Πρόσφατα

Τι πρέπει να κάνω για να προλάβω τη διάρροια

Thread starter #1
Τι πρέπει να κάνω για να προλάβω τη διάρροια η την καρινιαση στην καρδερίνα μου??Την ταίζω αγριόσπορο επμπλουτισμένο με νιζερ κεχρί και καναβούρι. Το τελευταίο μόνο το Χειμώνα.Επίσης καρότο τριμένο στον τρίφτη αποξηραμένα σκουλήκια της ορλουξ μήλο αυγό βρασμένο 3 φορές το μήνα το χειμώνα και κάθε μέρα από βλεβάρη μέχρι οκτώβρη.Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω???
 
#3
, χωρίς κάποιο σύμπτωμα.
Γιατί αντιβίωση προληπτικά;
Καλή διατροφή από πλούσιο μείγμα σπόρων, λαχανικά, φρούτα, καθαρό νερό κάθε μέρα, καθαριότητα και θα έχεις υγειή πουλιά.
Η διάρροια είναι σύμπτωμα που οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες αναλόγως την διατροφή, έως και κάποια, πιθανή ασθένεια. Δεν είναι ασθένεια, αυτή καθ' αυτή και κατά την άποψή μου κακώς δίνεις προληπτικά αντιβίωση, σε επαναλαμβανόμενές χρονικές περιόδους. Μετά τουλάχιστον τους δίνεις προβιοτικά;
 
Thread starter #5
Δίνω προληπτικά αβιομικιν γιατί έχω χάσει πολλά πουλιά από διάρροια ή καρινίαση και μόνο ένα κατάφερα να σώσω. Όλα τα παραπάνω που λες Γιώργο τα κάνω και καλή διατροφή αν διαβάσεις παραπάνω δίνω και καθαριότητα και νερό φρέσκο όλα παρ όλα αυτά χάνω πουλιά αρκετά από διάρροια γιατί??
 
#6
Προβιοτικό είναι τα "καλά" βακτήρια που πρέπει να έχει στο πεπτικό του σύστημα και συγκεκριμμένα στο έντερο, ο κάθε οργανισμός και βοηθούν στην απορρόφηση των τροφών από τον οργανισμό δημιουργώντας ένζυμα κατάλληλα για την αφομίωσή τους από τις "λάχνες" του εντέρου.
Όταν δίνεις αντιβίωση σκοτώνεις και τα ¨κακά" αλλά και τα "καλά" βακτήρια στον οργανισμό.
Εγώ χρησιμοποιώ το Liviferm της chevita, αλλά υπάρχουν και άλλων εταιρειών.
 
#7
Και το καρίνιασμα είναι αποτέλεσμα ασθένειας και όχι η ασθένεια.
Το μείγμα που δίνεις δεν είναι σωστό είτε σε αναλογίες είτε σε καθαρότητα σπόρων και σίγουρα δεν είναι μείγμα για καρδερίνες που έχουν οι εταιρείες έτοιμο και απιονισμένο, από 30 και διαφορετικούς σπόρους.
Το νίζερ δε άν το δίνεις σε μεγάλη ποσότητα προκαλεί προβλήματα σε σημαντικά όργανα. Υπάρχει άρθρο του Alexandros αλλά δεν μπορώ να σε κατατοπίσω.
Πήγαινε στην αναζήτηση και ψάξε για διατροφή καρδερίνων.
Επίσης κάτι πολύ σημαντικό είναι αν οι καρδερίνες σου είναι εκτροφής ή όχι.
 
Thread starter #8
Γιώργο το μείγμα το αγοράζω από ένα πετ σοπ της γειτονιάς μου το οποίο βρίσκεται μέσα σε χάρτινο τσουβάλι.Πρέπει να είναι βερσέλ λάγκα αν δεν κάνω λάθος .Εσύ τι θα μου πρότεινες να δώσω στα πουλιά μου???
 
Thread starter #9
το λιβιφερμ της τσεβίτα το δίνουμε και χωρίς να έχουμε δώσει αντιβιοτικό???Αν ναι κάθε πότε πρέπει να δινουμε και πόσο??
 

lee

PB New Member
#10
To liviferm συμφωνα παντα με το φυλλαδιο της εταιριας παρασκευης χορηγητε
καθε 15-20 ημερες και για 5 συνεχεις ημερες ολο το χρονο
 
Thread starter #11
Aπόστολε εννοείς κάθε 20ήμερο για 5 μέρες κάθε μέρα καινουργιο φάρμακο καινούργιο νερό??Αν χορηγώ αυτό δεν είναι απαραίτητο να χορηγώ αβιομικιν.Σωστά??
 

lee

PB New Member
#12
οποιο σκευασμα και να χρησιμοποιησουμε η αλλαγη του νερου ειναι υποχρεωτικη μια και πολλες φορες και δυο φορες την ημερα
αντιβιοτικα δεν δινουμε ποτε για προληψει!
 
