Τι κλουβί να πάρω για Budgie;

Συζήτηση με θέμα Τι κλουβί να πάρω για Budgie;, που ξεκίνησε από kerry, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 2 Οκτ 2010.

 1. kerry

  kerry PB New Member

  Εγώ έχω Budgie, τι κλουβί πρέπει να πάρω;
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. stefy

  stefy PB New Member

  Ανάλογα με το χώρο που διαθέτεις στο σπίτι, όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο.
   
 3. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Στα μικρόσωμα είδη παπαγάλων, Budgerigar και Lovebirds, που μπορεί να ζουν όχι μόνο σε ζευγάρια αλλά και σε μικρές ομάδες, το ελάχιστο προτεινόμενο μέγεθος είναι 50 Χ 35 Χ 50 εκ.

  Διάβασε προσεχτικά το άρθρο και θα βρει περισσότερες λεπτομέρειες.

  Σκέψου το ενδεχόμενο ότι τώρα μπορεί να έχεις ένα μόνο πουλάκι, αλλά πολύ σύντομα να θελήσεις να πάρεις άλλο ένα για να έχουν παρέα μιας και είναι πολύ κοινωνικά πουλιά. Οπότε διάλεξε ένα μεγαλύτερο μέγεθος εξ΄αρχής για να μην μαζεύεις πολλά κλουβιά. Όσο μεγαλύτερο είναι το κλουβί τόσο πιο ευτυχισμένα θα είναι τα πουλάκια σου. Όμως σίγουρα μην πάρεις στρογγυλό.
   
 4. Εγώ έχω ένα κοκατίλ, μπορώ να πάρω ένα κλουβί με θόλο;
   
 5. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Όπως αναφέρεται και στο άρθρο, επειδή αυτά τα είδη έχουν την ανάγκη να παραμένουν και αρκετές ώρες εκτός κλουβιού και μάλιστα χρησιμοποιούν την οροφή ως χώρο για να τοποθετείται ένα στάντ ή για να κάθονται στο κλουβί, καλύτερο θα ήταν η οροφή να είναι οριζόντια, δηλαδή χωρίς θόλο. Αν στο θόλο μπορεί να τοποθετηθεί κάποιο στάντ, τότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
   
 6. PAZI

  PAZI PB New Member

  Ένα τέτοιο καλό είναι;

  [​IMG]
   
 7. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Πάρε μια ιδέα για κλουβί για παπαγάλους εδώ https://petbirds.gr/threads/Το-καινουριο-κλουβι-του-μικρου-φιλου-που-θα-αποκτησω.17254/. Ψάχνοντας διεξοδικά το φόρουμ στην ενότητα Φροντίδα- διαμονή για παπαγάλους, θα βρεις πολλά σχετικά θέματα που έχουν και φωτογραφίες των κατάλληλων κλουβιών για κάθε πουλί.
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 22 Ιουλ 2016
 8. PAZI

  PAZI PB New Member

  Αυτό λέω να πάρω για Budgie. Είναι καλό;

  Φωτογρ. 0442.jpg
   
 9. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Μια χαρά είναι το κλουβί! Δώσε λίγη προσοχή στην επιλογή των αξεσουάρ του κλουβιού. Αν αυτό το κλουβί ήταν δικό μου θα αφαιρούσα την γαλάζια κούνια που είναι εντελώς ακατάλληλη για τα πόδια των πουλιών και θα άλλαζα τις πλαστικές πατήθρες που μοιάζουν με κλαδί, ή με ίσιες πλαστικές ή με ξύλινες. Διάβασε το άρθρο που προτείνω στο πόστ 15 και εύχομαι το παπαγαλάκι σου να έχει μια ευχάριστη και άνετη διαμονή.
   
Φόρτωση...