Τι να δώσω στον παπαγαλο μου όταν φταρνιζεται

Συζήτηση με θέμα Τι να δώσω στον παπαγαλο μου όταν φταρνιζεται, που ξεκίνησε από christos1948, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 5 Οκτ 2014.

 1. christos1948

  christos1948 PB New Member

  τι δεινω στον Ρινγκο που φταρνιζεται?
   
 2. brand13

  brand13 PB Member

  Πρώτα πρέπει να βρείς την αιτία του φτερνίσματος. Είναι κρυωμένο; Το ενοχλεί κάποια μυρωδιά,αν το έχεις σε ακατάλληλο σημείο; Και τέλος, που το απεύχομαι, μήπως έχει κάποια άλλη ασθένεια;
   
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Το να φτερνίζεται που και που όπως οι άνθρωποι είναι το ίδιο φυσιολογικό όσο και για εμάς.
  Αν φτερνίζεται έντονα και επίμονα ίσως κάτι , κάποιο αντικείμενο του προκαλεί αλλεργία και πρέπει να το απομακρύνεις, ή απλά κάποιο αντικείμενο βγάζει αρκετή σκόνη ή σωματίδια και πάλι πρέπει να το απομακρύνεις ή τον αφήνεις εκτεθειμένο σε ρεύματα αέρος και σου κρύωσε, οπότε πρέπει να τον βάλεις σε ζεστό προστατευμένο σημείο και να του δώσεις τσάι τριών βοτάνων (ρίγανη, θυμάρι , βασιλικός) φυσικά το προσφέρεις σε θερμοκρασία δωματίου , ελέγχεις τα ρουθούνια του αν είναι βουλωμένα από εκκρίσεις και αν ναι τα καθαρίζεις με φυσιολογικό ορό , και άλλη φορά προσέχεις τα ρεύματα.
   
 4. christos1948

  christos1948 PB New Member

  ευτηχος δεν εχει τιποτα, γιατι φταρνιζοταν επιμονα οταν καθαριζαμε το δωματιο που τον εχω και μετα σταματησε, πρεπει απο την σκονη να φταρνιζοταν γιατι ρευματα αερος δεν τον πειανουν εκει που ειναι και τα ρουθουνια του ειναι καθαρα.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...