Τι θα συμβεί αν αλλάξει το φως στα πουλάκια απότομα;

Συζήτηση με θέμα Τι θα συμβεί αν αλλάξει το φως στα πουλάκια απότομα;, που ξεκίνησε από patilas, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 26 Ιαν 2015.

misalouris
Best Answer misalouris, 26 Ιαν 2015
Λοιπόν δια βάζω συχνά εδώ ότι πολλά μέλη έχουν πουλάκια μέσα στο σπιτι και τον Μάρτιο θα τα βγάλουν έξω.. Η ερώτηση μου αν στο σπίτι μέσα υπάρχουν 13... Ολόκληρο το Post
 1. patilas

  patilas PB Member

  Λοιπόν δια βάζω συχνά εδώ ότι πολλά μέλη έχουν πουλάκια μέσα στο σπιτι και τον Μάρτιο θα τα βγάλουν έξω.. Η ερώτηση μου αν στο σπίτι μέσα υπάρχουν 13 ώρες φωτισμού και μολις βγουν έξω 11 ώρες.. Τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στα πουλάκια;;
   
 2. Best Answer:
  Post #241834 by misalouris, 26 Ιαν 2015
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ψήφοι: 1
  Και μόνο η μεταφορά τους από μέσα έξω θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση.
  Αν είναι σε εσωτερικό χώρο, με 13 ώρες φωτισμό και σχετικά μεγαλύτερη θερμοκρασία οδηγηθούν απότομα έξω σίγουρα θα διαταραχτεί κάθε αναπαραγωγική προσπάθεια.
  Αν τώρα ανασταλεί προσωρινά ή μόνιμα και για πόσο είναι κάτι που εγώ σίγουρα δεν το γνωρίζω. Όπως επίσης πιστεύω πως κανείς δεν θα μπορέσει να απαντήσει με σιγουριά στο παραπάνω ερώτημα μια και ο οργανισμός κάθε πτηνού είναι μοναδικός και αντιδρά διαφορετικά σε κάθε ερέθισμα. Θέση μου είναι, πως στους ζωντανούς οργανισμούς δεν υπάρχουν κανόνες.
  Αν κάποιος στοχεύει να κάνει αναπαραγωγή έξω ενώ τα πουλιά βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο καλό είναι να το σχεδιάσει να γίνει σταδιακά και σε βάθος χρόνου, ώστε να έχει τις μικρότερες πιθανές αστοχίες σχεδιασμού για να μην πω αποτυχία και φανεί απόλυτο.
   
 4. patilas

  patilas PB Member

  Πολύ καλά ευχαριστώ πολύ, δεν έχω ούτε θα κάνω καμιά τέτοια απόπειρα.απλά διάβαζα συχνά ότι τον Μάρτιο θ μεταφερθούν έξω και απορούσα..
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Κάποιοι δεν σκέφτονται όπως θα έπρεπε... κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν τις συνέπειες.... κάποιοι δεν ρωτάνε καν... το θεωρούν αυτονόητο.... κι αυτό ίσως τους βγει λάθος...
  Δεν πειράζει όμως και τα λάθη είναι ανθρώπινα και κυρίως διδακτικά.
   
 6. patilas

  patilas PB Member

  το πρώτο λάθος όμως ίσως να είναι και το τελευταίο
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Εύχομαι όχι.
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μπορεί να αρχίσουν να χάνουν και φτερά από το στρες της όλης διαδικασίας! Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα είναι σε θέση να ζευγαρώσουν!
   
Φόρτωση...