Παρουσίαση Τι είδος Ζεμπράκια είναι το νέο μου ζευγαράκι;

Συζήτηση με θέμα Τι είδος Ζεμπράκια είναι το νέο μου ζευγαράκι;, που ξεκίνησε από ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ, στο Forum 'Γενικά Θέματα για Εξωτικά Πουλιά' του PetBirds, 18 Μαρ 2016.

Wind-sa
Best Answer Wind-sa, 19 Μαρ 2016
Ναι, είναι κοινωνικοί σπίνοι. Society finch. Είναι πολύ εύκολα πουλάκια στην αναπαραγωγή. Αρκεί να βρείς σίγουρα ζευγάρι. Στα πουλια αυτά δεν μπορείς... Ολόκληρο το Post
 1. Καλημέρα στην παρέα! Να σας παρουσιάσω το νέο μου ζευγαράκι ζεμπράκια. Μήπως ξέρετε τι είδος είναι? Ευχαριστώ πολύ!
  P3182036_mikra.jpg P3182038_mikr.jpg P3182036_mikra.jpg P3182038_mikr.jpg
   
 2. Best Answer:
  Post #313257 by Wind-sa, 19 Μαρ 2016
 3. Καλημέρα και πάλι, τελικά είναι SOCIETY Finch (κοινωνικοί σπίνοι - μπεγκαλέζοι), αλλά δεν ξέρω το είδος.
   
 4. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Με επιφύλαξη.... το αριστερό είναι Fawn Pied και το άλλο Chocolate Pied.
   
 5. Ευχαριστώ πολύ!!!! Μπορούν να συνυπάρξουν με ζευγάρι ζεμπράκια?
   
 6. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Σαν γενικός κανόνας όχι, αφού οι κοινωνικοί σπίνοι είναι ήρεμοι και παθητικοί ενώ τα ζεμπράκια είναι πειραχτήρια... αλλά εξαρτάται και από το μέγεθος του κλουβιού και το χαρακτήρα των πουλιών.
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θα μας πουν η Πωλίνα Wind-sa και ο YannisK όταν μπουν.
   
 8. Wind-sa

  Wind-sa PB Member

  Ψήφοι: 1
  Ναι, είναι κοινωνικοί σπίνοι. Society finch. Είναι πολύ εύκολα πουλάκια στην αναπαραγωγή. Αρκεί να βρείς σίγουρα ζευγάρι.

  Στα πουλια αυτά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις που είναι αρσενικό κι που θηλυκό. Οπτικά φαίνονται ολόιδια. Παρακολούθησε τα και σε λίγο να ακούς το αρσενικό να κελαηδάει. Θηλυκά κάνουν ένα ήχο τρρρ-τρρρρ-τρρρρ χωρίς να προσπαθεί να τα συνδέσει σε ένα τραγούδι.
  Ρίξε μια ματια εδώ αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις το φύλο τους >>> http://gouldianfinch.gr/GF_Bengalese_InfoCenter_DF.htm

  Είναι πολύ καλοί γονείς και έχουν πολύ δυνατό ένστινκτο ανατροφής και φροντίδας μικρών... Συνήθως τα χρησιμοποιούν ως παραμάνες για πιο δύσκολα ήδη παραδείσιων... (Κατά τι γνώμη μου πρέπει να αποφεύγουμε αυτή τη πρακτική των θετών γονιών.)

  Όπως είναι ο Γιάννης είναι Chocolate Paid (το σκούρο πουλάκι) και Fawn Pied (το ανοικτόχρωμο) σε πιο σκούρη φωτογραφία πάντως φαίνεται σαν να είναι Chestnut Pied. Αλλα αυτό ας να μην σε ανησυχεί...υπάρχουν δεκάδες αποχρώσεων. Όλα είναι όμορφα.


  Να σου ζήσουν! Καλους απογόνους!
   
  Wind-sa, 19 Μαρ 2016
  Best Answer
  #7
 9. Eυχαριστώ πάρα πολύ. Δεν έχω συναντήσει γενικά αυτό το είδος Κοινωνικοί Σπίνοι (Society Finces). Όμορφα και εύκολα πουλάκια με πολύ ωραία χρώματα πώς και δεν υπάρχουν? Για φωλιά κάνει η πλαστική για ζεμπράκια?
  images.jpg
   
 10. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Είμαστε κολλημένοι με τα καναρίνια στην Ελλάδα και δεν βλέπουμε πόσα ομορφα είδη υπάρχουν...
  Η φωλιά αυτή είναι ιδανική για τους κοινωνικούς σπίνους. Μην βιαστείς όμως να την βάλεις γιατί θα γεννήσουν πολύ γρήγορα. Δώσε τους χρόνο να συνηθίσουν το νέο περιβάλλον και δυνάμωσε τα διατροφικά. Αν δεν σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή μην βάλεις φωλιά.
   
 11. Τελικά το Chocolate Paid είναι αρσενικό και το Fawn Pied είναι θηλυκό, με βοηθήσατε πολύ σας ευχαριστώ!!!!!! Εκτός από βόρι και σουσάμι σε σπόρους τι άλλο μπορώ να τους βάλω?
   
 12. Καλησπέρα μάλον και τα 2 αρσενικά τα βλέπω από το κελάιδισμα. Για να περιμένω και τους πιο έμπειρους από την παρέα.....Ευχαριστώ!!!!!
   
 13. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Ναι και τα δύο αρσενικά είναι! Τα θηλυκά δεν κελαηδάνε.

  Μόνο βόρι δεν είναι αρκετό. Ένα επώνυμο μείγμα για εξωτικά χρειάζονται. Σουσάμι και άλλους έξτρα σπόρους προσθέτουμε κατά την αναπαραγωγή και την πτερόρροια.
   
 14. ΑΑΑΑ...τέλεια οπότε αναζητώ 2 θηλυκά!!!!! Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!
   
Φόρτωση...