Τι κάνω τώρα, να ενώσω τον αρσενικό με την θυλικιά;

Συζήτηση στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' που ξεκίνησε από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19, 7 Μαϊ 2016.

above_content
 1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19 PB New Member

  Από την πρώτη γέννα σε ένα από τα ζευγάρια μου απέκτησα εγώ και τα καναρίνια τέσσερα μικρά. Από δικό μου λάθος βγήκαν από την φωλιά όταν ήταν 14 ημερών. Η θυλικια είχε ζευγαρώσει ξανά με τον αρσενικό και έστρωσε δεύτερη φωλιά, με αποτέλεσμα τα μικρά να την ενοχλούν και να φωλιάζουν στην καινούρια έχοντας βέβαια και την παλιά .Και εκεί ήρθε το δεύτερο λάθος . Χώρισα τον αρσενικό με τα μικρά από την μια της ζευγαροστρας και την θηλικια από την άλλη.Ο αρσενικός ταΐζε κανονικά και η θυλικια μετά από δυο ημέρες έκανε το πρώτο αυγό. Μετά από πέντε ημέρες η θυλικια είχε πέντε αυγά και τότε έβαλα τον αρσενικό από την μεριά της με την σκέψη ότι πρέπει να την βοηθήσει σε όλη την διάρκεια της γέννας , στο τάϊσμα των μελλοντικών νεοσσών , ενώ ταυτόχρονα να ταΐζει και τα τέσσερα πουλάκια από τα κάγκελα που ήταν από την άλλη πλευρά. Δυστυχώς όμως όταν ο αρσενικός μπήκε προσπάθησε άμεσος να πετάξει τα αυγά από την φωλιά. Τον σταμάτησα την τελευταία στιγμή . Ξαναπροσπάθησε να τα πετάξει με αποτέλεσμα να τον χωρίσω ξανά από την θυλικια. Σήμερα μετά από 15 ημέρες ο αρσενικός είναι μόνος του από την μια πλευρά και η θυλικια από την άλλη να κλωσά τα τέσσερα πλέων αυγά γιατί σήμερα βγήκε ο πρώτος νεοσσός. Το ερώτημα είναι τι κάνω τώρα; Από την μια φοβάμαι να ενώσω τον αρσενικό με την θυλικια μήπως κτυπήσει τον νεοσσό , και από την άλλη φοβάμαι μήπως η θυλικια δεν καταφέρει να μεγαλώσει μονή της τους νεοσσούς εάν και εφόσον βγουν. Ζητώ συγγνώμη εάν σας κούρασα με το μέγεθος του κειμένου απλός ήθελα να γίνω όσο το δυνατών κατανοητός . Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
   

 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Τα πρώτα μωρά μεγάλωσαν κανονικά; Απογαλακτίστηκαν;
   
 3. Stfns

  Stfns PB Member

  Παναγιώτη δοκίμασε να αφαιρέσεις το χώρισμα και δες αντιδράσεις. Αφού ο αρσενικός σου είναι διαπιστωμένα καλός μπαμπάς κατά πάσα πιθανότητα να μην βλάψει το μικρό και όλα όσα βγουν. Αν τώρα δεις αλλόκοτη συμπεριφορά άφησε τη μαμά να μεγαλώσει μόνη της τα μικρά της. Δεν θα πάθει τίποτα. Όλα θα πάνε καλά.
   
 4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19 PB New Member

  Ναι Μαρία τα μικρά μετά από 30 ημέρες είναι στο δικό τους κλουβί .

  Στέφαμε ευχαριστώ για την γνώμη σου.
   
 5. Stfns

  Stfns PB Member

  Να είσαι καλά Παναγιώτη μου. Δύο χρόνια τώρα οι κανάρες μου μεγαλώνουν μόνες τους τα μικρά τους χωρίς κανένα πρόβλημα. Να φροντίζεις να υπάρχει στη διάθεσή τους ΦΡΕΣΚΟ αβγό καθημερινά και μετά τις 10 μέρες ζωής των νεοσσών δεύτερη φωλιά και νήμα απαραιτήτως στο κλουβί. Ακόμη και αν πάει για τρίτη γέννα(εννοείται άσπορη) θα ταίζει κανονικά τα μικρά της. Ξέρει πολύ καλά τι να κάνει!
   
 6. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19 PB New Member

  Στέφαμε να απομακρύνω τον αρσενικό από το κλουβί η θα έχω δυσάρεστες συνέπειες από την θυλικια ; Δηλαδή να σταματήσει να κλωσαει η να μην ταΐζει αφού δεν βλέπει τον αρσενικό;
   
 7. Stfns

  Stfns PB Member

  Στην παρούσα φάση και εφόσον υπάρχει διαχωριστικό άφησέ τον, γιατί έχει συνηθίσει στην παρουσία του και μπορεί η απομάκρυνσή του να την στρεσάρει.
   
 8. alicedros

  alicedros PB Moderator Staff Member

  Συμφωνώ με τον Στέφανο. Βάλτα μαζί και κόψε αντιδράσεις από απόσταση. Δεν νομίζω να είναι επιθετικός. Ίσα ίσα που θα ταίσει και θα βοηθήσει την κανάρα. Αν δείξει δείγματα επιθετικότητας βάζεις γρήγορα το χώρισμα. Απλά παρατήρηση από μακριά θέλει τώρα.

  Εδώ θα διαφωνήσω συμπέθερε... Πολύ νωρίς στις 10 μέρες... 12-15 και αν! Αν ταΐζει μόνη της η κανάρα όσο πιο μετά βάλουμε τη δεύτερη φωλιά τόσο το καλύτερο! ;)
   
 9. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19 PB New Member

  Συμφωνώ και εγώ Αλίκη με την γνώμη σας. Το έκανα και όλα είναι μια χαρά. Σας ευχαριστώ για όλα.
   
 10. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Member

  ..Στεφανάκο,θα συμφωνήσω με την Αλίκη..όταν ταίζει μόνο ο ένας γονιός,όσο καθυστερούμε την ''συνέχεια''..τόσο το καλύτερο για τα μικρά.
   
 11. misalouris

  misalouris PB Moderator Staff Member

  Αν είναι μόνη της θα καθυστερήσει πολύ....
  Μετά τις 23-25 μέρες θα δείξει σημάδια για δεύτερη φορά (συνήθως).
   
 12. Stfns

  Stfns PB Member

  Η Ornella φέτος άρχισε να χτίζει δεύτερη φωλιά περίπου όταν ο πιτσιρικάς της(αβάπτιστο) ήταν μόλις 14 ημερών τον οποίο ανέθρεψε ολομόναχη. Το ίδιο έκανε και η μαμά της η Gemma η οποία έκανε το πρώτο της αυγό μόλις ο Lucio o Aldo και η Fina, συμπλήρωσαν 20 ημέρες ζωής και χωρίς την παρουσία αρσενικού.
   
 13. misalouris

  misalouris PB Moderator Staff Member

  Στα πιθανά σενάριο είναι όλα...
  Ζωντανά πλάσματα ... κανένας κανόνας.
   
Φόρτωση...