Τι να κάνω με μια πυρωμένη κανάρα;

Συζήτηση με θέμα Τι να κάνω με μια πυρωμένη κανάρα;, που ξεκίνησε από mixas78, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 9 Φεβ 2016.

 1. mixas78

  mixas78 PB New Member

  Κάποιος φίλος μου έδωσε μία πυρωμένη κανάρα η οποία ήταν μαζί με άλλες κανάρες από τις οποίες έκοβε πούπουλα για να φτιάξει φωλιά όπως μου είπε. Τις είχε μάλιστα ματώσει. Την φύσηξε από κάτω και μου είπε ότι είναι φουλ πυρωμένη. Την έβαλα λοιπόν μαζί με έναν αρσενικό που κελαηδά πολύ και όλο τον εξοπλισμό (τρίχα, φωλιά). Ο αρσενικός της κελαηδά και την κηνυγά. Προς το παρόν επιτυχημένο ζευγάρωμα δεν είδα. Έκανα καλά που τα έβαλα κατευθείαν μαζί;
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Έθεσες αρχικά την υγεία τους σε σοβαρό κίνδυνο.
  Κανονικά θα έπρεπε να ακολουθήσεις η διαδικασία της καραντίνας για να προστατέψεις πρώτα απ' όλα τα πουλιά.
  Για τα υπόλοιπα θεωρώ πως χρειάζονται χρόνο και ηρεμία. Μην παρακολουθείς τι κάνουν, δεν είναι απαραίτητο.
  Όταν θα ετοιμαστούν οργανικά και έρθει η ώρα της αναπαραγωγής θα γίνουν όλα όπως πρέπει.
  Βιάστηκες να τα ενώσεις και ελπίζω να μην το πληρώσεις.
   
 3. mixas78

  mixas78 PB New Member

  Δηλαδή τι μπορεί να συμβεί και να το πληρώσω; Η διαδικασία της καραντίνας τι ακριβώς είναι;
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Διάβασε εδώ https://petbirds.gr/articles/Καραντίνα-στα-πουλιά.187/ και θα δεις πως είναι απαραίτητη για τα νέα στο χώρο μας πουλιά.
   
 5. theodr

  theodr PB Member

 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Πέρα απ την καραντίνα, ΠΟΤΕ δεν βάζουμε 2 πουλιά μαζί σε ένα κλουβί έτσι ξαφνικά μια ωραία πρωία! Δηλαδή τι περιμένετε να αντιδράσουν φυσιολογικά?? Όχι βέβαια!! Θα διώχνουν συνέχεια τον εισβολέα που μπήκε στο χώρο τους και είναι απόλυτα φυσιολογική αυτή η αντίδραση!! Είτε βάλετε μαζί θηλυκό με αρσενικό είτε θηλυκό με θηλυκό.. Θα τσακώνονται συνεχώς και φυσικά το ζευγάρι δε θα ταιριάξει και θα συμβιώνει αρμονικά και φυσικά αυτό θα επηρεάσει όλη την αναπαραγωγή τις γέννες και την ανατροφή των νεοσσών. Γι αυτό πριν ζευγαρώσουμε πάντα τηρούμε τη διαδικασία γνωριμίας του ζευγαριού, ειδικά όταν πρόκειται για ένα νέο ζευγάρι!!!!

  mixas78 μήπως βιάζεσαι λίγο?? Σε τι χώρο έχεις τα πουλιά σου? Σε τι θερμοκρασία και πόσες ώρες ημερήσιου φωτισμού?? Έκανες διατροφική προετοιμασία??
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...