολλά "βότανα" που την περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες, είναι εύγευστα και ευχάριστα στα πτηνά και φυσικά τα βοηθούν πολύ.
  Αν για παράδειγμα εμείς που είμαστε από την επαρχία μαζέψουμε και δώσουμε
  πικραλίδα στα πτηνά μας έχουμε εξασφαλίσει μεγάλες ποσότητες χολίνης στον οργανισμό τους. Αν σε κάποιους φανεί δύσκολη η συλλογή της ας δοκιμάσουν το χαμομήλι ακόμη και σαν εκχύλισμα στο νερό τους.
  Δεν ξέρω τι τελικά σκοπεύεις να κάνεις, τι τελικά σκοπεύεις να χορηγήσεις στα πτηνά σου, εκείνο που ξέρω είναι πως οι χρωστικές σπάνια ευθύνονται για την κακή βαφή τους. Περισσότερο υπεύθυνα είναι οι γεννήτορες και τα κληρονομικά "χαρίσματά" τους.
  Δηλαδή δυο μέτρια γενετικά πουλιά δεν θα δώσουν ποτέ το αναμενόμενο αποτέλεσμα όση χρωστική και αν χορηγήσεις. Αντίθετα δυο καλοί γεννήτορες έχουν ανάγκη επικουρικά και μόνο από τη χρωστική για να λάμπουν σε κάθε έκθεση......
  Εμένα η δημιουργία πρωταθλητών σε βάρος της υγείας των πτηνών.... μ' αφήνει παγερά αδιάφορο!
   
 4. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Έχουν ξαναγραφτεί ..εδώ
  https://petbirds.gr/threads/Καρδερίνα-με-συνεχή-διάρροια-και-άδειασμα-ποτίστρας.18874/

  http://www.geavet.com/pdf/PRODUCT INFORMATIONS DETOXICUM FALCON.pdf

  Πολύ καλό είναι και το Hepato chol του Dr Coutteel
  Culpret :: Πτηνό :: Χρωστικές, Βιταμίνες & Συμπληρώματα :: Dr. COUTTEEL-Hepato-Chol, 250ml

  ..Αλλά όπως προειπώθηκε, αν δεν κάνεις κατάχρηση χρωστικών, δεν χρειάζεσαι φάρμακα...φυτικές τροφές με αποτοξινωτικά αποτελέσματα ναι, φάρμακα ΌΧΙ.
   
 5. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

 6. Η ποσοτητα στα μοσαικα καναρινια,ποσο χρωστικη στο κιλο αυγοτροφη πρεπει να τους βαζω?
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Διαβάζεις στη συσκευασία την πρόταση του κατασκευαστή της χρωστικής.....
   
 8. Αρα αμα ειναι στα επιτρεπτα ορια δεν χρειαζεται να βαλω φαρμακο?
  7 γραμμαριο στο κιλο αυγοτροφη βαζω..χρειαζεται να δωσω φαρμακο?
   
 9. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αν είναι μέσα στα όρια που λέει ο κατασκευαστής .. όχι.
   
Φόρτωση...