Τι ράτσα είναι το καναρίνι;

Συζήτηση με θέμα Τι ράτσα είναι το καναρίνι;, που ξεκίνησε από lambros1976, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 28 Δεκ 2015.

 1. lambros1976

  lambros1976 PB New Member

  Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά, το παραπάνω καναρινάκι το έχω δυο χρόνια μου το χάρισε φίλος και θα ήθελα να το ζευγαρώσω. Απο φωνή για τα δικά μου αυτιά είναι φοβερό θα ήθελα να μου πείτε και καμία πρόταση για τη θηλυκό να πάρω. θα μου άρεσε τα μικρά που θα βγουν να 'εχουν διαφορετική απόχρωση.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Λάμπρο μου καλημέρα!!

  Έχεις ένα κοινό πρασινοκίτρινο καναρινάκι!! Αν θες οι νεοσσοί να έχουν διαφορετική απόχρωση μια νύφη που να κοκκινίζει ή να έχει απόχρωση του κόκκινου θα σου χάριζε ιδιαίτερους νεοσσούς. Αλλά απ την άλλη είναι κρίμα να πάρεις ένα κόκκινο λιποχρωμικό καναρίνι και να το ζευγαρώσεις με τον κούκλο σου.. είναι ένα καναρίνι χρώματος που ζευγαρώνοντας με το πρασινοκίτρινο αρσενικό σου θα χαλάσει το υπέροχο κόκκινο χρώμα του.. δεν είναι κακό αλλά καλύτερα να ζευγαρώνουμε κόκκινα με κόκκινα! Γνώμη μου λοιπόν διάλεξε ένα ιδιαίτερο κοινό καναρινάκι με δικά του χρώματα και θα δεις πως οι νεοσσοί τους θα είναι Kinder έκπληξη!!! Και με μία κίτρινη νυφούλα πάλι kinder έκπληξη θα είναι τα μικρά! :D
   
 3. lambros1976

  lambros1976 PB New Member

  Καλημέρα και χρόνια πολλά έχω και αυτό το αρσενικό καναρινάκι και γι' αυτό θα ήθελα τη βοήθεια σας. Για το πρώτο σκέφτομαι η λευκό θηλυκό ή κίτρινο.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αν το πρασινοκίτρινο το ζευγαρώσεις με ένα κίτρινο τότε τα μικρά θα βγουν πράσινα με κίτρινα μπαλώματα. Κάπως έτσι δλδ:
  [​IMG]
  Στην πρώτη γέννα τα μικρά θα είναι πιο πράσινα και λιγότερο κίτρινα και όσο περνάνε οι γέννες και το σπέρμα του αρσενικού δεν είναι τόσο ισχυρό τόσο πιο κίτρινα θα είναι τα μικρά.

  Αν επιλέξεις άσπρο θηλυκό το οποίο όμως είναι κυρίαρχο λευκό θα εμφανιστούν λογικά και το πράσινο και το λευκό χρώμα (συγκυρίαρχα γονίδια).. Αν όμως το λευκό είναι υπολειπόμενο τότε λογικά η μελανίνη του αρσενικού θα κυριαρχήσει του υποχωρητικού λευκού και τα μικρά θα βγουν πρασινοκίτρινα σαν τον μπαμπά τους. Για όλα αυτά δεν είμαι σίγουρη... Κύριε Μάκη μου ( mgerom ) καλά τα λέω? :p

  Αυτό είναι κοινό κίτρινο με μελανικά στοιχεία. Αυτό πρέπει να είναι μίξη πράσινου με κίτρινου καναρινιού. Εδώ αν το ζευγαρώσεις με ένα κίτρινο τότε τα μικρά θα βγουν κίτρινα με λιγότερα μελανικά στοιχεία. Αν το ζευγαρώσεις με πράσινη κανάρα τότε θα βγουν όπως στη φώτο που σου παρέθεσα πιο πάνω. Σκέφτεσαι να τον ζευγαρώσεις με κάποιο άλλο χρώμα?

  Με ό,τι καναρίνι όμως και να τα ζευγαρώσεις το καθένα μικρό θα είναι μοναδικό και θα έχει ένα ξεχωριστό σχέδιο!! Αυτή είναι η μαγεία των κοινών καναρινιών!! :D
   
 5. lambros1976

  lambros1976 PB New Member

  Αρχικά ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώσατε. Δέχομαι οποιαδήποτε πρόταση και συμβουλή για το τι κανάρα χρώμα να πάρω μιας και είμαι πρωτάρης στα ζευγαρώματα.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Να διαλέξεις ότι κανάρα σου αρέσει στο μάτι ...
  Αυτή που θα σε τραβήξει με την πρώτη ματιά...
  Έτσι ή αλλιώς, δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τα χρωματικά "αποτελέσματα" του ζευγαρώματος που θα κάνεις.
  Κι αυτό από μόνο του έχει μια "μαγεία"!!!
   
 7. theodr

  theodr PB Member

  Θα συμφωνήσω με τον Γιάννη. Διάλεξε μια κανάρα που σου αρέσει και περίμενε ιδιαίτερα χρώματα και συνδυασμούς.
   
Φόρτωση...