#13
, που περιέχει

Συστατικά τροφής : Λευκή Περίλλα, Σποροι αγριοχορτου, Σπόρος Kardi, Παπαρούνα Ιμαλαϊων, Ξεφλουδισμένο σουσάμι, Λευκοί σπόρου σαλάτας, Σποροι τριφυλλιου, Δύο είδη σπόρους χλόης, Ξεφλουδισμένη βρώμη, Σιτάρι, Δύο είδη γαιδουρανκαθου, Ιαπωνικό κεχρί, Ξεφλουδισμένο ηλιόσπορο, Κόκκινο Ρούπσεν, Καναβούρι, Νίζερ, Ασπούρι (Καναρινοσπορος), Ζοχός, Κιτρινος Λιναρόσπορος.

18€ η συσκευασία.

2. Τώρα που το πρόσεξα, χορηγείς αυγό καθημερινά και για κάποιους μήνες. Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό δεν είναι σωστό. Το φορτώνεις το πουλί με πολλές πρωτείνες, και όχι μόνο. Κάνε την αναλογία στον άνθρωπο. Επιτρέπεται ένα αυγό την ημέρα, στό πουλί πόσο νομίζεις ότι πρέπει;
Επίσης είναι καλά βρασμένα, 12-15 λεπτά, το βγάζεις στις 2 ώρες, το πολύ, από την τροφοθήκη;4. Στην ερώτηση που σου έκανα αν είναι πιασμένες ή όχι οι καρδερίνες σου, δεν μου απάντησες και πιθανολογώ πως είναι πιασμένες.
Αν και είμαι κάθετα αντίθετος με το γεγονός αυτό, αν ισχύει, θα σου πώ πως είναι πολύ δύσκολο πουλιά που διατρέφονται στη Φύση με κάθε λογής σπόρους, και συνήθως μαλακούς, και στην εποχή τους ο κάθε ένας, να συνηθίσουν τους ξερούς που τους παρέχεις.
Πολλές φορές δε και η πολύ ποιοτική τροφή ή η υπερδοσολογία στο κάθε τι, έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που νομίζουμε.
Π.χ. Δώσε σε ένα σκυλί που έχει μάθει να τρώει ψωμί, κι αυτό αραιά και πού, όταν το βρίσκει, ξαφνικά την καλύτερη ξηρά τροφή ή ένα κόκκαλο. Θα πάθει το πεπτικό του σύστημα αμέσως ζημιά.
Φιλικά,
 
Thread starter #15
Όσο Γιώργο για το αυγό εφ όσον τη βάζω για αναπαραγωγή δεν πρέπει την περίοδο της αναπαραγωγής να της δίνω καθημερινά??Το αυγο το βράζω όπως λες το αφηνω όμως ένα 24 ωρο μετά το πετώ.
 
#16
Φίλε Κώστα γεία σου.
Οι καρδερίνες όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα ποστ σε σχέση με τα καναρίνια πάσχουν κυρίως από εντερικά και όχι από αναπνευστικά προβλήματα όπως τα καναρίνια.Καταλαβαίνεις εύκολα ότι ένα πουλί που οι κυριότερες παθήσεις του έχουν να κάνουν με την κοιλιά και τα έντερα ότι πρέπει να έχει την καλύτερη τροφή και σε μεγάλη ποικιλία.Η γνώμη μου είναι ότι για να μην έχεις προβλήματα με τις καρδερίνες σου πρέπει να τις ξέρεις καλά.Και πως γίνεται αυτό?Με την παρατήρηση.Πρέπει να παρατηρείς τα πουλιά καθημερινά.Ότι τρώει ένα πουλί δεν το τρώει και το άλλο.Και ότι αρέσει σε μία καρδερίνα σου δεν αρέσει σε όλες.Παρατήρηση λοιπόν συνέχεια.Και η παρατήρηση πρέπει να ξεκινάει από το πετ σοπ.Τι τροφή αγοράζουμε αν είναι καθαρή αν είναι γεμάτη σπόροι.Τι σπόρους τρώνε τα πουλιά τι τους αρέσει ποια η νοοτροπία τους.
Και κάτι ακόμα πολύ βασικό.Πάντα έχουμε πουλιά σε πολύ μικρότερο αριθμό απόαυτά που θα μπορούσαμε να παρατηρούμε καλά.Και κάτι που ΄θέλω να σε ρωτήσω.Τα πουλιά είναι δική σου εκτροφής ή τα έχεις αγοράσει?Και αν τα έχεις αγοράσει ποιά εποχή τα πήρες?
 
Top Bottom