Τι σπορους περιεχει αυτο το μειγμα;

Συζήτηση με θέμα Τι σπορους περιεχει αυτο το μειγμα;, που ξεκίνησε από Q-Ariel, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 13 Φεβ 2014.

  1. Q-Ariel

    Q-Ariel PB New Member

    καλησπερα παρεα!
    επισυναπτω τη βασικη τροφη που μου ειχε δωσει σε σακουλακι ο πετσοπωλης!
    τι ειναι;;μπορειτε να καταλαβετε τι εχει;

    1925119_10203027616552017_1640677319_n.jpg
     
  2. mgerom

    mgerom PB Supporter Article Writer

    Εχει ΑΣΠΟΥΡΙ - ΚΑΝΑΒΟΥΡΙ -ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ -ΡΟΥΠΣΕΝ -ΝΙΖΕΡ - ΒΡΩΜΗ και " ΜΠΙΣΚΟΤΟ " .

    Για να μάθει κανείς να ξεχωρίζει τους σπόρους και την αξία τους πρέπει να το " ψάξει " . Σου στέλνω ένα λίνκ απο το δικό μου μπλοκ που έχω πρόχειρο http://canaries.gr/2010/04/23/%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9/.
    Φαντάζομαι θα υπάρχουν κι' εδώ πολλά ανάλογα.
     
  3. Paianas

    Paianas PB Known Member Article Writer

    Αυτό το ''μπισκότο'' σε εισαγωγικά, είναι όλα τα λεφτά ...
     
  4. Q-Ariel

    Q-Ariel PB New Member

    οποτε περναει το τεστ??????
     
  5. mgerom

    mgerom PB Supporter Article Writer

    Ποιό είναι το ΤΕΣΤ ; Ο αριθμός των σπόρων που περιέχει ; Γιατί για να απαντήσουμε θετικά σ' ένα μείγμα σπόρων πρέπει να συνυπολογιστούν πολλοί παράγοντες.
    Φυσικά ο βασικότερος είναι η φρεσκάδα του. Η φρεσκάδα τεστάρεται εύκολα απο την οσμή και την βλαστικότητα των σπόρων. Μετά ακολουθεί ο έλεγχος στην καθαρότητα (ποσότητα σκόνης) και η χρησιμότητα των επιμέρους υλικών (μπισκότο). Μετά ακολουθεί η συμβατότητα του μείγματος με την ποικιλία των πουλιών που χορηγείται και την εποχή. Γι' αυτό πιο πάνω σου έγραψα οτι το θέμα του μείγματος θέλει λίγο "ψάξημο".
     
  6. Paianas

    Paianas PB Known Member Article Writer

    Γιώτα, αν θέλεις να έχει το καναρίνι σου σωστό βάψιμο, θα πρέπει να διαβάσεις σε σχετικά άρθρα, ποιά μείγματα σπόρων συνιστώνται για καναρίνια σαν το δικό σου.
     
  7. Q-Ariel

    Q-Ariel PB New Member

    ναι,μολις το διαβαζα!δηλαδη δεν πρεπει να εχει ρουπσεν?καλα καταλαβα?ενα ιδανικο μιγμα για αυτη την περιοδο ποιο θα ηταν για κοκκινο λιποχρωμικο?σας ευχαριστω εκ των προτερων που ασχολειστε!
     
  8. Paianas

    Paianas PB Known Member Article Writer

    Μάκη η Γιώτα φροντίζει ένα κόκκινο λιποχρωμικό. Αν έχεις την καλοσύνη, βάλε (για να μην το βάλω εγώ :)) το άρθρο σου για τη διατροφή καναρινιών κόκκινου παράγοντα
     
  9. maria p

    maria p PB Supporter PBCP Contributor

    Μια και η συζήτηση για σπόρους κ Μάκη, λέμε ότι οι αρχάριοι και οι μη έμπειροι κάτοχοι πτηνών είναι προτιμότερο να αγοράζουν συσκευασμένους σπόρους. Συμφωνείτε; Λογικό φαίνεται αλλά μήπως μας διαφεύγει κάτι.
     
  10. mgerom

    mgerom PB Supporter Article Writer

    Δεν θα κουράσω μ' ένα ολόκληρο άρθρο(παρ' όλες τις "απειλές" :D ). Απλά πρέπει να ξέρουμε οτι την περίοδο της αλλαγής πτερώματος ένα κόκκινο καναρίνι πρέπει να έχει στην διάθεσή του ένα μείγμα σπόρων,χωρίς ρούπσεν , αλλά ταυτόχρονα και με αυξημένα ποσοστά νίζερ και λιναρόσπορου ώστε να μπορεί να αναδείξει το κόκκινο χρώμα. Ολο τον υπόλοιπο χρόνο μπορεί να καταναλώνει οποιουσδήποτε σπόρους χωρίς φόβο αλλοίωσης του χρωματισμού, διοτι τότε το αίμα που μεταφέρει τις χρωστικές, δεν φτάνει στο σώμα των φτερών. Το μείγμα που έχεις στην φωτό, δεν είναι ακατάλληλο αυτή την εποχή απο άποψη σπόρων. Είναι όμως ένα μείγμα απο τα πιο φθηνά ,με δεύτερης διαλογής σπόρους, εμπλουτισμένο με ένα είδος ψημένων δημητριακών γεμάτο χρωστικές λίπη και γλυκόζη (μπισκότο). Θα σε συμβούλευα την επόμενη φορά να πάρεις μια μικρή ΚΛΕΙΣΤΗ συσκευασία ενός μείγματος χωρίς ρούπσεν, για να την συνηθίζει και ο φίλος σου.
     
  11. mgerom

    mgerom PB Supporter Article Writer

    Κλειστές συσκευασίες ,με μακρά ημερομηνία λήξης ,απο καταστήματα που έχουν σωστή αποθήκευση και εμπνέουν εμπιστοσύνη. Απλή ,λογική συνταγή. Δεν υπάρχουν μυστικά.
     
  12. Paianas

    Paianas PB Known Member Article Writer

    Και αποφεύγετε τα μείγματα μ'αυτούς τους μπλε, πράσινους, κόκκινους κόκκους (ούτε απορρυπαντικό να ήταν ...) .Όλα τα φανταχτερά,προσθέτουν μόνο στο μάτι και καθόλου στην ουσία . Όπως έγραψε ο Μάκης, αποτελούν υποπροϊόντα αρτοποιίας με χρωστικές, γλυκόζη και λίπος.
    Επειδή το έγραψε, αλλά πιθανώς να μην του δόθηκε η ανάλογη σημασία, οι σχετικά ''φρέσκοι'' σπόροι, διαπιστώνονται αν τους βάλουμε για βλάστηση.
    Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό βλάστησης, τόσο καλύτερο το μείγμα ...Τώρα αν έχει μέσα (το πιθανότερο) σπόρους της Μοσάντο, δεν πρόκειται να τους δούμε να φυτρώνουν....αλλά μην ανοίξουμε τέτοιο κεφάλαιο.
    Οι σπόροι θα πρέπει να φυλάσσονται κλεισμένοι σε χώρο χωρίς υγρασία. Αν αρχίσουμε να βλέπουμε λευκό χρώμα στην επιφάνειά τους, έχουν αναπτυχθεί μύκητες και δεν τους χρησιμοποιούμε .
     

Μοιραστείτε

Φόρτωση...