Τι λέτε για τις πατήθρες;

Συζήτηση με θέμα Τι λέτε για τις πατήθρες;, που ξεκίνησε από BabisNL, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 28 Μαρ 2015.

 1. BabisNL

  BabisNL PB New Member

  Του πήρα καινούργιες πατήθρες σήμερα, κι αφαίρεσα κάποιες ξύλινες (για λόγους καθαριότητας κυρίως). Επειδή είναι πιό κοντές από το πλάτος του κλουβιού χρησιμοποποίησα ένα κομμάτι από άλλη πατήθρα που έχει τη μορφή σωλήνα για να τις ενώσω και να έχω διαφορετικές διαμέτρους ταυτόχρονα. Πως σας φαίνεται?

  [​IMG]
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Καλή σαν ιδέα... αν μάλιστα καθαρίζονται εύκολα και δεν υπάρχουν"πιασίματα" για τα πόδια...
   
 3. BabisNL

  BabisNL PB New Member

  Ευχαριστώ Γιάννη! Όλη η φασαρία έγινε για το καθάρισμα. Για πιασίματα δεν το βλέπω πιθανό, δεν υπάρχει καθόλου κενό για να μπει νύχι και το κούφιο κομμάτι σφηνώνει στις εξωτερικές ρίγες των άλλων.
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

 5. BabisNL

  BabisNL PB New Member

  Δείχνουνε πολύ καλές. Θα κοιτάξω μήπως μπορέσω να βρώ κάτι αντίστοιχο εδώ.
   
 6. passenger

  passenger PB New Member

  Εγώ κόβω βέργες από τα δέντρα της αυλής μου (μουριές, κορομηλιές, μηλιές κ.ά.) και τις χρησιμοποιώ σαν πατήθρες. Τις δένω με σύρμα στις άκρες για να μη παλατζάρουν. Δίνουν μια φυσική αίσθηση στο κλουβί...και αρέσει πολύ στα καναρίνια μου να τρίβουν το ράμφος τους πάνω..
   
 7. BabisNL

  BabisNL PB New Member

  Κι ο καναρίνος μου ευχαριστιέται το ξύλο καλύτερα αλλά οι πλαστικές καθαρίζονται συχνότερα και πιό εύκολα...Άσε που τις ξύλινες, αφού τις κάνει χαρτοπετσέτα μετά από καρότο η πράσινα, θεωρεί υποχρέωσή του να τις καθαρίσει μόνος του μετά από μια δυο μέρες ας πούμε...Και τσιμπάει το ξύλο και το σκάβει από δω και από κει και φοβάμαι ότι δεν είναι κι ότι καλύτερο για την υγεία του. Εάν μπορείς να αλλάζεις τις ξύλινες τακτικά τότε φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει θέμα. Για μένα όμως, είναι αρκετά δύσκολο.
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Με σκληρά ξύλα, λύνονται κάποιες τέτοιες προθέσεις.
   
 9. passenger

  passenger PB New Member

  Σωστά. Το ξύλο δε θα πρέπει να είναι πολύ λεπτό. Πρέπει να πιάνει όλο τον χώρο μεταξύ κάθε δύο κάθετων κάγκελων του κλουβιού. Και έχει σημασία και η προέλευση του ξύλου. Της δαμασκηνιάς για παράδειγμα είναι πολύ γερό ξύλο. Της μουριάς βρομίζει δύσκολα. Του ευκαλύπτου επίσης είναι μια άριστη επιλογή, γιατί όχι μόνο είναι σκληρό ξύλο, αλλά και περιέχει αιθέρια έλαια που απωθούν διάφορα παράσιτα.

  Αυτά είναι τα καλά της επαρχίας. Γιατί αμα ζεις Αθήνα.....αντε βρες ευκάλυπτο πχ...
   
 10. BabisNL

  BabisNL PB New Member

  Νίκο καλά τα λες. Μου θυμίζεις ωραίες εποχές μικρός στο χωριό....Τα ανήψια μου που μεγαλώσανε αποκλειστικά Αθήνα ούτε την πορτοκαλιά δεν μπορούν να αναγνωρίσουν.
   
 11. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Όχι ευκαλύπτους έχουμε τουλάχιστον στο Χαλάνδρι πάρα πολλούς. Ότι τα παιδιά δεν γνωρίζουν τα φυτά και τα δένδρα είναι σίγουρο και όχι τα παιδιά, ούτε 30άρηδες και βάλε. Ούτε τα πουλιά γνωρίζουν οι νέοι δυστυχώς.
  Αφού κι εγώ που είμαι από δω, τα περισσότερα ιθαγενή δεν μπορώ να τ' αναγνωρίσω εύκολα, ψάχνομαι.
   
Φόρτωση...