Τι φάρμακο να δώσω για την ποδάγρα στο καναρίνι μου;

Συζήτηση με θέμα Τι φάρμακο να δώσω για την ποδάγρα στο καναρίνι μου;, που ξεκίνησε από giannis.kirp., στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 17 Ιαν 2015.

 1. Παιδιά ένα καναρινάκι μου έπαθε ποδάγρα. Τι φάρμακο να του δώσω; Το πουλάκι είναι υγιέστατο απλά σηκώνει το πόδι του. Σκέφτηκα να το βάλω σε ξεχωριστώ κλουβί για να μην κολλήσουν άλλα φοβάμαι να μην κρυώσει. Έπλυνα τα κλαδιά με ζεστό νερό και σαπουνάδα.Τι να κάνω; Ορίστε και μια φότο:
  rsz_20150108_153726.jpg
   
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Μπορείς να βάλεις μια φωτό ας πούμε προφίλ του ποδιού. Διότι έτσι δεν καλοφαίνεται . Απ' όσο μπορώ να δώ δεν υπάρχει τίποτε απολύτως . Μάλλον το δάκτυλο έχει "βουτηχτεί" στην κουτσουλιά , η οποία κι' έχει κολλήσει επάνω του. Αν του κάνεις ένα ελαφρό μασάζ με λίγο χλυαρό νερό πρέπει να φύγει. Να επιμήνεις για μερικά δευτερόλεπτα ώστε να μαλακώσει καλά . ΑΠΑΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.

  Υ.Γ Αφου τελειώσεις (αν έχω δίκιο) , μια περιποίηση με ΕΠΙΘΟΛ και στα δυό πόδια, για να μην το ξαναπιάνεις και το στρεσάρεις συνεχώς
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αν είναι ποδάγρα... δε φαίνεται καλά ... τότε δυο τρεις φορές την εβδομάδα epithol, και λίγο μασάζ κάθε φορά.
  Σε μερικές μέρες θα υποχωρήσουν όλα όσα δημιουργούν αυτή την εικόνα στα πόδια του καναρινιού σου και θα επανέλθουν σε φυσιολογική για την ηλικία του κατάσταση.
  Το ίδιο θέμα ή και παρόμοια έχουν έχει απαντηθεί πολλές φορές.
  Αν θέλεις διάβασε εδώ Γιατί έχει άσπρα λέπια στα πόδια το καναρίνι μου; | PetBirds κι εδώ Epithol σε καναρινι με φουσκωμενα ποδια | PetBirds
  Αν έχεις ερωτήσεις επανέρχεσαι... χρειάζεται "κουβέντα" στην παρέα.
   
 4. Ευχαριστώ κύριε Μάκη. Δεν είμαι σπίτι αυτή τη στιγμή μόλις μπορέσω θα ανεβάσω φότο. Το σκέφτηκα αυτό αλλά στον πάτο του κλουβιού έχω σχάρα οπότε δεν έχουν επαφή με τις κουτσουλιές... Όταν τα καθάριζα προσπάθησα με χλιαρό πιστεύω νερό να το καθαρίσω με απαλές κινήσεις αλλά δεν επέμεινα πολύ. Θα ξανά προσπαθήσω. ;) Κ. Γιάννη το epithol θα το αλείφω στο πόδι του έτσι; Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. :)

  Το πουλάκι να το χωρίσω από τα άλλα;
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Μετά το πλύσιμο που πρότεινε ο κος Μάκης θεωρητικά θα έχει λυθεί κάθε πρόβλημα. Επικουρικά μια επάλειψη μι και θα το πιάσεις που θα το πιάσεις το πουλί με epithol και λίγο μασάζ μόνο καλό θα του κάνει.
  Ευκαιριακά να πω, πως προληπτικά λίγο epithol και τρίψιμο κρατάνε σε πολύ καλή υγεία τα πόδια των πτηνών.
   
 6. Ευχαριστώ πολύ ;)
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  rsz_20150108_153726.jpg
  Το δάχτυλο που έχω κυκλώσει δεν έχει νύχι ή εμένα μου φαίνεται??
   
 8. Αλίκη ναι σωστά είδες. Σε λίγες ώρες θα ανεβάσω κι άλλη φότο.
   
 9. Συγνώμη που άργησα να ανεβάσω φότο.... Κύριε Μάκη έκανα απαλό μασάζ στο πόδι του αλλά δε έβγαινε τίποτα οπότε μάλλον δεν είναι κολλημένη κουτσουλιά. Πήρα μια αλοιφή που μου είπαν οτι περιέχει το epithol μέσα και ονομάζεται <<Taberlin POMADA>> κάνει;;; Ορίστε οι φότο:
  rsz_20150121_182402.jpg rsz_20150121_182406.jpg
   
 10. sdc

  sdc PB Member

  Μάλλον είναι σύμπτωμα της ουρικής αρθρίτιδας, για βάλε μια φωτο τη κοιλιά.
   
 11. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Αν ήσουν εδώ στην Αθήνα θα σου έλεγα να το φέρεις να το απαλλάξουμε το πουλάκι απο την "πέτρα" . Αυτά τα πόδια λένε οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ . Απλά θέλει δύναμη για να σπάσει ο βράχος :) . Ηλπιζα οτι με το μαλάκωμα θα έφευγε κάπως εύκολα . Αν το πιάσει έμπειρος άνθρωπος στα χέρια του θα φύγει αμέσως με μια πίεση κοντα στο νύχι ,ώστε να μη τραυματιστεί το δάκτυλο. Τελος πάντων ,δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν παραμείνει έτσι . Απλά μάθε να περιποιήσε με ΕΠΙΘΟΛ (και όχι με πομαντα) κάθε μήνα τα πόδια των πουλιών .
   
 12. Κύριε Μάκη να ξανά προσπαθήσω να του κάνω μασάζ μπας και βγει; Άρα δεν είναι ποδάγρα;
  Μάλλον αύριο θα μπορέσω να βγάλω μια φότο. Τι αρρώστια είναι αυτή;
   
 13. Γιάννη, αν του έβαζες μπανιέρα με χλιαρό νερό μέσα ή χαμομηλόνερο κάνοντας μπάνιο; Μήπως και μαλακώσει.
   
 14. Αχιλλέα τα έχω έξω και φοβάμαι να μην κρυώσουν...
   
 15. Μήπως να έβαζες μέσα μόνο αυτό που έχει πρόβλημα στο πόδι, ώστε να μπορείς να του βάλεις την μπανιέρα;
   
 16. Δε θα επηρεαστεί απο την αλλαγή θερμοκρασίας;
   
 17. Δεν θα το βάλεις σε χαμηλότερη θερμοκρασία ώστε να σου κρυώσει, απλώς από την στιγμή που θα το βάλεις μέσα δεν θα το ξαναβγάλεις μέχρι να ζεστάνει καλά ο καιρός. Άλλωστε όταν έχουν αδιαθεσία τα πουλιά πρέπει να τα έχουμε σε ζεστό περιβάλλον.
   
 18. Θα προσπαθήσω να το φέρω μέσα αλλά δύσκολα γιατί στο μόνο μέρος που μπορώ να τα βάλω έχω ήδη ένα κλουβί με ένα ζευγάρι υπό αναπαραγωγή... Η αλοιφή πάντως σαν να κάνει δουλειά....
   
Φόρτωση...