Τι να κάνω με τη 2η γέννα;

Συζήτηση με θέμα Τι να κάνω με τη 2η γέννα;, που ξεκίνησε από mouftis84, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 13 Ιουν 2015.

 1. Καλημέρα παιδιά η πρώτη γέννα ήταν καλή 3 πουλάκια τα 2 είναι 20 ημερών το 1 την δεύτερη μέρα του βρήκα ψόφιο πρέπει να το πάτησε η καναρα κατά λάθος.Το θέμα είναι πως χώρισα την καναρα πριν 2 μέρες από την οικογένεια και έβαλα νέα φωλιά και υλικό άλλο. έκανε αυγό αμέσως ούτε καν έστρωσε φωλιά.αάνοιξα τοχώρισμα άφησα τον αρσενικό να περάσει μαζί τηςαλλά δε νομίζω πως έχει νόημα πλέον γιατί είδη πήρα το 2ο αυγό να βάλω πάλι τον αρσενικό με το μικρα για να βγαλω και την Αυγοτροφη από τη καναρα να μην ταΐζει αυτή ή να τα αφήσω ως έχει;
   
 2. theodr

  theodr PB Member

  Πιστεύω ότι δεν πρέπει να συνεχίσεις την γέννα με την κανάρα λόγω ότι οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει.
  Βάλε μια τσόχα στην φωλιά και κάθε μέρα άλλαζε το αυγό που κάνει με ένα ψεύτικο. Άφησε την 5 μέρες απο το τελευταίο αυγό να κλωσάει και μετα πάρε τα αυγα και καλή ξεκουραση της καναρας.
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Καλά είναι να αποφεύγουμε τις συχνές αλλαγές στα πουλιά... αλλά ο πατέρας θα ταΐσει είτε είναι από τη μια μεριά του χωρίσματος είτε από την άλλη.
  Με γνώμονα πως έχεις πάρει τα αυγά, τα μικρά δεν είναι πλέον στη φωλιά και δεν σε ενδιαφέρει η συνέχιση της αναπαραγωγής.... αφήνεις το θηλυκό μόνο του, να ολοκληρώσει την ωοτοκία και λίγες μέρες μετά αφαιρείς τη φωλιά και το διαχωριστικό.
   
 4. τα αλλάζω με ψεύτικα τα αυγά απλά να τα πετάξω μετά να μην τα βάλω ξανά στη φωλιά με την καναρα;
   
 5. theodr

  theodr PB Member

  Στρώσε μια τσόχα εφ όσον η καναρα δεν έχει φτιάξει φωλιά και κάθε μέρα άλλαζε το αυγό με ψεύτικο. Μετά το τελευταίο αυγό άφησε 5 μέρες να κλωσάει και μετά τέλος.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Σωστά!
   
 7. έχω βάλει τσόχα.οΟπότε τέλος για φέτος! Είχα σκοπό να αφήσω να ολοκληρωθεί πάντως η γέννα αυτή αλλά εντάξει δεν πειράζει! Καλύτερα ξεκούραστα και υγείες πουλιά για του χρόνου ευχαριστώ πολύ.
   
 8. theodr

  theodr PB Member

  Πολύ σωστά. Θα πρέπει να ξεκουραστούν τα πουλιά και να ετοιμαστούν για τις δύσκολες μέρες τις πτεροροιας.
   
Φόρτωση...