Τι εννοειτε καναρες παραμανες;

Συζήτηση με θέμα Τι εννοειτε καναρες παραμανες;, που ξεκίνησε από alligator, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 7 Απρ 2015.

 1. alligator

  alligator PB New Member

  μπορειται να μου πειτε τι ενοειται οταν λετε καναρες παραμανες
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Οι έννοια της παραμάνας στην εκτροφή των καναρινιών και όχι μόνο έχει μπει με στόχο να καλύπτει τις ανάγκες μιας δύσκολης αναπαραγωγής... ή κάποιου δύσκολου στην εκτροφή είδους πουλιού ή ακόμη και τις ανάγκες για πολλά πουλιά από τα αναπαραγωγικά ζευγάρια..
  Δηλαδή οι εκτροφείς κρατούν ένα αριθμό θηλυκών καναρινιών, που το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι πως είναι πολύ καλές μητέρες ... για παραμάνες.
  Συνήθως είναι κοινά καναρίνια, μια και θεωρούνται "αναλώσιμα".
  Ακολουθούν κανονική προετοιμασία... και μάλιστα πιο νωρίς από τα υπόλοιπα του κοπαδιού... φτιάχνουν πρώτες φωλιές και γεννούν αυγά τα οποία όμως δεν είναι ένσπερμα λόγω μη ύπαρξης αρσενικού και συνεπώς εκτροφικά "άχρηστα".
  Όταν γεννηθούν τα αυγά της κανονικής αναπαραγωγής από το "δύσκολο" είδος, τα τοποθετούν στις παραμάνες... για μένα πιο σωστά θετές μητέρες για επώαση, εκκόλαψη και μεγάλωμα των νεοσσών. Ταυτόχρονα το ζευγάρι που έκανε τ' αυγά μπορεί να μπει πάλι σε νέο κύκλο.
  Έτσι καλύπτουν κενά, ανάγκες και κυρίως προβλήματα κάποιων πουλιών που αδυνατούν να μεγαλώσουν τα μικρά τους.
   
Φόρτωση...