Τι θα γίνει αν ζευγαρώσω αρσενικό καναρίνι με θηλυκή καρδερίνα;

Συζήτηση με θέμα Τι θα γίνει αν ζευγαρώσω αρσενικό καναρίνι με θηλυκή καρδερίνα;, που ξεκίνησε από panagiotis2014, στο Forum 'Αναπαραγωγή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 10 Νοε 2015.

Stavros
Best Answer Stavros, 11 Νοε 2015
Στα υβρίδια αυτού του τύπου (καρδερινοκάναρα), ο στόχος είναι η παραγωγή ανθεκτικότερων και πιο εύκολων στη διαχείριση πουλιών από την καρδερίνα,... Ολόκληρο το Post
 1. panagiotis2014

  panagiotis2014 PB New Member

  Να σας ρωτισω κατι αν ζευγαρωσουμε καναρινι αρσενικο με καρδερινα θυλικια δεν θα μας δωσει καρδερινοκαναρα; Αμα μας δινει ενας φιλος μου μου δινει 10 καρδερινα και 10 καναρινι. Αν τα ζευγαροσω θα δωσουν καρδερινοκαναρα;
   
 2. Best Answer:
  Post #294020 by Stavros, 11 Νοε 2015
 3. George98

  George98 PB Active Member

  περίπου... καναρινοκαρδέρινα....χωρίς να έχω δοκιμάσει απο ότι έχω ακούσει θα είναι πάλι σαν καρδερινοκάναρα αλλά θα έχουν τις φωνητικές ικανότητες του καναρινιού και όχι του καρδερινοκάναρου(που είναι κάπως ανώτερες) πάντα με μια επιφύλαξη δεν ξέρω σίγουρα αλλά ένα τέτοιο ζευγάρωμα είναι πολύ πιο δύσκολο αφού οι καρδερίνες είναι πιο δύσκολα πουλιά
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ως θέμα ξεκίνησε η τιμή τους.... αλλά ναι ... αν ζευγαρώσει καρδερίνα με καναρίνι θα έχουμε πάντα καρδερινοκάναρο...
  Έχεις καρδερίνες και θέλεις να τις ζευγαρώσεις με καναρίνια ή μιλάς θεωρητικά?
  Έχεις φίλο που μπορεί να σου δώσει 10 καρδερίνες?
  Πως και έχει τόσες πολλές?
  Σε τι τιμή θα σου τις δώσει?
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ψήφοι: 1
  Στα υβρίδια αυτού του τύπου (καρδερινοκάναρα), ο στόχος είναι η παραγωγή ανθεκτικότερων και πιο εύκολων στη διαχείριση πουλιών από την καρδερίνα, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να τραγουδούν, να "λένε" μόνο καρδερίνα.

  Οι πολύ φανατικοί του είδους, μόλις γεννηθούν τα πουλάκια τα απομονώνουν από τη μητέρα και τα ταΐζουν οι ίδιοι σε απομονωμένο περιβάλλον για να μην "πιάσουν" και εντάξουν στο ρεπερτόριό τους αργότερα αυτό το τσίου που μπορεί να κάνει η κανάρα μέχρι να ανεξαρτητοποιηθούν.

  Όπως καταλαβαίνετε, επιλέγοντας για ζευγάρι ένα αρσενικό καναρίνι με μια θηλυκή καρδερίνα, αυτός ο στόχος δεν μπορεί να υπάρχει εξαρχής αφού τα πουλάκια θα ακούνε συνεχώς το αρσενικό καναρίνι να κελαηδά.

  Ο δεύτερος στόχος που υπάρχει, είναι η παραγωγή υβριδίων με μεγάλη μάσκα. Αυτός ο στόχος χάνεται επίσης επειδή οι πιθανότητες για να επιτευχθεί είναι μικρότερες, μιας και η αρσενική καρδερίνα έχει μεγαλύτερη μάσκα από τη θηλυκή.

  Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που έχουν στόχο τα καρδερινοκάναρα με πιο όμορφα χρώματα, χωρίς να ενδιαφέρονται για τη φωνή. Σε αυτές τις περιπτώσεις η επιλογή αρσενικού καναρινιού με θηλυκή καρδερίνα σου δίνει περισσότερες επιλογές να βρεις ένα αρσενικό Σατινέ καναρίνι ή ένα Μοζαΐκ κλπ, για να περάσεις τη μετάλλαξη στους απογόνους με την ελπίδα να βγουν ανοιχτόχρωμα πουλάκια ή τουλάχιστον με πολύ περισσότερο άσπρο από τα "κλασικά".

