Τι να κάνω για το μεγάλο ράμφος στο κοκατίλ μου;

Συζήτηση με θέμα Τι να κάνω για το μεγάλο ράμφος στο κοκατίλ μου;, που ξεκίνησε από κοκατιλόπουλος, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 2 Ιουλ 2015.

 1. νομίζω πώς το πουλάκι μου έχει μεγάλο ράμφος. είναι θηλυκό περίπου 2 χρονών, διάβασα πώς είναι καλό να μην έχει, και αν έχει να κοπεί από ειδικό αλλά δεν υπάρχει κανένας κτηνίατρος που εξυπηρετεί πουλιά στη περιοχή:(. τι επιλογές έχω χωρίς να το τρομάξω;
   

  Συνημμένα Αρχεία:

  • Χ.png
   Χ.png
   File size:
   153 KB
   Προβολές:
   106
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μπορείς να μας βάλεις φωτογραφία και των ποδιών του; Επίσης λείπουν πούπουλα γύρω από τα μάτια του;
  Το μακρύ ράμφος υποδηλώνει κάποιο πρόβλημα υγείας. Αυτό πρέπει να ψάξεις.
  Αν ωστόσο του δημιουργεί πρόβλημα να σπάσει τα σπόρια, μπορείς να το λιμάρεις με μία χαρτόλιμα νυχιών γυναικεία. Αν το αποφασίσεις, θα συζητήσουμε και τις τεχνικές λεπτομέρειες.
   
 3. τα πόδια της νομίζω είναι εντάξει. αλλά σαν τι πρόβλημα υγείας; μπορεί να είναι σοβαρό!;:eek:
  πάντως φαίνεται πολύ χαρούμενη και σφυρά όλη μέρα στον καλό της;)!!!
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δεν μου είπες της λείπουν φτερά γύρω από τα μάτια; Συνήθως πρόβλημα στο συκώτι. Μπορείς πρωϊνή ώρα να βγάλεις καθαρή φωτογραφία του στήθους της;
   
 5. πώς να την περιθάλψω; μπορεί να κολλήσει και ο σύντροφός της;;; μήπως κάποια βιταμίνη;της δίνω είδη βιταμίνη Α:(
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 6. M.G

  M.G PB New Member

  Δεν ξέρω τι έχει το κοκατιλάκι σου, εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό.
  Θα σου πω μόνο ότι η χορήγηση βιταμινών και ιδιαίτερα των λιποδιαλυτών (A, D, E, K) ή άλλων συμπληρωμάτων, χρειάζεται μέτρο και δεν πρέπει να γίνεται αν η διατροφή του πτηνού είναι ισορροπημένη και δεν συντρέχει λόγος υγείας.
  Περαστικά σας:)
   
 7. εγώ της βάζω στο νερό αυτή τη βιταμίνη. ρώτησα έναν κτηνίατρο (δεν ειδικευόταν για να του την πάω) και μου είπε πώς δε βλάπτει. η διατροφή της εκτός της αγοραστής τροφής (όχι χύμα!!!) περιλαμβάνει μήλα, μαϊντανό, λάχανο και άλλα.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 8. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Το αν είναι κολλητικό ή όχι εξαρτάται από την διάγνωση. Ωστόσο συνήθως, εκτός των περιπτώσεων των ακάρεων, που επίσης πολλές φορές κάνουν αυτήν την εμφάνιση, τα υπόλοιπα ενδεχόμενα, αφορούν οργανικές ελλείψεις ή ανωμαλίες.
  Λίμαρε το ράμφος για να διευκολύνεις το πουλάκι, γιατί και η ανακούφιση από το σύμπτωμα είναι πολύ ευεργετική για έναν οργανισμό και με σχολαστική παρατήρηση ή ακόμα καλύτερα με μια επίσκεψη σε έναν γιατρό, θα έρθεις και σε διάγνωση.
  Το σκεύασμα των βιταμινών είναι από τα αξιόπιστα που όλοι μας χρησιμοποιούμε αλλά ασχέτως αυτού, σε τι συχνότητα το χρησιμοποιείς; Μήπως υπάρχει υπερβολή στην χορήγηση; Γιατί και η υπερβιταμίνωση, μπορεί να είναι επίσης τοξική.
   
 9. ρίχνω 1-3 σταγόνες όπως λέει το κουτί. κάτι παραπάνω που μπορώ να κάνω πριν τον γιατρό;
  γενικά πάντως δεν φαίνεται να τη δυσκολεύει ιδιαίτερα και όπως είπα πριν είναι όλη μέρα μές το τσακίρ' κέφι και σφυρίζει όλη την ώρα.
   
 10. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Κάθε πότε και για πόσες μέρες; Δεν μου είπες, ο ήλιος το βλέπει του πουλί; Σου είπα να βάλεις και φωτογραφίες εκτός των άλλων. Για δες όλα τα γραφόμενα ξανά.
   
 11. κάθε μέρα της βάζω βιταμίνη στο νερό της εδώ και περίπου 2-3 βδομάδες. ναι ο ήλιος βλέπει το πουλί. τα βγάζω κάθε μέρα στο μπαλκόνι γύρω στις 11. έχω βάλει και σουπιοκόκαλο αλλά δεν το χρησιμοποιεί. αντίθετα δαγκώνει τα κάγκελα. μήπως να βάλω εκεί κάτι για να μειωθεί το ράμφος;
   

  Συνημμένα Αρχεία:

  • IMG_139.jpg
   IMG_139.jpg
   File size:
   98,6 KB
   Προβολές:
   51
  • image.png
   image.png
   File size:
   149,6 KB
   Προβολές:
   56
 12. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Σταμάτα τις βιταμίνες, είναι μεγάλο το διάστημα και είναι καλύτερα να μην βάζουμε το καλοκαίρι με τόση ζέστη, αναπτύσσονται μύκητες. Να της βάλεις χαρτιά και καλαμάκια να παίζει.
  Τα κάγκελα που τα δαγκώνει, ξεφλουδίζει την μπογιά;
   
 13. ΟΚ σταματάω τις βιταμίνες και όχι δεν ξεφλουδίζει την μπογιά όταν δαγκώνει τα κάγκελα. για παιχνίδια έχεις καμία πρόταση;:)
   
 14. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πολλές, διάλεξε τις πιο απλές παιχνίδια
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...