Τι να προσέξω για αναπαραγωγή σε εξωτερικό χώρο;

Συζήτηση με θέμα Τι να προσέξω για αναπαραγωγή σε εξωτερικό χώρο;, που ξεκίνησε από Τάκης tsk 03114, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 12 Οκτ 2016.

alicedros
Best Answer alicedros, 13 Οκτ 2016
Η αναπαραγωγή στον εξωτερικό χώρο είναι πιο δύσκολη απ΄ότι η εσωτερική. Η εσωτερική είναι ελεγχόμενη, ενώ στο εξωτερικό χώρο, η διάθεση των πουλιών για... Ολόκληρο το Post
 1. Τάκης tsk 03114

  Τάκης tsk 03114 fotis 0320 (merged)

  Φετος για πρωτη φωρα θα κανω αναπαραγωγη σε εξωτερικο χωρο τι πρεπει να προσεξω;
   
 2. Best Answer:
  Post #354603 by alicedros, 13 Οκτ 2016
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Μέχρι τώρα έκανες αναπαραγωγή σε εσωτερικό χώρο?
  Να υποθέσω πως έχεις αναπαραγωγική εμπειρία και αναπαραγωγικό εξοπλισμό.
  Δεν αλλάζει και πολλά.
  Περισσότερο προσοχή στην ασφάλεια από θηρευτές, από κουνούπια και πολύ πιθανόν κι από παράσιτα.
  Ο χρόνος επίσης που ξεκινάς είναι άμεσα εξαρτώμενος από τις καιρικές συνθήκες και το ηλιακό φως.
   
 4. Τάκης tsk 03114

  Τάκης tsk 03114 fotis 0320 (merged)

  Ναι εκανα σε εσωτερικο χωρο εχω παρει συρματινη σιτα γι θηρευτες .... για τα κουνουπια τι μπορω να κανω
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Κάποια ψιλή σήτα ειδικά τους ζεστούς μήνες του χρόνου για το φόβο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ψήφοι: 5
  Η αναπαραγωγή στον εξωτερικό χώρο είναι πιο δύσκολη απ΄ότι η εσωτερική. Η εσωτερική είναι ελεγχόμενη, ενώ στο εξωτερικό χώρο, η διάθεση των πουλιών για αναπαραγωγή είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον καιρό που θα κάνει. Γενικά ο καιρός δεν είναι κάθε χρόνο ευνοϊκός. Και φυσικά μεταβάλλεται... Το 2016 ήρθε η άνοιξη πολύ νωρίς και γενικά ο καιρός βοήθησε εμάς τους μπαλκονάτους/ταρατσάτους! :p Το συχνό και αρνητικό φαινόμενο πολλές χρονιές είναι πως απ το πολύ κρύο, ο καιρός πάει στην πολλή ζέστη Και έτσι τα πουλιά πυρώνουν μεν αλλά οι συνθήκες δεν είναι και οι ιδανικές για αναπαραγωγή. Ή πολλές φορές έχει σκαμπανεβάσματα. Δηλαδή μια κρύο μια ζέστη. Και γι αυτό δεν θα πρέπει να βιαστούμε να ενώσουμε τα ζευγάρια μας. Οπότε όπως καταλαβαίνεις όσον αφορά τον καιρό και τις θερμοκρασίες που θα κάνει δεν μπορείς να κάνεις τίποτα δυστυχώς.

  Τώρα όσον αφορά το πότε θα ξεκινήσεις την διατροφική προετοιμασία. Καλό θα ήταν από αρχές Φλεβάρη να χωριστούν τα ζευγάρια και να μπουν χωρισμένα στη ζευγαρώστρα. Στο μυαλό σου πάντα να σκέφτεσαι πως στον εξωτερικό χώρο πάντα ξεκινάμε μετά την 25η Μαρτίου. Σπάνια έχει έρθει η άνοιξη πριν την Εθνική μας εορτή. Οπότε αρχές Φλεβάρη χωρίζεις τα ζευγάρια και αρχίζεις να αυξάνεις την συχνότητα που δίνεις πρωτείνη (αυγό/αυγοτροφή) και μπαίνεις σιγά σιγά στη διατροφική προετοιμασία.

  Προσοχή!! Τα θηλυκά πυρώνουν πολύ πιο γρήγορα και εύκολα απ ότι τα αρσενικά. Οπότε καλό θα ήταν η διατροφική προετοιμασία των αρσενικών να ξεκινάει νωρίτερα των θηλυκών 10 μέρες και ίσως και περισσότερες. Η τέχνη στην αναπαραγωγή είναι το πότε θα ενωθεί το ζευγάρι. Δηλαδή θα πρέπει να είναι και τα 2 πυρωμένα. ;)

  Προφανώς στο χώρο που θα βρίσκεται το κλουβί δε θα πιάνει βροχή, αέρας ή ρεύμα αέρα, γιατί όταν θα έρθουν με το καλό τα αυγά και μετά τα μικρά το κλουβί δε θα πρέπει να μετακινηθεί. Οπότε το κλουβί θα πρέπει να είναι στη σωστή θέση από την αρχή που τα ζευγάρια θα είναι χωρισμένα, έτσι ώστε να είναι όλα τους προστατευμένα καθ όλη τη διάρκεια της αναπαραγωγής! Και η φωλιά θα πρέπει να μπει σε σημείο ώστε να μπορούμε να την τσεκάρουμε από μακριά και διακριτικά και να μπορούμε να επέμβουμε άμεσα! Και σε σημείο που δεν θα την χτυπάει ο ήλιος άμεσα. ;)

  Αυτά σε γενικές γραμμές!
   
  alicedros, 13 Οκτ 2016
  Best Answer
  #5
Φόρτωση...