  Αυτός ο στόχος όμως εγκαταλείπεται γρήγορα συνήθως, αφού το ζευγάρωμα αρσενικού καναρινιού με θηλυκή καρδερίνα είναι αρκετά πιο δύσκολο από αυτό με τον αντίστροφο συνδυασμό.

  Αυτοί είναι κυρίως οι λόγοι για τους οποίους δεν επιλέγεται συχνά αυτός ο συνδυασμός.

  Με την ευκαιρία, διαβάστε και ένα θέμα σχετικό με τους στόχους του εκτροφέα που παράγει υβρίδια.

  Υ.Γ. Η συζήτηση μεταφέρθηκε σε ξεχωριστό thread.
   
  Stavros, 11 Νοε 2015
  Best Answer
  #4
 6. panagiotis2014

  panagiotis2014 PB New Member

  Εχει και παραπανο καρδερινες γιατι πιανει πουλια αλλα λεω οτι 10€ η μια καρδερινα και 10€ ενα καναρινι
   
 7. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Δηλαδη θα παρεις και εσυ ενα πιασμενο πουλι, σωστα?
   
 8. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Παναγιώτη ... και αγαπάς τόσο τα πουλάκια, πως μπορείς να λες κάτι τέτοιο;
  Πέρα που στο φόρουμ δεν επιτρέπονται αυτές οι συζητήσεις, δεν είναι τυπικό το θέμα, είναι ουσιαστικό, μπορείς να έχεις στο κλουβί ένα πουλάκι που μέχρι χθες πέταγε ελεύθερο στην φύση;
  Πρώτ' απ' όλα δεν θα ζήσει, δεν αντέχουν.
  Κοίτα να βάλεις μυαλό και στον άλλον αντί να παρασύρεσαι κι εσύ. Κρίμα είναι.
   
 9. panagiotis2014

  panagiotis2014 PB New Member

  Οχι εγω θα παρω καναρινι. Αυτος ειχε παρει καναρινια αγωρασε δηλ και γεννισαν και θα μου δωσει. Σε καμια περιπτοση δεν θα επερνα καρδερινα η οποια θα ειναι φοβισμενη και αγρια και θα θελει φυσικα να γυρισει στο περιβαλον της ελευθερη.

  Καναρινια στην ελλαδα δεν ειπαρχουν σωστα;
   
 10. George98

  George98 PB Active Member

  αν εννοείς άγρια στην φύση όχι δεν υπάρχουν
   
 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Φυσικά και υπάρχουν.. καναρίνια εκτροφής... άγρια καναρίνια μόνο στα Κανάρια Νησιά, στις Ν. Αζόρες και στη Ν. Μαδέρα.. Διάβασε λίγο την ιστορία του πρόγονου των καναρινιών μας αφού σ ενδιαφέρει! https://petbirds.gr/threads/Άγριο-καναρίνι-serinus-canaria.21708/
   
 12. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Κατά τη μετάφραση αυτής της παράθεσης κατάλαβα ότι θέλεις να μάθεις τι θα γίνει αν αγοράσεις από ένα φίλο ένα καναρίνι και μια καρδερίνα στην τιμή των 10 € για κάθε πουλί και τα βάλεις για αναπαραγωγή.

  Μετά διαπίστωσα ότι κατάλαβα λάθος επειδή:
  Επομένως, αυτό που μας λείπει από το ζευγάρι για το οποίο συζητάμε, είναι η καρδερίνα η οποία στην αρχή έκανε 10 € άγρια αλλά δεν πρόκειται να αγοράσεις επειδή δεν συμφωνείς με την αιχμαλωσία άγριων πουλιών.

  Για να μιλήσουμε σοβαρά, πώς θα γίνει αναπαραγωγή μόνο με ένα καναρίνι;
   
 13. George98

  George98 PB Active Member

  αντε να βγάλεις άκρη Σταύρο... επίσης μην κάνετε σπάμ χωρίς λόγο μπερδεύεται περισσότερο τα πράγματα ! αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι ανοίξτε άλλο θέμα
   
Φόρτωση...