Τι σπόρους πρέπει να περιέχει το σωστό μείγμα για καναρίνια;

Συζήτηση με θέμα Τι σπόρους πρέπει να περιέχει το σωστό μείγμα για καναρίνια;, που ξεκίνησε από Μάνος Ίτσιος, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 2 Νοε 2014.

  • Παρακαλούμε μην γράφετε με κεφαλαία γράμματα.
  Γεια σας.
  Τι σπόρους και σε τι ποσότητα πρέπει να περιέχει τώρα ένα μείγμα για καναρίνια;

  Για την εποχη που διανιουμαι τωρα μεχρι και τις εκθεσεις...
   
 1. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Είναι εξαιρετικά επισφαλής κάθε προσπάθεια απάντησης στην ερώτησή σου.
  Η έρευνα για το ποσοστό του κάθε σπόρου στο μείγμα πρέπει να γίνεται από κατάλληλους για την περίπτωση ανθρώπους κι εγώ σίγουρα δεν ανήκω σ' αυτούς.
  Οι κορυφαίες εταιρείες δημιουργίας και διάθεσης μειγμάτων για τα πτηνά έχουν εξαιρετικές μέθοδοι μελέτης και καταγραφής των αναγκών και των αποτελεσμάτων της κάθε διατροφικής σύνθεσης από κατάλληλους για το σκοπό αυτό ανθρώπους. Θα πρέπει ο καθένας μας να είναι πολύ προσεκτικός και κατά τη γνώμη μου να αποφύγει τα νούμερα και τα ποσοστά εφ' όσον (όπως κι εγώ) δεν έχει στοιχεία από έρευνα. Η παρατηρήσεις και οι δοκιμές στο κοπάδι μας δεν αποτελούν αξιόπιστη πηγή έρευνας (δεν είναι καν έρευνα) και εμπεριέχει σοβαρό ρίσκο στην υγεία και στη ζωή των πτηνών μας.
  Γι αυτό χρησιμοποιώ κι εγώ έτοιμα μείγματα γνωστής και αξιόπιστης εταιρείας στο χώρο.
  Αν τώρα κρίνεις απαραίτητο ο,τι πρέπει να πειραματιστείς.... να το κάνεις με εξαιρετικά μεγάλη, προσοχή ακολουθώντας κάποιους κανόνες μια και όπως είπαμε η καλή και σωστή διατροφή στα πτηνά εξασφαλίζει την καλή τους υγεία. Ποτέ όμως τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα ορατά, ούτε μπορεί ο καθένας μας .... έτσι απλά.....να τα δει....
  Σίγουρο είναι πως σε κάθε περίοδο της ζωής των πτηνών τα μείγματα σπόρων πρέπει να προσαρμόζονται στις ανάγκες τους, ώστε να βγαίνουν ενισχυμένα από αυτή. Για παράδειγμα η ενίσχυση του ποσοστού της περίλλας κατά τη διάρκεια της πτερόρροιας είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.
  Σε κάθε όμως περίπτωση δεν θα πρέπει να χαλάει η ισορροπία 50-50 των λιπαρών και των αμυλούχων σπόρων που θα περιλαμβάνει το μείγμα τους, αν και αυτό είναι δύσκολο όταν το κεχρί που αποτελεί τη βάση της διατροφής τους ανεβαίνει σε μεγαλύτερα ποσοστά.
  Το πρώτο που οφείλεις όπως και όλοι μας να κάνεις είναι να μάθεις ποιοι σπόροι ανήκουν στην μια ή την άλλη κατηγορία και θα το κάνεις αν διαβάσεις το θέμα "Η Διατροφή των πουλιών και η συμβολή της στην καλή υγεία τους" στη συνέχεια τις ομάδες των σπόρων ανά κατηγορία και τέλος "Διατροφή σποροφάγων πουλιών"
  Μάνο ..... είμαι σίγουρος πως θα περίμενες νούμερα και ποσοστά και πως θα αισθάνθηκες απογοήτευση από την απάντηση αλλά μακροπρόθεσμα αυτό θα είναι το κέρδος σου.
  Ειλικρινά χαίρομαι που ένας έφηβος μπορεί και πρωταγωνιστεί την εκτροφή καναρινιών. Οι προσπάθειες για γνώσεις δείχνουν πολλές ανησυχίες..... αλλά καλό είναι να αποφύγεις τα εκτροφικά λάθη που κάναμε οι περισσότεροι και φυσικά τους κινδύνους που φέρουν αυτά στις ζωές των πτηνών.
  Γιατί όταν θα δούμε το λάθος ... είναι πάντα αργά.
   
 2. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Γιάννη εσύ τι δίνεις στα καναρίνια σου αυτήν την εποχή; Φτιάχνεις δικό σου μείγμα ή εμπιστεύεσαι κάποιο επώνυμο;
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θα σε μαλώσω Γιάννη... δε διάβασες όλη την ανάρτηση?
   
 4. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Μετεξεταστέος :D Μα αυτή είναι μια διαφορετική ερώτηση! ;)
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ποια είναι η ερώτηση?
   
 6. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Δίκιο έχεις, έχεις γράψει σχετικά ! :thumbsup:
   
Φόρτωση...