Τι φάρμακο για ψείρες να ρίξω προληπτικά στα καναρίνια;

Συζήτηση με θέμα Τι φάρμακο για ψείρες να ρίξω προληπτικά στα καναρίνια;, που ξεκίνησε από giannisbird, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 31 Μαϊ 2014.

 1. giannisbird

  giannisbird PB New Member

  Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω προληπτικά τι φάρμακο να ρίξω για ψείρες στα καναρίνια
  Και έχω βαλει ένα ζευγάρι κανάρια τα οποία ββγήκαν δύο μικρά αλλά το αρσενικό χάνει πούπουλα το έχω παρακολουθήσει πολλές φορές να τα έχω στο στόμα του
  Η άλλη καναρα που έχω την πιάνει αμόκ τινάζεται συνέχεια κάνει κάτι παλαβά αλλά Γενικά τα βλέπω να ξυνονται μμήπως καθαρίζονται?
  Και μια τελευταία ερώτηση μπάνιο να τους έχω και αν ναι σε καθημερινή ?βάσει
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Όσον αφορά τις ψείρες βάλε το βράδυ πριν κοιμηθούν μια νωπη χαρτοπετσέτα στο κλουβί, αν το πρωί έχει μαύρα στίγματα τότε έχεις ψείρες και,δεν αρκεί μόνο το να ψεκασεις τα πουλιά.. Ψάξε στις σχισμές του κλουβιού μήπως βρεις.. Ή και πάνω στα πουλιά.. Αν δεν έχεις τότε προληπτικά είτε το σπρέι Chevitren είτε την σκόνη pinex. Εγώ pinex βάζω στις φωλιές με αυγά ή νεοσσους..

  Τώρα όσον αφορά το μπάνιο αν τα έχεις σε εσωτερικό χώρο και καθημερινά καλό κάνει να τους βάζεις το πρωί ή το μεσημέρι! Αρκεί να μην κλωσαει αυγά ή κανάρα ή να έχει μικρά γιατί μπορεί να κρυωσουν.. Αν τα έχεις έξω μόνο τις μέρες που δε φυσάει καθόλου..
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...