Τι να κάνω να τα χωρίσω η τα αφήσω μήπως και...

Συζήτηση με θέμα Τι να κάνω να τα χωρίσω η τα αφήσω μήπως και..., που ξεκίνησε από Sat0Shi, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 18 Απρ 2014.

 1. Sat0Shi

  Sat0Shi PB New Member

  Καλησπέρα σε όλους,
  Είμαι καινούριος στο forum και στην εκτροφή.
  Έβαλα σήμερα ενα ζευγαράκι μήπως και δώ και εγώ χαρά με το ζευγάρωμα.
  Επειδή δε ξέρω ντίπ τίποτα με το τι παίζεται θέλω τη βοήθεια σας.Από την ώρα που έβαλα το αρσενικό παρέα με τη κανάρα συνέχεια τη κυνηγάει,γίνεται ένας χαμός μέσα στο κλουβί.Της κελαηδάει του απαντάει αλλά δε κάθονται με τίποτα σε μία μεριά,εκείνη του αντιστέκεται συνεχώς.
  Τι να κάνω να τα χωρίσω η τα αφήσω μήπως και???
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Να τα χωρίσεις! Πρέπει να κάνεις διατροφική προετοιμασία! Το Α και το Ω για μια επιτυχημένη αναπαραγωγικη σεζόν (2-3 γέννες δλδ) είναι η διατροφική προετοιμασία.
  Θα χρειαστείς αυγό ή αυγοτροφή (Η δικιά μου σπιτική αυγοτροφή λαχανικά και φρούτα). Τον χειμώνα δίνουμε μια φορά την εβδομάδα αυγοτροφη ή αυγό και από μια φορά λαχανικά και φρούτα. Όσο πλησιάζει η άνοιξη και ανεβαίνει η θερμοκρασία αυξάνουμε τη συχνότητα χορήγησης της αυγοτροφης και των λαχανικών. Από μία φορά την εβδομάδα το κάνουμε 2 φορές για 2 εβδομάδες. Μετά 3 φορές, 4 και ούτω καθεξής μέχρι να φτάσουμε να δίνουμε καθημερινά. Αυτό που κάνουμε δλδ είναι να αυξάνουμε σταδιακά την πρωτεΐνη που λαμβάνουν μέσω της διατροφής όπως και στη φύση ώστε να καταλάβουν ότι έρχεται η περίοδος που θα ζευγαρώσουν. Δίνεις λοιπόν καθημερινά αυγοτροφη και λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι,σπανάκι, μήλο, ραδίκια, αντίδια κτλ).
  Αν τα έχεις σε εξωτερικό χώρο και ακολουθήσεις τα παραπάνω τέλη Μαρτίου θα έχουν πυρωσει λογικά.. Τα αρσενικά πυρωνουν δυσκολότερα από τα θηλυκά οπότε ίσως χρειαστεί να ξεκινήσεις πιο μπροστά την προετοιμασία στα αρσενικά. Αν τα έχεις σε εσωτερικό χώρο πρέπει να κάνεις κι άλλα με το φως και τη θερμοκρασία που δεν ξέρω ακριβώς..
  Αφού λοιπόν τα έχεις χωρισμένα όταν έχουν πυρωσει θα το καταλάβεις επειδή θα ταιζονται/φιλιούνται από το χώρισμα, το αρσενικό θα κελαηδάει προς το θηλυκό και το θηλυκό θα κόβει χαρτιά από κάτω.. Τότε δίνεις νήμα και φωλιά στη θηλυκια. Αν είναι πυρωμενη θα τη στρώσει μέσα,σε 2 ώρες και πριν την τελειώσει θα βγάλεις το χώρισμα. Αν πετάει το νήμα κάτω και παίζει δεν είναι έτοιμη ακόμα.. Βγάλε φωλιά και νήμα και τα δίνεις μετά από λίγες μέρες ξανά..
  Αν το ζευγάρι δεν γνωρίζεται να βγάλεις το χώρισμα λίγο πριν νυχτώσει ώστε το πρωί να ξυπνήσουν μαζί και να ζευγαρώσουν! :)

  Συνεχίζεις να δίνεις καθημερινά αυγοτροφη και λαχανικά μέχρι να κάνει η θηλυκια και το τελευταίο αυγό. Μετά μόνο σπόρους και νερό και μόλις σκάει μύτη ο πρωτότοκος δίνεις καθημερινά φρέσκο καλοβρασμενο αυγουλάκι!

  Το Σαπιοκαλαμο είναι απαραίτητο να είναι μόνιμα στο κλουβί και όταν θα τα ενώσεις θα τρίβεις Σαπιοκαλαμο και στην αυγοτροφη ώστε να παίρνει η θηλυκια το ασβέστιο που της χρειάζεται για την ωοτοκία!
   
 3. HaRdKoR

  HaRdKoR PB New Member


  το Σαπιοκαλαμο τι ειναι;;;
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  σουπιοκόκκαλο θέλει να πει :)
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  ή αλλιώς κόκκαλο σουπιάς! :)
  [​IMG]
   
 6. HaRdKoR

  HaRdKoR PB New Member


  Το κοκκαλο της σουπιας ξερω ποιο ειναι, το σαπιοκαλαμο οχι. Στο λεω γιατι το γραφεις παντου και μπερδευεις τους φιλους.
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Το ίδιο πράγμα είναι.. :)
   
 8. HaRdKoR

  HaRdKoR PB New Member

  Λυπαμε που θα στο πω αλλα οχι. Το ενα σου κανει για σουπια και το αλλο για σαπιο καλαμι. Φιλικα παντα.
   
Φόρτωση...