Τι είναι τα κόκκινα σημάδια δεξιά και αριστερά του ράμφους;

Συζήτηση με θέμα Τι είναι τα κόκκινα σημάδια δεξιά και αριστερά του ράμφους;, που ξεκίνησε από Dimitris.P, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 20 Μαρ 2016.

 1. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  καλησπέρα φτεροπαρέα!
  παρακαλώ πολύ,όποιοι φίλοι γνωρίζουν..δείτε τις φωτό της μαμάς Ευριδίκης που παραθέτω και συμβουλέψτε με! παρατηρείστε τις άκρες του ράμφους..διακρίνονται κάποιες κοκκικνίλες.Τα μάτια της ευτυχώς είναι καθαρά και τα δύο.
  τι μπορεί να είναι; τι πρέπει να κάνω; σήμερα την παρατήρησα καλά,ακριβώς επειδή δεν θέλω να την ενοχλώ στην φωλιά.
  μακάρι να μην είναι τίποτα..

  σας ευχαριστώ εκ των προταίρων..
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Δημήτρη μου δεν έχει τίποτα το πουλάκι! Ίσως έχει αρχίσει μια μικρή αραίωση στο φτέρωμα σε αυτά τα σημεία του ράμφους επειδή ταίζει τα μικρά. Είναι φυσιολογικό μην ανησυχείς! Δεν είναι κοκκινίλες, είναι απλά μια μικρή αραίωση απ το πολύ τάισμα! :)

  Μετά το πιάσιμό σου συνέχισε κανονικά να ταίζει έτσι?
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Κάποια πουλιά που έχουν νεοσσούς, αμέσως μετά τις γονικές τους υποχρεώσεις στο τάισμα, στην προσπάθεια να καθαρίσουν το ράμφος τους το τρίβουν στις πατήθρες.
  Κάποιες πατήθρες όπως για παράδειγμα οι "τύπου κλαδάκια", έχουν εξογκώματα (γρίφια) που εκτός από τα πόδια πληγώνουν και το ράμφος. Οι στρογγυλές πατήθρες (ακόμη καλύτερα ξύλινες) είναι πολλαπλά καλύτερες.
  Παρακολούθησε τη συμπεριφορά του, δες που τρίβει το ράμφος... όταν το δεις... θα ξέρεις και την αιτία στο πρόβλημά σου.
   
 4. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  το σκυλομετάνιωσα που την έπιασα,την λέω την αμαρτία μου,αλλά όλα πήγαν κατ'ευχήν,Αλίκη μου!
  συνέχισε να ταίζει τα μικρά της κανονικά,μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα,κατά καιρούς την βοηθούσε και ο αρσενικός..όλα καλά!
  λίγο πιο αργά το βράδυ,μίλησα και με την κα Δουκάκη Χριστίνα η οποία και πριν λίγο με ξανακάλεσε..λοιπόν,φίλοι μου,είναι τρομερά καταρτισμένη επιστήμων και πάνω απ'όλα άνθρωπος!! με ηρέμησαν οι απαντήσεις τις,όντως δεν είναι τίποτε..αλλά καλού κακού,όταν με το καλό αφήσει την φωλιά και πλέον την βγάζει στο κλαρί(αρκετά την στρεσάραμε χθες),μου πρότεινε πλύσεις με φυσιολογικό ορό για 2-3 ημέρες πριν την επόμενη αναπαραγωγή..
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Είναι πράγματι υπέροχος άνθρωπος!!!
   
 6. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  ευτυχώς..την έχω κοντά μου!! από το σπίτι μου..μόλις 10' με το αυτοκίνητο!!
  μιλήσαμε για τουλάχιστον 20 λεπτά,μου ανέλυσε ακριβώς όλα αυτά που πρέπει να παρατηρώ σε μάτια,φτέρωμα και αλλαγή διάθεσης των καναρινιών,και αφού είδε πολλές φωτό..μου είπε πως είναι κατι ''φυσιολογικό'' ..λόγω έντασης,ταίσματος,ξυσίματος γι'αυτό μου πρότεινε μόνο πλύσεις με φυσιολογικό ορό!!
   
Φόρτωση...