Τι προετοιμασία πρέπει να κάνω για την αναπαραγωγή red rump;

Συζήτηση με θέμα Τι προετοιμασία πρέπει να κάνω για την αναπαραγωγή red rump;, που ξεκίνησε από christos1948, στο Forum 'Αναπαραγωγή Παπαγάλων' του PetBirds, 29 Απρ 2014.

 1. Παιδά έχω ένα ζευγάρι red rump και θέλω να μάθω τι προετοιμασία πρέπει να τους κάνω για να κάνουν αυγά και πότε η η αναπαραγωγική περίοδός τους.
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Όπως σε όλα τα πουλιά η γενικότερη διατροφή τους πρέπει να είναι ποικίλη, από εκλεκτούς σπόρους, χόρτα, λαχανικά , αρωματικά βότανα και φρούτα, σουπιοκόκκαλο και τον μήνα πριν την αναπαραγωγή αυξάνουμε την ποσότητα των πρωτεινών που χορηγούμε μέσω του αυγού ή της αυγοτροφής σε καθημερινή βάση.
  Προϋπόθεση για να θεωρήσουν ικανοποιητικό το κλουβί και να φωλιάσουν είναι να είναι πολύ ευρύχωρο.
  Αναπαράγονται Μάιο και Ιανουάριο.
   
 3. το θεωρουν ικανοποιητικο το κλουβι που τους πειρα?ειναι 1μ. Χ 1μ. επεισης υπαρχη προβλημα αν τους εχω φωλια ολοχρονα?
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Το κλουβί είναι μια χαρά. Την φωλιά δεν νομίζω να την έχεις συνέχεια γιατί κατ' αρχήν θα λερώνεται και αν όλα πάνε καλά και έχεις νεοσσούς μην αποκτήσουν κάποια ασθένεια εξ αιτίας αυτού.
   
 5. επειδη το κλουβι ειναι εξω υπαρχη περιπτοση να κρυοσουν ή να αρροστησουν και να παιθανουν.
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ανάλογα ποια περίοδο θα συμβεί το ευτυχές. Αν είναι Μάιο δεν νομίζω πως θα έχεις κάποιο πρόβλημα.
   
 7. το χειμονα δηλαδη πρεπει να τα εχω μεσα?
   
 8. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Κανονικά αυτοί οι παπαγάλοι τον χειμώνα πρέπει να είναι μέσα. Προσαρμόζονται κάποια και επιβιώνουν αλλά οι δυνάμεις που καταναλώνουν για να αντέξουν μειώνει την διάρκεια της ζωής τους.
  Στην γενικότερη φροντίδα τους να ξέρεις ότι τους αρέσει να κάνουν μπάνιο καθημερινά.
   
 9. τους αγορασα εχθες ενα μπανιο και ελπιζω να τους αρεσειοταν λες καποια προσαρμοζονται και επιβιωνουν, υπαρχουν και καποια που δεν αντεχουν?
   
Φόρτωση...