Τι πρέπει να τρώνε τα Gouldian αφού γεννήσουν;

Συζήτηση με θέμα Τι πρέπει να τρώνε τα Gouldian αφού γεννήσουν;, που ξεκίνησε από Luna1, στο Forum 'Διατροφή Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 11 Νοε 2014.

 1. Luna1

  Luna1 PB New Member

  Σε 7-8 μέρες περιμένω τα πρώτα μου πουλάκια απο τα gouldian μου. Θα ήθελα να ρωτήσω τι τροφή να δίνω στους γονείς από την μέρα που θα έχουν και τα μικρά. Χρειάζεται ειδική διατροφή γιατί θα ταίζουν και τα μικρά ή όχι; Ευχαριστώ!
   
 2. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Πολλές απόψεις υπάρχουν σχετικά με τα gouldians και την διατροφή τους. Το θέμα είναι, τώρα τι τρώνε ;
  Σίγουρα θα χρειαστούν μια πηγή πρωτεϊνών και ενισχυμένο μείγμα για παραδείσια. Τσαμπί κεχρί οπωσδήποτε.

  Τι τα ταΐζεις τώρα και ποιες τροφές προτιμούν;
   
 3. Luna1

  Luna1 PB New Member

  Τώρα τα δίνω συσκευασμένη τροφή για παραδείσια αυγοτροφή και καμιά πρασινάδα αλλά δεν τρελένονται και πόλυ για την πρασινάδα
   
 4. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Δεν τρελαίνονται αλλά δοκιμάζουν, τόσο τους φτάνει. Να πάρεις τσαμπιά κεχριού!
  Ποια αυγοτροφή τους δίνεις, τρώνε πολύ;
   
 5. Luna1

  Luna1 PB New Member

  Στην Χίο που είμαι δύσκολα να βρω τσαμπιά κεχρί. Την αυγοτροφή δεν θυμάμαι τι μάρκα είναι γιατί η συσκευασία που είχε το petshop είχε μέσα 3 σακούλες και εγώ πήρα τημ μία και δεν γράφει πανω την μάρκα. Πάντως όταν η θυλήκια κάνει αλλαγη με τον αρσενικό πάει και τρώει αυγοτροφή ουτε πολύ ούτε λίγο.
   
 6. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Τσαμπιά κεχρί εγώ βρήκα στην Μυτιλήνη το καλοκαίρι. Μπορείς να ζητήσεις να σου στείλουν ή να κάνεις μια παραγγελία σε e-shop.
   
 7. Luna1

  Luna1 PB New Member

  Θα το ψάξω το θέμα και πιστεύω να βρω. Σε ευχαριστω πόλυ για τον χρόνο σου.
   
 8. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Επίσης να τους έχεις πάντα ασβέστιο (κόκαλο σουπιάς, άμμο) και άνθρακα.
   
 9. vasilis.a

  vasilis.a PB New Member

  αυγο βραστο τρωνε?δοκιμασες να κανεις δικη σου αυγοτροφη?
   
 10. Καλησπέρα! Στην φύση τα γκούλντιαν, όταν αναθρέφουν μικρά, περιορίζουν τους σπόρους στην διατροφή τους και τρώνε πολύ περισσότερο μικρά έντομα σε μεγάλο ποσοστό. Με αυτά ταΐζουν τους νεοσσούς τους: έντομα και σπόρους, περισσότερο έντομα.Τώρα στην αιχμαλωσία, αλλάζουν τα πράγματα. Θα πρέπει να τους συσκευασμένη τροφή για παραδείσια, τσαμπιά από κεχρί, αυγοτροφή σε καθημερινή βάση. Επιπλέον για να επιτύχει η αναπαραγωγή τους, πρέπει να τους προσφέρεις απλόχερα και mealworms(σκουλήκια που είναι ειδικά για πουλιά). Όταν τα μικρά γίνουν 8-10 ημερών μπορείς να δίνεις και φύτρα σπόρων, όπως σόγιας και σιταριού. Καλή συνέχεια και με το καλό να γεννηθούν τα μικρά! Φιλικά!
   
 11. Luna1

  Luna1 PB New Member

  Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας ελπίζω να πάνε όλα καλά.
   
 12. Wind-sa

  Wind-sa PB Member

  Τα gouldians δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα έντομα. Δεν είναι εντομοφάγα πουλια. Μπορεί να τρώνε κανένα έντομο στη φύση αλλα δεν είναι η κυρια τους τροφή. Η διατροφή τους είναι κύριος ώριμοι και μη ώριμοι σπόροι από διαφορα φυτά και πρασινάδες.
  Για την ανατροφή των μικρών στην αχμαλοσια τους παρέχουμε το πιο πλούσιο βασικό μίγμα σπόρων, βλαστούς και πολύ πλούσια αυγοτροφη.
   
 13. Luna1

  Luna1 PB New Member

  Τα πουλάκια ειναι τώρα 18 ήμερων και όλα πάνε καλά. Απλά η φώλια έχει γεμίσει με ακαθαρσίες να τα βγάλω να την καθαρίσω ή να περιμένω μια και καλή όταν βγουν από την φωλιά τους για να μην τα αναστατώσω;
   
 14. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Πολύ ωραία!
  18 ημερών ναι μπορείς, αλλά κατά την γνώμη μου δεν είναι απαραίτητο εφόσον δεν υπάρχουν παράσιτα.
  Βάζεις κάποιο παρασιτοκτόνο;
   
 15. Luna1

  Luna1 PB New Member

  Έχω ένα άλλα δεν το έχω κάνει χρήση με τα μικρά γιατί δεν υπήρχε ανάγκη. Έχεις μήπως ταίσει μικρά με σύριγκα; Ρωτάω γιατί θέλω να μάθουν να τρώνε και από το χέρι μου αλλά να μην ξεκόπσουν από τους γόνεις. Ξέρεις πότε πρέπει να το δοκιμάσω;
   
 16. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Όχι Αλέξανδρε. Δεν θα έβαζα τα gouldians σε τέτοια διαδικασία εφόσον τα ταίζουν οι γονείς τους..
  Τα μικρά σε αυτή την ηλικία και μέχρι να μάθουν να τρώνε μόνα τους φοβούνται πολύ και πετάγονται με δύναμη ξαφνικά, προσοχή λοιπόν.
   
Φόρτωση...