Τι τροφη να δινω στο φλωροκαναρο;

Συζήτηση με θέμα Τι τροφη να δινω στο φλωροκαναρο;, που ξεκίνησε από marinis, στο Forum 'Διατροφή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 11 Μαρ 2014.

 1. τι ειναι καλυτερο να του δινω τροφη για αγρια η τροφη για καναρινια?????
   
 2. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Μείγμα για αγριοπούλια (υπάρχουν μείγματα για πύρρουλες-φλώρους-σπίνους αλλά κάνει και κάθε τροφή για καρδερίνες) ...όχι για καναρίνια.
   
 3. ευχαριστω φιλε Νικο!
   
 4. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Ο φλώρος μπορεί και σπάει και σπόρους που για άλλα ιθαγενή πουλιά είναι από δύσκολο έως αδύνατο. π.χ. σπόρους γαϊδουράγκαθου η μεγαλύτερο ηλιόσπορο η ερυθρελάτης η σπόρους κυπαρισσιού η πεύκου. Αυτοί οι σπόροι, μπορούν να μπουν (συμπληρωματικά) στη διατροφή του.
   
 5. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Γιώργο ...η ηλικία βλέπεις ..τώρα είδα ότι αναφερόσουν σε φλωροκάναρο κι όχι σε φλώρο.
  Στα υβρίδια το μείγμα που χορηγούμε θέλει προσοχή και παρατήρηση για να μην σου παχύνουν . Μπορείς να δίνεις είτε μείγμα για αγριοπούλια, είτε καλό (ενισχυμένο μείγμα για καναρίνια). Αν προτιμήσεις το 2ο, χρειάζεται προσοχή ..θα πρέπει να του δίνεις συμπληρωματικά έξτρα σπόρους, είτε περιοδικά μείγμα για ιθαγενή.
  Κατά το ήμισυ είναι φλώρος, οπότε οι ανάγκες του σε μεγαλύτερη ποικιλία σπόρων, αλλά και λιπαρών οξέων (που περιέχονται στους λιπαρούς σπόρους) είναι αυξημένη.
  Αν του δίνεις το 1ο, χρειάζεται προσοχή για να μην παχύνει ιδιαίτερα.
  Θα δίνεις και χόρτα -τα γνωστά ..σπανάκι, μαρούλι η αγριομάρουλο,όταν υπάρχουν .. ζωχό, τσουκνίδα, γλυστρίδα, ραδίκι η αγριοράδικο (ταραξάκο)- και φρούτα,λαχανικά (μπρόκολο, αγγούρι, μήλο).
   
Φόρτωση...